Arkadaşlarım beni istemiyor

642759

Decapat
Merhaba, ben Yusuf. Yaklaşık 4 yıldır hiç arkadaşım veya sevgilim olmadı. Zaten sevgili olamaz oraya sonra geleyeceğim, bu süre içerisinde okulda olsun, evde olsun, her yerde yalnızım. İlk önce okuldan başlamak istiyorum, şu an lise 1 deyim. Sınıfta sürekli dalga geçiyorlar benim üstümden, hani şimdi kavga etsem öldürürüm diye korkuyorum. Benim yumruk yeteneğim iyi değil, kafam atabilir bir anda birsine bir şeyler saplayabilirim. O yüzden sınıfta eziliyorum, yarın okul var ve yine beniz ezicekler. Yine benimle dalga geçicekler tüm sınıf ama sırf bazen boş boş konuşuyorum. Hoca soru soruyor ilk önce ben cevap veriyorum, hatalı çıkınca tüm sınıf benimle dalga geçiyor. Bu yazıyı yazdığım anda bile o anlar aklımdan geçiyor ağlıyorum, evde annem gil filan ne boş yaptın filan diye tek bir odada sıkıştım kaldım. Dışarıda sitedeki arkadaşlarımla oynuyordum, 1 2 haftadır beni çağırmıyorlar. İyice kafayı yedim, duygularım kalmadı. Ne üzülebiliyorum, ne gülebiliyorum, etrafta halisülasyonlar görmeye başladım. Her gün ağlıyorum, düzgün bir sevigili aradım. O da olmadı, ellerimi yedim, harbi harbi derimi soydum yemişim. Kendimi parçaladım, o anı hatırlamıyorum. İyice kafayı yedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim daha çok gençsin. Nice sevgililerin ve arkadaşların olacak. Herkesin ergenlik dönemlerinde daha zor geçirdiği dönemler olur fakat bu zamanlardan sağlam bir iradeyle çıkmayı başarırsan ileride karakterine çok büyük artısı olacak emin ol. Üniversite ve sonrasında kendi başına ayakta durabilen ve yalnızlıktan korkmayan erkeklerin hayatı daha rahat yaşadığı konusunda seni temin ederim. Fakat biliyorum, sosyal zorbalık insanı her dönem üzen bir şey. Öncelikle ailenin "ne boş yaptın" diyeceğine emin olmadan önce bence onlarla konuş. Ayrıca zorba insanların en keyif aldığı nokta zorbalık yaptığı kişilerin bundan rahatsız olmasıdır. Eğer sen onların zorbalıklarına kulak asmadan doğru olduğunu bildiğini yapmaya devam edersen emin ol gün gelir sana imrenerek bakarlar. Zorba insanların en korktuğu ve sevmedigi insan tipi dik durup zorbalığa prim vermeyen kişilerdir. Sen kendini küçük görmeden değerinin farkına varırsan ve dimdik yürürsen sana zorbalık yapanlar da, dışarı çağırmayanlar da seninle vakit geçirmek için sıra beklerler.

Merhaba, ben Yusuf. Yaklaşık 4 yıldır hiç arkadaşım veya sevgilim olmadı. Zaten sevgili olamaz oraya sonra geleyeceğim, bu süre içerisinde okulda olsun, evde olsun, her yerde yalnızım. İlk önce okuldan başlamak istiyorum, şu an lise 1 deyim. Sınıfta sürekli dalga geçiyorlar benim üstümden, hani şimdi kavga etsem öldürürüm diye korkuyorum. Benim yumruk yeteneğim iyi değil, kafam atabilir bir anda birsine bir şeyler saplayabilirim. O yüzden sınıfta eziliyorum, yarın okul var ve yine beniz ezicekler. Yine benimle dalga geçicekler tüm sınıf ama sırf bazen boş boş konuşuyorum. Hoca soru soruyor ilk önce ben cevap veriyorum, hatalı çıkınca tüm sınıf benimle dalga geçiyor. Bu yazıyı yazdığım anda bile o anlar aklımdan geçiyor ağlıyorum, evde annem gil filan ne boş yaptın filan diye tek bir odada sıkıştım kaldım. Dışarıda sitedeki arkadaşlarımla oynuyordum, 1 2 haftadır beni çağırmıyorlar. İyice kafayı yedim, duygularım kalmadı. Ne üzülebiliyorum, ne gülebiliyorum, etrafta halisülasyonlar görmeye başladım. Her gün ağlıyorum, düzgün bir sevigili aradım. O da olmadı, ellerimi yedim, harbi harbi derimi soydum yemişim. Kendimi parçaladım, o anı hatırlamıyorum. İyice kafayı yedim.
Liseyi neredeyse hiç arkadaş edinemeyip dışlanmış biri olarak yazıyorum. Öncelikle sakin ol. Hepsi geçici ve hiç biri önemli değil. Kendini heba etme üç beş kişi için.
Sonra, düşün seni neden istemiyorlar, ne yaptın da yaklaştırmıyorlar. Gerçekten onlarda mı bir fantastiklik var yoksa sende kusurlar olabilir mi?
Öğretmenlerinle konuşmayı dene, hedef kişilerle konuşacaklarına inanıyorum.
Akıl hastalıkları ve depresyonla çocuk yaşlarından beri mücadele eden bir arkadaşım olmuştu, çok üzülüyordum ve artık konuşmadak bile hala hatırladığımda dua ederim. Mutlaka bir doktora görün.

Arkadaşsızlık nasıl bir duygu bilemem ama sana önerim üç beş çakal için kendini üzme.Kimseyle arkadaşlık yapmak zorunda değilsin.Ayrıca birisi seninle dalga geçiyor diye de zarar verme kendine.Örnek vereceksem benim abim liseyi asosyal olarak geçirdi.Derslerine yoğunluk verdi karı kız hayatına bakmadı bile.Şuanda mesleğini yapıyor ve bir sürü de arkadaşı var.Dediğim gibi ileride bir sürü arkadaşın olur elbette canını sıkma.

Bunlar takılacak şeyler değil normalde sizin yaşınızdan kaynaklı çok çok büyük bir şeymiş gibi geliyor ama zaman geçtikçe anlayacaksınız hatta belki öyle dertleriniz olacak ki bu halinize geri dönmek isteyeceksiniz ayrıca onlarla arkadaş olmaya bile çalışma bence arkanızdan iş çevirmek için fırsat bekleyen karakteri daha tam oturamamış tipler olur onlar.

Önerim yalnız olmanın tadını çıkartın ileride çok özleyeceksiniz bu zamanlarınızı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı