Artifact neden olur?

Arif.Işık

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.
Gigabyte RTX 2060 ekran kartım var. Bir gün RDR2 oynarken artifactler çıkmaya başladı. Öyle tüm ekranı kaplayan türden değil. Birden görünüp kaybolan türden. Bununla ilgili garantiye de yolladım fakat herhangi bir şey değişmedi. Garantide macunları yenilemişler, ekran kartını temizlemişler, birkaç tane test yapmışlar, 2K çözünürlükte oyun oynamışlar fakat yaşadığım soruna rastlamamışlar. Sorun ekran kartından olmadığına göre (yani ben öyle düşünüyorum) neden kaynaklanıyor olabilir? RAM'ler vs. her şey sağlam. Geriye sadece işlemci kalıyor ki işlemcinin artifact yaşatıp yaşatmayacağını bilmiyorum. Sorun bayağıdır var. Bu arada ekran kartı kendiliğinden overclocklu. Undervolt yapmanın artifactı kesebileceğini söyleyen siteler var fakat undervolt ayarları nasıl yapılır bilmiyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

Ekran görüntüsü 2022-01-30 023131.jpg

Pardon saatten dolayı vakit geç oldu dikkatli okuyamamışım. İnternetten araştırın iyice bu sorunu buradan tam anlamıyla yardım bulabilir misiniz? Sanmıyorum. Kartinizi şimdilik kurcalamayin derim.

Alıntı:artifact nedir?
Overclock yapıldığı zaman RAM'ler çok ısındığı zaman olur.

Ekran kartının RAM overclockunu biraz kısın. Ve Core Frequency değerini hafif kısın. Aynı şekilde güç sınırını kısın öyle deneyin.
Ah kankam keşke dediklerini anlayabilsem de yapabilsem.
Pardon saatten dolayı vakit geç oldu dikkatli okuyamamışım. İnternetten araştırın iyice bu sorunu buradan tam anlamıyla yardım bulabilir misiniz? Sanmıyorum. Kartinizi şimdilik kurcalamayin derim.
Bu sorun gerçekten beni oyun oynamaktan soğuttu. Kurcalamam lazım ki çözebileyim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı