Artık gözlük kullanmak zorundayım

15 yıllık yaşamımda 2020'de koronoyla başlayan sağlıksal problemler serüvenime kıl dönmesi ile devam etmiştim. Şimdi ise astigmatım var ve uzağı göremiyorum.

Yaklaşık 1 yıldır uzağı bulanık görüyordum ve yazıları okuyamıyordum. Gözlükçünün söylediğine göre gözüm 1 numara olmuş ve astigmatım varmış.

Yine gözlükçünün söylediğine göre arada bir gelen ve uyuyana kadar geçmeyen baş ağrıları, kısa sürede olsa PC'ye ya da yine kısa süreliğine kitap okuyunca gözümün çabucak yorulması ve ağrıması vs. bu göz bozukluğundan kaynaklanıyormuş.

Doktor gözlüğü sürekli takmamı istedi. Gözlükçü ise gözlüğü taktığım zaman o baş ağrıları, göz yorulmaları geçecek, PC'de mavi ışık filtresi açmam gerekmeyeceğini(Gözlük camı filtreliymiş bu arada) söyledi.

En azından kör olmadınız. Kölük kitabını okudunuz mu?

Bir ara gözlüğün sol tarafına Güneş ışığı vurdu. O sıra bir morumsu bir parlama oldu.

Geç olmadan gidin hocam. Benim göz numaram geç gittiğim için iyice artmış.

Siz de geç olmadan gidin hocam. Emin olmak için gittikçe kötüleşmesini beklemek pek iyi bir hareket olmaz.

En kısa zamanda gideceğim. Annemde de göz sorunları var, gözlük kullanıyor. Sanırım astigmat o da. Hayatta şu gözlükleri hiç bir zaman sevmedim güneş gözlüğü dışında. Umarım bende yoktur...

21 yaşındayım bende. Sanırım 7.sınıfta takmaya başladım. Hiçbir zaman çıkarmıyorum gözümden. Biraz da genetik sanırım bu iş. Anne tarafı komple gözlüklü neredeyse benim. Sıkıntı yapma bence boşuna. Dünyayı 4K görmenin keyfini çıkar sadece.

Bir ara gözlüğün sol tarafına Güneş ışığı vurdu. O sıra bir morumsu bir parlama oldu.

Geç olmadan gidin hocam. Benim göz numaram geç gittiğim için iyice artmış.

Siz de geç olmadan gidin hocam. Emin olmak için gittikçe kötüleşmesini beklemek pek iyi bir hareket olmaz.
Gitmem gerekiyor ama hem gözlük verilecek diye bir korkuyorum hem de eğer tahmin ettiğim gibi gözlük verilirse ailemle sorun yaşayacağım için korkuyorum. Telefon bilgisayara bağlayacaklar hemen.

Geçmiş olsun hocam, ben 5 yıldır takıyorum, ilk taktığınızda çok garip oluyor. Dünya daha parlak ve bir o kadar da bozuk gözüküyor gibi geliyor. Baş dönmesi, gözde hafif yorgunluk da oluyor. Birkaç saat sonra geçiyor.

İlk gün kendi kendime homurdandım ama geçti gitti artık. Hatta gözlük şekline göre tipin de bayağı değişiyor. Eğer sana yakışan bir gözlük çerçevesi seçtiysen daha iyi gözüküyor. Bir de gözleri de küçük gösteriyor. Zamanla alışırsın.

Bir de kendine bayağı dikkat et, eğer göz derecen artarsa çok sıkıntı çekersin. Gece vakti uyurken gözlüğü çıkardığımda nesneleri bile bazen çok zor ayırt ediyorum. Onun dışında tüm gün kullanmalısın bence. Okulda, telefona bakarken, dışarıda farketmez. Bilgisayar ve telefona da biraz daha uzaktan bak, gözlük camında filtre olması iyi olmuş ancak sizin de biraz çaba göstermeniz gerekiyor.

Ben ilkokulda iken (özellikle 4. sınıfta) tahtaya yazılan yazıları çok zor görüyordum. Sonra ortaokula geçişte doktora gittim. O da gözün 3 derece demişti. Şimdi bir de astigmat eklendi 4.5-5 oldu :( Neredeyse 5-5,5 yıl oldu. Keşke daha dikkat etseydim diyorum şuan. Gözlüğü çıkarınca her şeyi blurlu ve 144p görüyorum :D 6 ayda bir kontrole gidin ve göze iyi gelen yiyecekler de yiyin. Artmamasına özen gösterin, yoksa çok sıkıntı çekersiniz.

Bende 3. sınıfta 1 ve 1 buçuk başlamıştı galiba. 4. sınıfta 2 buçuk ve 3 oldu ve o günden beri artmıyor. Sorun çekenler kesinlikle doktora gitmeli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı