BEACT
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Arkadaşlar selamlar, anakartımın modeli ASUS ROG B760-A Gaming Wi-Fi, işlemcim sıkıntılı seriden i7 14700K. İşlemci zaten sıcaklık konusunda sıkıntılı bunun bilincindeyim ama bu aralar başıma yeni bir şeyler geldi. Boştayken işlemci sıcaklığı normalde 35-43 derece arasında dolaşıyordu şimdi ise 50-55'ten aşağısını görmüyor. Bunun dışında internette dolaşırken ara ara sıcaklık yükselip iniyor ve özellikle YouTube'dayken oynatma ekranında Mouse'um ve video oynatma arayüzü gözükürken sıcaklık birden 65-70'e fırlıyor, arayüz ve mouse kaybolunca geri 50 dereceye iniyor. Anlam veremediğim şeyler. Bunlar yaşanmadan önce oyunlarda sıcaklıkları biraz daha düşürmek adına fanlarımı kontrol etmek amaçlı Armoury Crate'i indirmiştim tabiri caizse içine etti sistemin, onu indirdikten sonra bilgisayar açıldıktan 15-20 saniye sonrasında veya direkt açılırken donmaya başladı, sürekli aç kapa yapmaya başladım bazen oluyordu bazen olmuyordu bazen ise mavi ekran vermeye başlamıştı. Daha sonrasında da sildim programı, donma sıklığı azaldı fakat arada donmalar tekrar gerçekleşiyor. Benim ne yapmam lazım? Ek bir bilgi daha vermek istiyorum. Tüm fanlarım ve soğutucum NZXT marka. NZXT'nin cam uygulaması üzerinden sebebini anlamamakla beraber fanlarımın hızlarını maalesef değiştiremiyorum o yüzden Armoury Crate'i denemiştim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: