Asansör çalışınca internet kopuyor

BurakBF

Femtopat
Katılım
22 Mayıs 2021
Mesajlar
40
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selam bu sorunu üç senedir yaşıyorum var mı başına gelen? Çözdü ise nasıl çözdü?

Aslında birkaç ay önce sorunu yarı yarıya çözdüm ancak tam çözüm istiyorum. (Diğer arkadaşlara da yardımcı olacaktır.)
SNR Margin değerini kendim ayarladığımda düzeliyor ancak otomatikken asansör çalışınca o değer aşırı şekilde düşüyor ve bu da internetin gitmesine sebep oluyor. SNR Margin değerini kendim ayarladığımda ise elli megabit olan hızımı mecburen yirmi beşlere çekmiş oluyorum. Hiçbir şekilde tam performans kullanamıyorum. On altı megabitken sekize çekince gitmiyordu, ama on altıda gidiyordu. Şimdi yirmi beşte gitmiyor ama ellide gidiyor. İlginç bir durum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
UPS kullanıyor musunuz?
Herhangi bir elektrik sorunu yok. Ölçüldü. Olay şu asansör çalışınca kabinden gelen hat gücü düşüyor. Ama modemden hat gücünü kendim ayarlarsam düşmüyor.
Muhtemelen asansörün elektrik hattı, telefon hatlarıyla yakın noktada geçiyor veya kesişiyor. Asansör çalışınca parazit yapıyordur ve telefon hattını etkiliyordur diye tahmin ediyorum.
Anlık olmasa öyle diyeceğim ama anlık oluyor. Çok ilginç bir sorun ya yaşayan biliyor 😂
 
Zaten akım çekildiğinde yaşanması gerekiyor çünkü parazitlenme oluşacaksa çalışırken olur.
Tamam burada hemfikiriz zaten ama benim anlamadığım nokta var. Hat gücünü (SNR Margin) kendim manuel olarak 8dB yaptığımda sorun olmuyor ama o ayarı devre dışı bırakıp otomatikmen kendisi 8dB yaptığında gücü düşüp bağlantıyı koparıyor.
 
Bu sorunu bir tek ben yaşıyorum sanıyordum 3-4 yıl çektim, hatta çözüm ararken dalga bile geçilmişliğim vardı "asansör interneti mi bozar hahaha" tarzı.

Her neyse, olay arkadaşın da dediği gibi kabloların yakın olmasından muhtemelen. Bizim daireye gelen hat asansörün üstünden veya yanında geçip geliyor ve belirli seviyede sinyal gücün yoksa SNR düştüğü için asansör durana kadar internet gidiyor veya çok düşerse direkt DSL ışığı gidiyordu. Elektrikçi çağırdık bin kez ve hep doğru düzgün bağlayıp gittiler, ki zaten ankastre ile uğraşan bir grup insan yüzünden oluyordu bu olay, çünkü kendi kabloları sanıp bizim daireye gelen hat kablosunu gevşetiyorlardı ve asansörün SNR düşürmesi ile de kafa yedirtecek bu olay oluyordu.

Size tavsiyem ankastre kutusuna gidip kablonuzu bulup uçlarını doğru düzgün bağlayıp gevşemeyeceklerinden emin olmanız. Bunun dışında CAT-6 kablosu çekebilirsiniz, en azından bana konu açtığımda böyle demişti birisi.
 
Siz SNR ayarını yaptığınızda hızı da limitliyorsunuz, örneğin dediğiniz örnekte sayıları atarak 25Mbps-20SNR, 50Mbps-12db olsunlar, bu asansör harekete geçtiğinde parazit yaratarak bu SNR değerlerini yarıya düşürsün, 25Mbps-10db, 50Mbps-6db olur, 25Mbps-10db hat kopmadan devam edebilirken 50Mbps-6db muhtemelen kopar, burada oransal değil sabit düşüş varsa da yine 50Mbps ile birlikte çalışamayacak seviyeye düşüyor o yüzden kopuyor.

Olayın çözümü çok basit, ankastreden daireye yeni kablo çekmek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı