Ostap Bender
Centipat
Keşke direk favori oyun karakteriniz ney diye konu açsaydın.
En sevdiğiniz oyun karakteri hangisi?
En sevdiğiniz oyun karakterini seçin anketten. Nedenlerini de yazmayı unutmayın.
En sevdiğiniz oyun karakteri kimdir? - 2
Daha önce en sevilen oyun karakterleriyle ilgili bir anket yapmıştım. Bu sefer 2.yi yapıyorum. Daha önceki ankette yer veremediğim oyun karakterlerini bu sefer bu ankette yer verdim. Ankette sadece ana karakterler değil yan karakterler de eklenmiştir. Eğer diğer ankette oy vermek veya yorum...
Hocam kusura bakmayın, geç yazıyorum. Eski oyunlar zamanında çok başarılı bir oyun olunca, çok sevilince insanlar o oyunu yıllar sonra tekrar oynar. Şimdiki oyunların grafikleri çok daha iyi olsa bile tek önemli olan şey grafik değil, oyunun herşeyidir, yani hikaye, oynanış vb. gibi. Mesela şimdi çıkan Call of Duty oyunları eskisi kadar tutmuyor, peki neden? Ruhsuz ve hikayelerinin sönük olması, bir ton hatalarla çıkması, kendini tekrar eden oynanışı, birbirinin kopyaları olmasından dolayı. Bu günümüzde çıkan çoğu oyun için geçerli. Diğer olay ise artık kaliteli bir oyun yapmak eskiye zor. PS2 döneminde her sene başarılı oyunlar çıkıyordu ama PS3 dönemine geçince, teknoloji gelişince oyun yapmak zorlaştı. Rockstar Games'te bu yüzden baya aradan sonra RDR2'i çıkardı ve kaliteli çıkardı, insanlar da bu oyunu sevdi. Ama Ubisoft, EA gibi büyük oyun şirketleri öyle yapmadı. Hep bir önceki yaptıkları oyunların kopyasını çıkardı her sene.Hocam anlamadığım konu şu: Neden eski oyunlar yenilerine göre çok daha az grafiğe sahip ve daha kötü olmasına rağmen onlardan yüksek alıyor? Mesela IGN en çok puan alan oyunlarına bakın Full Nintendo'nun eski başlıklarını görürsünüz. Ayrıca anlamadığım diğer bir olay ise neden oyunlar 2000-2010 arası deli hızla gelişirken şu an daha az AAA ve daha az gelişme ile çıkıyor? RDR2 bence bunun en büyük örneği. Sony de isterse RDR2 gibi büyük geliştirmelerle yılda 2 başlık yerine 3 yılda bir çıkartabilir fakat onlar az geliştirme ile Ubisoft gibi şirketler kopyala yapıştır misali 60 dolardan satıyor. 2023'te Game Engine'ler gelişmedi mi? Kodlama bilen artmadı mı? Neden hala RDR2 düzeyinde oyun çıkmıyor 5 yıldır? Bunu açıklamalarını isityorum ciddi ciddi.
Son düzenleme: