Asgari ödeme ile kredi kartı kapanır mı?

asral34

Decapat
Daha fazla  
Kredi kartı borcumu direkt ödemek yerine 5 ay asgerisini ödesem sorun olur mu 3 ay üst üste asgeri ödenirse işleme kapanıyor diyorlar dogru mu acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
1744629436713.png

Yapılmayanlar için geçerli. Ama gene de yapmamaya çalışın bence uzun vadede sizi maddi açıdan zora sokabilir.

Hayır tam tersi 3 ay en az asgari ödemediğiniz zaman kullanıma kapanıyor. Asgari ödediğinizde değil. Asgari ödersiniz ancak kalan borç faiziyle beraber bir sonraki aya ötelenir. Bir nevi takla attırmış gibi olursunuz borca.

3 ay asgariyi ödersen değil ödemezsen kart kapanır. Onun haricinde istersen 10 sene boyunca asgari öde. Ama çok faiz biniyor ödediğin asgari de eriyip gidiyor.

Kredi notunuzu yüksek tutmak adına üst üste asgari ödemeyin. Asgarinin 50-100 TL yukarısını ödediğiniz sürece sorun olmaz, miktarın önemi yok.

Ben uzun süre o şekilde ödedim. Hatta 3 ay hiç ödemediğim için yasal takibe düşen kartım oldu. Arkadaşınız bence ödeme yapmamış.

Emin değilim yanımda avukatı ile de durumu görüştü güncel 1 aylık olay ona göre yorumlamak lazım tabii bilen biri kesinleştirirse daha doğru olur. Bu arada asgarinin 50-100TL fazlasını ödemek mantıklı geldi.

42 bin TL'lik kredi kartı borcumun asgarisini (25 bin TL) ödemiştim geçen ay, bu ay kalan borca +1700 TL faiz binmiş. Hangisinin yüzdeliğine göre hesaplıyorlar bilmiyorum ama faiz binmesini göze alıyorsan asgarisini öde

Geçen gün bir arkadaşım 3 ay asgarisini ödedi ve dediğine göre icra takibi başlatıldı. Güncel bilginiz olduğuna emin misiniz?
Çok uzun süredir bu şekilde yapıyorum ve diğer arkadaşların da dediği gibi herhangi bir şey olmadı. Asgarisini ödeme hakkımız olmasa öyle bir seçenek olmaz sonuç olarak. Ha uzun vadede zarara sokuyor ama o ayrı mevzu

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı