ARP virüsü nedir, nasıl silinir?

mali

Hectopat
Konunun yeri burasımı bilmiyorum.
Uzun zamanlar severek oynadığım oyunlarda hiç sıkıntı yaşamıyorken, 1 haftadır fps'de bariz düşmeler oluşmaya başladı. Fps bazen tavan yaparken aniden düşüyor. Aynı şekilde internetimde de büyük yavaşlama var. Ben bunun nedeninin virüs olduğunu düşündüm. Aynı ağa bağlı diğer bilgisayarda Eset nod 32 yüklü ve ara ara ARP zehirlenmesi saldırısı diye bildirim veriyor. Kaynak ıp'ye ve hedef ıp bakıp modemin arayüzünde iplerin hangi bilgisayaralara ait olduğunu doğruladım, bariz kasan bilgisayarım diğer bilgisayarıma ARP saldırısı yapıyor. Bunun üzerine format attım, ama bir fark yok. Sağda solda baktım ama bir çözüm yok. Bir de size sorayım dedim yardımcı olur musunuz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaspersky ile 2 bilgisayarı da komple tarattım hiçbir virüs bulmadı. Başka bir yolu var mıdır?

Kontrol ettim bir sıkıntı yok, ama beni tedirgin eden işlemci hep son güçte. Fanlar bangır bangır ve fps yerlerde, başka bir nedeni var mı acaba ? Yardımların içinde teşekkür ederim.

Başka nedeni tabi ki olur. Örneğin sıcaklık toz, hatalı donanım. Yani bunlar araştırılması ve elenerek gidilmesi gereken bir durum. Ancak konuda ARP durumundan bahsedince bende direkt virüse yöneldim. İlk olarak donanımsal bakım yapıp(yaptırtıp) format atın. Eğer düzelme olmaz ise o zaman kontroller yaparız.

Arp önbellek zehirleme saldırısı interneti tamamen kesebilir. Diğer cihazın internet bağlantısını kesmeyi deneyebilirsin. Eğer hala devam ediyorsa, kendi bilgisayarına da format atmalısın. Çünkü arp önbellek zehirleme saldırısını başka bir cihaz yapıyormuş gibi göstermek çok kolay.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı