Artık parayı yönetmelisiniz

Şirket kurma hayallerini bence bir güzel doğra çöpe at. Ama evet, yatırım ve hisse alış-satış yaparak oturduğunuz yerden para kazanabilir bir o kadar da batabilirsiniz.
 
bir açıklık getirelim: İlk 10 zengin insan arasında hiç doktor, avukat veya bir meslek sahibi yok. Hepsi iş adamı ve kendi şirketleri var, girişimciler.
Bu ülkede çalışarak sadece geçinebilirsiniz. Yemek ye, fatura, ev ihtiyaçları derken hooop! size kalan para yok.

zengin insanlar para için çalışmaz çalıştırırlar.

Bir düşünün. Geleceğinizi aylık 10-15 bin TL'lik bir iş için yakacaksınız. Hep birikim yapacaksınız, bekleyeceksiniz. Ama bir girişimci olursanız tek seferde bir doktorun 10 yılda kazandığı parayı kazanma şansınız bile var. Tabii ilk önce biraz sermaye gerekiyor. Ekeceğiniz bir şey olmazsa, biçeceğiniz bir şey de olmaz. Kendi fikirlerinizin, hayallerinizin peşinden gidin, kendi işinizi kurun ve çalışmayın, çalıştırın.

Genç arkadaşlarım en kötü Instagram hesabı açıp onu işletin, hesabınızı büyütün, reklam falan alın. Hayat +10 saatini yorucu bir işte çalışıp ayda 10 bin TL almak için yakılmaz. Hem teknolojik bir işte bulunursanız en azından hayata da, insanlığa da katkınız olur, değil mi? Hayallerinizin peşinden gitmekten korkmayın çünkü şimdi başlamazsanız artık çok geç olur.

parayı siz yönetin dostlar. ☺️

Hocam, siz milyoner misiniz de bize öğüt veriyorsunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Instagram hesabımdan aylık 200-300, YouTube hesabımdan ise 500-600 civarı. Bu hesaplarımın adını vermeyeceğim, anonim kalacağım çünkü o paylaşımları da anonim bir şekilde paylaştım. Bu gelirleri biriktirerek ileride kendime bir şirket kuracağım (baba parası sermayesi) ve onu büyüteceğim.

Aslında adam kısmen haklı ve sırf bu gibi insanlarla dalga geçiliyor diye bir algıya takılıp böyle cevaplar veriyosunuz. Size bir şey söylememiş alıcağın askeri maaştan daha iyi para kazanabilirsin demiş evet bu işler genelde hayal oluyor ama adamın neden hevesini kırıyorsunuz. En kısa örneği sen üniversite okuyup askeri ücret alıcağına gidip bir bakkal işletsen ve çok tercih edilse alıcağın maaşın 2-3 katını kazanabilirsin ve en azından rahat bi şekilde kendini geçindirebilirsin.
 
Girişimci olarak şunu söyleyeyim.
Zor ya da basit bir eylem değil. Böyle nitelendirmemek gerek. Hem basit hem de zor diyebilirim. Önemli olan faktörler vardır bunu sağladığınız an kolaylaşır. Faktörleri sağlamak ya kolaydır ya da zordur, kişiye ve şansa göre değişir. Klasik batı kültürüne göre girişimcilik yaparsanız, batarsınız. Doğu kültürüne göre yaparsanız batarsınız. Türkiye'de girişimci olmak, eğer varlıklı bir aileden gelmiyorsanız veya etrafınızda melekler/vekiller yok ise bataklıktan kurtulmaya benzer.
Benim genel olarak tavsiyem, matematik öğrenin. Matematiği anlamaya çalışın. Sonra insanları anlamaya çalışın. Daha sonra fiziksel veya dijital girişimciliğe mi başlarsınız yoksa parayı yönetmeye mi başlarsınız orası size kalmış.
 
Turkiye'deki kurulu duzen veya daha cok ifade etmek gerekirse "Zenginler, işletme sahipleri, varlıklı kesim" belli bir zümrenin elinde. O zümre de anlarsınız siyasi birileri. Size kurulu düzenlerinden pay vereceklerini mi sanıyorsunuz? Yerler kardeşim adamı. Olmaz Türkiye'de.
 
Aylık ne kadar kazanıyorsun? Bir işin var mı? Planların var mı? Hala kendine bir meslek seçtin mi ?
Sadece yazın part time köyde markette çalışarak sizin aylık kazandığınız parayı 7 günde çıkarıyorum ve dediniz ki bu işi 5 yıldır yapıyorum. Bence millete öğüt vermeden önce kendi yaptığınız işi bir sorgulayın.
 
Sadece yazın part time köyde markette çalışarak sizin aylık kazandığınız parayı 7 günde çıkarıyorum ve dediniz ki bu işi 5 yıldır yapıyorum. Bence millete öğüt vermeden önce kendi yaptığınız işi bir sorgulayın.
Millete öğüt vermiyorum, motivasyonlarını arttırıyorum.
 
Andrew Tate ve Ekin izledikten sonra benim haller :D

Bırakın şu tarz sözde motivasyon-öğütleri, eğer sermaye ile iş kurmak vs. bu kadar kolay olsaydı herkes köşeyi dönerdi.
Bir kere o riski aldın mı kumar oynamaktan hiçbir farkı kalmaz, kaldı ki Türkiye gibi bir ülkede sermaye oluşturmayı geçtim günü çıkarmaya yaşıyor herkes. Bu adamlar mı suçlu? Hayır, senin başındakilerin sana fırsat tanımaması ve ekonomini daha da kötü hale getirmesi suçlu.

Haliyle bu tarz saçma sapan ''sözde'' sigma laflarıyla bir yere varılmaz. İnsanlar bu tarz riske girip intihar etmek yerine düzgün bir iş ve günü çıkarayım ama mutlu da olayımı tercih ediyor ki en doğrusu da bu.

Bomboş Instagram reels videoları gibi olmuş konu, kısaca boş...
 
Aylık ne kadar kazanıyorsun? Bir işin var mı? Planların var mı? Hala kendine bir meslek seçtin mi ?
Kimse sana dediklerin yanlış demiyor. Gereğinden fazla kaptırmışsın kendini, bu anlattıklarını ''mucize kür'' satan alternatif tıpçı telemarketçiler gibi anlatıyorsun problem orada. Bir başka deyişle senin anlattıkların ''fix bir çıkış kapısı'' değil. Sosyal medya vs. işine giren herkesin zengin çıktığı da yok. Yaptığın iyi bir şey; kendi emeğinle oturup bir şeyler kazanıyorsun. Ek gelir olarak kenara koysan bile bu bir artı zaten, kimse laf edemez buna.

Misal, top 10 zenginler listesinde avukat vs. göremezsin yazmışsın, belirli mesleklerden bahsetmişsin. Bu insanların çoğunluğu, ABD gibi ülkelerde zaten oldukça iyi hayat yaşıyor. Meslekleri gereği de oldukça prestijli bir statüde oluyorlar. Top 10 zenginler listesinde değil diye ''akşam 6'ya kadar çalışıyorlar, kendilerini satmış bunlar'' diyebileceğin durum söz konusu değil. Forbes'a çıkmazsan kötü hayat yaşıyorsun diye bir şey yok.
 

Geri
Yukarı