Artık ne yapacağımı bilmiyorum

Aynı durumları şuanda da yaşayan birisi olarak streste ve kaygıda olman güzel bir şey geleceğini düşündüğün anlamında geliyor. Bazı arkadaşlarımız eğlenmene bak falan demiş iyi misiniz?
Ne eğlenmesi? Aynı zamanda iyi bir mühendisliğe gitmene de gerek yok herhangi bir mühendislik fakültesine de gitsen bir problem olmayacaktır. Temelde alacağınız mühendislik eğitimleri aynı. Ancak ODTÜ'de okuyan birisi ile düşük bir okulda okuyan arasında ki fark dağlar kadar değil bu fark öğrencinin çalışması ile rahatlıkla kapanabilir.

Aynı durumları şuanda da yaşayan birisi olarak streste ve kaygıda olman güzel bir şey geleceğini düşündüğün anlamında geliyor. Bazı arkadaşlarımız eğlenmene bak falan demiş iyi misiniz?
Ne eğlenmesi? Aynı zamanda iyi bir mühendisliğe gitmene de gerek yok herhangi bir mühendislik fakültesine de gitsen bir problem olmayacaktır. Temelde alacağınız mühendislik eğitimleri aynı. Ancak ODTÜ'de okuyan birisi ile düşük bir okulda okuyan arasında ki fark dağlar kadar değil bu fark öğrencinin çalışması ile rahatlıkla kapanabilir.

Haklısın. Üniversitede kendimi geliştirmem gerek yani sonuçta hiçbir iş hangi üniversiteden mezunsun demiyor, neler biliyorsun diyor (Benim bölümümde en azından).

Bu aralar çalışmaya başladım tyt matematikten (Nasıl ilerleteceğimi de bilmiyorum ama neyse). Artık bir şekil youtube' dan izleyip soru falan çözeceğiz.

Moralini bozmak gibi olacak ancak meslek lisesi müfredatıyla, sabah akşam özel ders alıp fen lisesi öğrencisi düzeyinde matematik, fizik, geometri öğrenmediğin sürece iyi bir üniversitede bilgisayar mühendisliğine gidemezsin.

Ayrıca bilgisayar mühendisliğine gitmek zorunda da değilsin, Bilkent'in ctıs gibi 4 yıllık programları oldukça iyi. O bölümde tanıdım ve çok iyi yerlere gelen pek çok kişi var, mühendislik fakültesi olmasa da hedefini yüksek tutuyorsan (8 tam burs, 72 yarı burslu öğrenci alıyor) burslu düşünebileceğin bir seçenek.

Ctis sıralaması çok düşük bir bölüm. Açıkçası mezun olanların geleceği de pek parlak durmuyor. Bana kalırsa haftasonları dershaneye gidip en azından 80K sıralama ile ortalama bir üniversiteye git.
Aynı durumları şu anda da yaşayan birisi olarak streste ve kaygıda olman güzel bir şey geleceğini düşündüğün anlamında geliyor. Bazı arkadaşlarımız eğlenmene bak falan demiş iyi misiniz?
Ne eğlenmesi? Aynı zamanda iyi bir mühendisliğe gitmene de gerek yok herhangi bir mühendislik fakültesine de gitsen bir problem olmayacaktır. Temelde alacağınız mühendislik eğitimleri aynı. Ancak odtü'de okuyan birisi ile düşük bir okulda okuyan arasında ki fark dağlar kadar değil bu fark öğrencinin çalışması ile rahatlıkla kapanabilir.

Odtu Türkiye standartlarının çok üstünde bir üniversite. Hem iş bulma imkanı hem staj hem de çevresi olarak da çok üstün. Ayrıca eğitimi de gerçekten hoca olan profesorler tarafından veriliyor. Sırf bölüm açmak için yoldan geçen adamların hoca yapıldığı üniversiteler ile Odtu'yü bir tutman cidden komik.

Ctis sıralaması çok düşük bir bölüm. Açıkçası mezun olanların geleceği de pek parlak durmuyor. Bana kalırsa haftasonları dershaneye gidip en azından 80K sıralama ile ortalama bir üniversiteye git.

Odtu Türkiye standartlarının çok üstünde bir üniversite. Hem iş bulma imkanı hem staj hem de çevresi olarak da çok üstün. Ayrıca eğitimi de gerçekten hoca olan profesorler tarafından veriliyor. Sırf bölüm açmak için yoldan geçen adamların hoca yapıldığı üniversiteler ile Odtu'yü bir tutman cidden komik.
Aynen aynen aynen aynen evet evet aynen aynen. ODTÜ'yü kazanmayan aptaldır aynen dediğin gibi fark dağlar gibi aynen aynen başarılar dilerim sana hayatında, bu tarz cümleleri sokakta kurma.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı