Artık Windows 11'e geçmek mantıklı mı?

Kesinlikle stabil Windows kullanın yani Windows 10 devam. Maalesef bende geçtim bazı sürücüler güncelleme almıyor özellikle eski wifi/bluetooth vb adaptörleriniz varsa oyun konsolunuz varsa firmalar Windows 11'in yeni gelen güncellemelerine adapte olmak konusunda yavaşlar bu sürede siz mağdur oluyorsunuz.

Teşekkürler cevabımı aldım ama tek bir soru kaldı aklımda. Windows 11 için bir tık daha bekle mi diyorsunuz? O zaman Windows 10'da yani şu an da format atacağım da. Depolamam çok doldu ve neredeyse 2 yıldır da zaten format atmadım.

Sisteminizde sorun yoksa dosyalarınızı bir yere taşıyıp yer açın boşuna format atmaya değmez bence.

Update ile nasıl temiz kurulum olarak geçeceksiniz? Öyle temiz kurulum olmaz. Dosyalarının hepsini silmek falan temiz kurulum değildir.

Alakası yok hocam. 2 seçeneğiniz var ya depolamayı tut ya da temiz geç ( şu an 2 sinin direkt olarak ismini hatıtlamıyorum )

Sisteminizde sorun yoksa dosyalarınızı bir yere taşıyıp yer açın boşuna format atmaya değmez bence.

Öyle ancak bir format atmak gerekli gibi hissediyorum. Bir sürü program yüklü bunları silmekle uğraşmaktansa en azından adamakıllı bir başlangıç yapmak daha mantıklı geliyor.

Resmî çıkış tarihinden beridir kullanıyorum. Ne kendim ne de tanıdıklarım bir sorun yaşamadı. Abartmayı sevenler yüzünden her sürüm geçişinde aynı muhabbet dönüyor. 11 çıkmadan bir gün önceye kadar da Windows 10 kötüleniyordu.

FPS falan stabil midir hocam? Tasarımları nasıl? Update ile temiz kurulumdan geçmemi önerir misiniz?

Arkadaşlar bir sürü güncelleme geldi. Sizce Windows Update ile temiz kurulumla Windows 11'e geçmek mantıklı mı? Genel olarak oyun oynayan birisiyim. Deneyen biri açıklarsa sevinirim. Genel olarak CS:GO, LoL, Overwatch 2 ve Forza 4 gibi oyunları oynayan birisiyim. FPS kaybı yaşatır mı? Daha mı kullanışlı vs hepsini yazarsanız sevinirim. Sevmiyorsanız da neden sevmediğinizi belirtin.

Ben çıktığından beri Windows 11 kullanıyorum, ilk başta Windows 10'daki gibi işlevler, özellikler yoktu, günceelleme ala ala özellikler geldi. Windows 10'daki masaüstü simgeyi görev çubuğundaki açık olan uygulamalara getirince uygulama açılmıyordu, örnek; Google Drive'a masaüstünden dosya sürüklediğinde Chrome açılmıyordu şimdi gelen güncelleme ile açılmaya başladı. Başlat menüsüne uygulama gruplandırma geldi. Dosya gezginine yeni sekme özelliği geldi, sadece görev çubuğuna sağ tık yapıp Görev Yöneticisi gelmedi o da en kısa sürede gelir.

Oyun konusunda gözün kapalı sıkıntı yaşamazsın.

Bu biraz sisteme bağlı bir durum, birinin sistemi Windows 11'e geçince sıkıntı yaşamıştır o yüzden size tavsiye etmez. Ama siz geçince belki sistemde sorun yaratmaz.

Alakası yok hocam. 2 seçeneğiniz var ya depolamayı tut ya da temiz geç ( şu an 2 sinin direkt olarak ismini hatıtlamıyorum )

Windows Update ile direkt dosya silmeden geçiyor diye biliyorum. Windows 11 yükseltme yardımcısıyla ise ya verileri silmeden ya da silerekten. Verileri sil diyerek geçseniz gene temiz kuruluma benzemez. Windows'un Regedit kalıntıları var, tamamen her şey gene silinmez. Özellikle Windows'un kurulu olduğu diski, mümkünse diğer diskleri de biçimlendirmek gerekir temiz kurulum için. Yine de problem olmaz. Öyle yapsanız bir hata olur diyemem ama tam olarak temiz kurulum değil.

Teşekkürler cevabımı aldım ama tek bir soru kaldı aklımda. Windows 11 için bir tık daha bekle mi diyorsunuz? O zaman Windows 10'da yani şu an da format atacağım da. Depolamam çok doldu ve neredeyse 2 yıldır da zaten format atmadım.

Windows 11'e geçin geçmeyin diyemem ama Windows 11'i ilk çıktığından beri kullanmaktayım hiçbir sorun yaşamadım memnunum sizin tercihiniz.

Windows Update ile direkt dosya silmeden geçiyor diye biliyorum. Windows 11 yükseltme yardımcısıyla ise ya verileri silmeden ya da silerekten. Verileri sil diyerek geçseniz gene temiz kuruluma benzemez. Windows'un Regedit kalıntıları var, tamamen her şey gene silinmez. Özellikle Windows'un kurulu olduğu diski, mümkünse diğer diskleri de biçimlendirmek gerekir temiz kurulum için. Yine de problem olmaz. Öyle yapsanız bir hata olur diyemem ama tam olarak temiz kurulum değil.

Öyleyse pardon hocam ben oda temiz kurulum diye biliyordum. Yükseltme yardımcısı zaten Update dediğim. Öyle yapınca hatalarla karşılaşan hiç görmedim de işte sormak istedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı