Artix Linux nasıldır?

runit

Kilopat
Makaleler
1
Selamlar. Arch tabanlı dağıtımlara bakıyordum ve Artix Linux karşıma çıktı. Daha önce hiç denemedim bu dağıtımı. Systemd yerine OpenRC kullanıyormuş. Systemd ve OpenRC arasında ki farklar neler? Cinnamon ortamını kurmayı düşünüyorum ama kurmadan önce size de sormak istedim. @illedelinux

Selamlar. Arch tabanlı dağıtımlara bakıyordum ve Artix Linux karşıma çıktı. Daha önce hiç denemedim bu dağıtımı. Systemd yerine OpenRC kullanıyormuş. Systemd ve OpenRC arasında ki farklar neler? Cinnamon ortamını kurmayı düşünüyorum ama kurmadan önce size de sormak istedim. @illedelinux

Systemd'ye alışkın birisi kullanmakta zorlanır, tabi zorluk komut gerektiğinde ortaya çıkar. Ancak kullanabilirseniz güzel bir dağıtım, systemd hariç neredeyse bütün init sistem için ayrı kalıplar çıkarmış. Dolayısıyla Systemd dışında normal Arch, ancak init sistemiyle işin yoksa yani systemd karşıtlığın yoksa bir ayrıcalığı yok.

Systemd'ye alışkın birisi kullanmakta zorlanır, tabii zorluk komut gerektiğinde ortaya çıkar. Ancak kullanabilirseniz güzel bir dağıtım, systemd hariç neredeyse bütün init sistem için ayrı kalıplar çıkarmış. Dolayısıyla systemd dışında normal Arch, ancak init sistemiyle işin yoksa yani systemd karşıtlığın yoksa bir ayrıcalığı yok.

İkisinin ne anlama geldiğini bilmediğim için sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Cinnamon ortamını kuracağım, denediğimde hoşuma giderse yazarım.

@illedelinux'un systemd'ye muhalif olduğunu sanmıyorum. Systemd çoğu popüler dağıtımda var.

Systemd karşıtlığım elbette yok, her init sistemin kendine göre artısı-eksisi olur, bunun için karşıt olmanın anlamı yok. Ama Systemd bana daha kullanışlı geliyor, komutları kısa ve basit, taban dağıtımların neredeyse hepsi systemd kullanıyor, bu da ayrı bir artısı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı