C# Arkadaşlık sistemi, veri kaydı ve sınırlamaları yönetme

eko06

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, C# uygulamama arkadaşlık sistemi eklemek istiyorum. Bildirimleri vs. hallettim, ama arkadaşları kaydederken örneğin, maksimum 10 tane arkadaş ekleyebilecekler. Bu durumu veritabanına nasıl aktarabilirim? Çünkü label'daki bir şeyi tabloda belirli bir yere kaydediyor vs. Kendim bir şeyler denemedim ama bu bölümde tıkandım. Bu sistemi nasıl yapabilirim, önerisi olan var mı?

Kayıt eden kullanıcının kaç tane arkadaşı olduğunun sayısını COUNT(*) ile al, o sayı 10 ve üstüne eşitleniyorsa eklemesin diye uyarı verdir.

Sınırlamayı her arkadaş ekleme fonksiyonu kullanıldığında tablodaki sayıyı bir arttırırsın, arkadaş ekleme fonksiyonuna bir if bloğu eklersin <=10, öyle halledebilirsin diye düşündüm.

Arkadaşları da ID leri ile arkadaşlar labelında tutup ui kısmında ID lere göre gösterim yapabilirsin.

Aklıma gelenler bunlar.

Kayıt eden kullanıcının kaç tane arkadaşı olduğunun sayısını COUNT(*) ile al, o sayı 10 ve üstüne eşitleniyorsa eklemesin diye uyarı verdir.
dediğin bi sonraki işlem için uygun çünkü ben şuan kaydetmeyi yapmaya çalışıyorum peki tabloyu nasıl oluşturmalıyım ben kisi ve arkadaşların adına sıralı birinciarkadaş ikinciarkadaş vs diye oluşturmuştum

cevabın için teşekkür ederim sql a bunları nasıl kayıt ettirebilirim ben tabloları kişi birinciarkadas ikinciarkadas diye açtım başka türlü mü açmam lazım 1. arkadaşı eklediğinde birinciarkadas tablosu dolacak dakat ikinci üçünçü tabloyu nasıl dolduracağım

Oluşturulan kullanıcıya bir id ata. Bu id auto increment olabilir. Daha sonra kullanıcı sisteme giriş yaptığında gerekli verileri sorgula. Giriş işlemi başarılı bir şekilde olursa bu id değerini bir değişkende sakla. Daha sonra bir tablo oluştur ve yapısını id, ekleyen, eklenen şeklinde ayarla. Son olarak sorgu işlemlerini yap, önce COUNT(*) işlevini kullan. Baktın 10 dan az değer var Insert işlemini gerçekleştir, yoksa daha fazla arkadaş ekleyemezsiniz diye hata verdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…