Arkadaşların benzetmeleri ve kişisel görünümle ilgili endişeler

Mwrszm

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, sosyal biriyim ve 3 kişilik bir arkadaş grubum var. Biriyle çok benzetiliyorum ikiz falan sanıyorlar bazen ama sorun şu ki ben kendimi o kadar yakışıklı görmüyorum. Öz güvenim düşük değil ya da öz güven problemlerim, anksiyetem yok, spor yapıyorum. Aslında 1-2 ay öncesine kadar böyle bir sıkıntım da yoktu. 2 ay önce benzetildiğim çocuğa başka bir arkadaşımın kız arkadaşı "çok yakışıklı, bana ayarlasana" falan dedi. (çocuk ilişki istemiyor bu yüzden olmadı) sonra bende düşündüm ki neden kimse benim için böyle bir şey söylemedi?

Ya da söylendi de haberim mi olmadı acaba diye düşündüm. Fotojenik biri değilim yani arkadaşlarım kadar fotoğraflarda çok güzel çıkmıyorum. Neyse bu olaydan sonra aynı böyle bir şey de diğer arkadaşım için yaşandı ve yine bana söylendi bu.

İlişkilerim oldu uzun bir süre ama ilk kez böyle hissediyorum. Ve şunu anlamaya başladım benzetildiğim çocuk kadar maskülen bir erkek değilim, sesim, konuşmam, (kibarlıktan bahsediyorum gay değilim) sakalımın çıkmayışı vs. kafama çok takılıyor. Psikolojim bu aralar iyi değil önemli 2 tane ameliyat olmam gerekiyor ve bunlar yaşantımı etkileyecek şeyler. Bu sürece girmeden biraz daha mutlu olmaya çalışıyorum, sizce bu ameliyat sürecinden önce veya sonra düşüncelerim değişir mi? (profil fotoğrafı büyüyor mu bilmiyorum ama kendi fotoğrafım - 3 gün önce çekildim) kaba olabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir yandan özgüven sorunum yok diyorsun, bir yandan sesim, konuşmam, sakalımın çıkmayışı vs. kafama çok takılıyor diyorsun. Anlamadım gitti.

Ayrıca maskülenite bahsettiğin şeylerden daha çok duygusal güçle ilgilidir.

Bir yandan özgüven sorunum yok diyorsun, bir yandan sesim, konuşmam, sakalımın çıkmayışı vs. kafama çok takılıyor diyorsun. Anlamadım gitti.

Ayrıca maskülenite bahsettiğin şeylerden daha çok duygusal güçle ilgilidir.
özgüven sorunum şöyle yok, kimse bana bir şey söyleyemez ama ben kendimle uğraşabilirim gibi.

maskülenite konusunu bende anlamıyorum :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı