Arşiv için 2 TB HDD önerisi

Sistemimde arşiv tarzı depolama amaçlı kullanmak için sabit disk arıyorum. Doğal olarak aynı kapasiteyi sunan SATA SSD'lerden oldukça daha ucuz. Yalnızca dosya-müzik-video vb. arşiv amaçlı kullanacağım için beklentim uzun ömürlü olması ve veri güvenliği. Veri güvenliği için ekstra özel bir model olmasına gerek yok, kronik sorunu olmasın bana yeter.

Araştırmalarım sonucu ST2000DM008 modelini zaten biliyordum ancak yanlış biliyormuşum. SMR şeklinde veri kaydediyor. Anladığım kadarıyla CMR almak, daha risksiz ve uzun ömürlü oluyor. Sessizlik olarak da modeller ile ilgili sağlıklı bilgilere ulaşamadım.

SkyHawk Modeli ile ilgili de pek bilgiye ulaşamadım. 3TB modeli 740₺ şu an, acaba diyorum SMR değil ise, arşiv amaçlı alınabilir mi diye. Çünkü P300 modelinin 2TB'si ile Seagate SkyHawk 3TB modeli şu an aynı fiyat bulabildiğim kadarıyla.

WD Blue için kronik sorunlar vs. okudum. Kısacası işin içinden çıkamadım. Kullanan ve önerisi olan varsa açığım. Bütçe olarak elbette cebimden olabildiğince az para çıkmasını isterim.

Not: 1TB'ler, veri başına maliyet olarak çok pahalıya geliyor. Bu yüzden minimum 2TB düşünüyorum.

Çok bilgim yok ama ben 1.5 yıl önce bu cihazı almıştım 850TL'ye ve şunu da söylemeliyim keşke 10TB alsaydım dedim.
Sürekli aktif kullanıyorum sayılır şu ana kadar hiç sorun yaşamadım.

1640877455055.png

Toshiba P300 iyidir. SkyHawk hakkında bilgim yok. WD Blue serisinde ise sorun olduğunu ilk defa sizden duydum. İyi bir seri Blue serisi. Tabii sonradan değiştirmedilerse.

Araştırmalarım sonucu ST2000DM008 modelini zaten biliyordum ancak yanlış biliyormuşum. SMR şeklinde veri kaydediyor. Anladığım kadarıyla CMR almak, daha risksiz ve uzun ömürlü oluyor. Sessizlik olarak da modeller ile ilgili sağlıklı bilgilere ulaşamadım.
SMR ve CMR arası fark nedir? Ben geçen hafta bu diskten aldım özellikle 256mb cache olması 7200rpm olması cezbetti, ben oyun kurmak için almıştım gerçi, ama memnunum şimdilik.

Çok bilgim yok ama ben 1.5 yıl önce bu cihazı almıştım 850TL'ye ve şunu da söylemeliyim keşke 10TB alsaydım dedim.
Sürekli aktif kullanıyorum sayılır şu ana kadar hiç sorun yaşamadım.

Eki Görüntüle 1255995
Harici olarak düşünmedim pek, GB başına sabit diskler daha ucuza geliyor diye. Çok düşük ihtimalle hikayeli oyun kurma ihtimalim var HDD'e. USB'den bağlantı sorun yaratır mı, gecikme yaşatır mı vs. araştırmam lazım. Siz oyun veya program kurdunuz mu bu hariciye? Kullanımda ne gibi şeyler sundu eğer kurduysanız.

Toshiba P300 iyidir. SkyHawk hakkında bilgim yok. WD Blue serisinde ise sorun olduğunu ilk defa sizden duydum. İyi bir seri Blue serisi. Tabii sonradan değiştirmedilerse.
WD Blue için ben sorunlu demedim, birçok konu okudum araştırmalarımda. Ara sıra ona da laf değdiğine şahit oldum bu kadar.

WD Blue'mi kronik sorunlu dediniz banamı öyle geldi. Bu piyasada WD Blue ve Toshiba P300'den iyi HDD yok.
WD Blue için ben sorunlu demedim, birçok konu okudum araştırmalarımda. Ara sıra ona da laf değdiğine şahit oldum bu kadar.

@393060 WD Black serisi var ama pahalı. Seagate Ironwolf serisi de var ayrıca.
Onlar benim için biraz gereksiz pahalıya kaçıyor.

Hocam ben onu demiyorum ki şu an kullandığım PC'de WD Blue 1TB'lik disk var ona kronik sorunlu dediği için diyorum.

Kronik sorunlu HDD'ler Seagate Barracuda serisi.
SMR kullananlar için evet böyle, CMR kullananlar ile ilgili bir sorun veya şikayet göremedim.

SMR ve CMR arası fark nedir? Ben geçen hafta bu diskten aldım özellikle 256mb cache olması 7200rpm olması cezbetti, ben oyun kurmak için almıştım gerçi, ama memnunum şimdilik.
Ben sadece bir ihtimal oyun kurabilirim. 1 adet NVMe ve 1 adet SATA SSD'e sahibim. 500 + 500 şeklinde 2 adet, oyunlar ve programlar için şimdilik bana yeterli. Ben arşiv için, dosya-müzik-video vs. disk arıyorum. Sabit diskler, Harici Disklere göre bir nebze daha uygun fiyatlı olduğu için yöneldim ancak tabiki de kronik sorunlu bir model almak istemiyorum. Ayrıca gümbür gümbür çalışmaması da tercihim.

Ayrıca aklımda soru işareti oluşmasının sebebi; Rehber: Seagate Barracuda HDD'ler neden alınmamalı?

Steam kütüphanemi bir dönem Full haricide kullandım hiç sorun olmadı hızı gayet yeterli. Program hiç kurmadım ama GTA 5'i açıyordum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı