Aryond A24 v1.1 monitörde 1 ms nasıl açılır?

Fareye bastığınızdaki tepkinin daha hızlı olmasının sebebi internet kafedeki BenQ monitörün 240Hz olmasından kaynaklı muhtemelen. Bunu da şöyle açıklayayım; 144 Hz bir monitörünüz olduğunda 1000/144 = 6,94 ms bir gecikme ekleniyor ekranınızla fare arasına. Fakat 240 Hz olduğunda 1000/240 = 4,16 ms neredeyse yarı yarıya bir fark oluşuyor. O yüzden zaten 240'dan 360 ya veya daha yüksek değerlere geçen insanların ilk fark ettikleri şey fareyi oynattıklarında çok daha tepkisel olması. Ayrıca monitörde yazan GtG veya MPRT değerleri, panelin görüntü ile alakalı olan gecikme değeri, fare veya klavyeye bir etkisi yok(veya fark edemeyeceğiniz kadar az)

Keşke öyle olsa çünkü BenQ monitör de 144 Hz 1 ms di fakat 165 Hz 1 ms olan ASUS monitörümden daha hızlıydı sebebi ne anlamadım ikisi de GtG 1 ms yani marka farkından dolayı herhalde

Keşke öyle olsa çünkü BenQ monitör de 144 Hz 1 ms di fakat 165 Hz 1 ms olan ASUS monitörümden daha hızlıydı sebebi ne anlamadım ikisi de GtG 1 ms yani marka farkından dolayı herhalde

Gerçekten alakası yok. O zaman çok daha basit bir sorunun var.
-Monitörlerindeki ayar kısmından Adaptive Sync(G-Sync veya FreeSync compatible ya da uyumlu olarak geçer) ayarın açıksa ve 90 FPS alıyorsan monitörün de anlık 90 Hz oluyor bu da uzun yazıda bahsettiğim sorun yüzünden extra gecikme getiriyor onu kapat
-Oyun içi dikey eşitleme(V-Sync) ayarın açık olabilir kapat
-Ekran kartı ayarlarında bu ayar sürekli açık konumda olabilir(NVIDIA da dikey eşitleme olarak geçer) AMD için ayarına bakabilirsin internetten ekran kartını bilmiyorum onu da kapat
-En son NVIDIA ekran kartın varsa 3D Ayarların yönetilmesi > "Genel ayarlar" kısmından ayarı gösterdiğim gibi yap. AMD ekran kartın varsa Anti-Lag özelliğini aç sorunun düzelecek.

Dosya Ekleri

• düşük gecikme.png
    düşük gecikme.png
    14,5 KB · Görüntüleme: 42
Yeni Monster Aryond A24 v1.1 monitör aldım ve GtG 1 ms değerine sahip olarak yazıyor. Fakat bu özelliğik nasıl açılıyor veya açılıyor mu bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Bir de OverDrive seçeneği var monitörde kapalı / düşük / orta / yüksek seçeneklerinin hepsini denedim fakat hepsi aynı gibi geldi bana.
Hocam ben görüntü kalitesini hiç beğenmedim siz?

Gerçekten alakası yok. O zaman çok daha basit bir sorunun var.
-Monitörlerindeki ayar kısmından Adaptive Sync(G-Sync veya FreeSync compatible ya da uyumlu olarak geçer) ayarın açıksa ve 90 FPS alıyorsan monitörün de anlık 90 Hz oluyor bu da uzun yazıda bahsettiğim sorun yüzünden extra gecikme getiriyor onu kapat
-Oyun içi dikey eşitleme(V-Sync) ayarın açık olabilir kapat
-Ekran kartı ayarlarında bu ayar sürekli açık konumda olabilir(NVIDIA da dikey eşitleme olarak geçer) AMD için ayarına bakabilirsin internetten ekran kartını bilmiyorum onu da kapat
-En son NVIDIA ekran kartın varsa 3D Ayarların yönetilmesi > "Genel ayarlar" kısmından ayarı gösterdiğim gibi yap. AMD ekran kartın varsa Anti-Lag özelliğini aç sorunun düzelecek.

Yok hocam Intel'in yeni çıkardığı Arc A750 ekran kartına sahibim ayarı nerede bilmiyorum ama gerçekten canım çok sıkıldı bu duruma GtG 1ms diye aldım hiç öyle değil gibi inanmıyorum GtG 1 ms olduğuna

Hocam ben görüntü kalitesini hiç beğenmedim siz?

Tepkime süresi olarak verdiği değerler konusunda şüpheliyim ona şu anlık güvenmiyorum fakat bir yanda ASUS TUF VA panel ve farklı bir IPS panelle karşılaştırdığımda Monster'ın paneli çok iyi cidden görüntüyü çok iyi veriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı