Ashwaganda sağlıklı mı?

Haklısın ama mesela bazen tepkini gösteremeyeceğin olaylar olur bende genelde bunları yaşıyorum. Birisi sana bir şey dedi diye sinirlenmekten ziyade bir olay karşısında sinirlenirsin. Tam anlatamadım ama örnek verirsem sanırım daha iyi olacak mesela geçen dönemlerde öğretmenime performans ödevini 2 ay önceden teslim etmiştim son zamana bırakmamak için. Performans notları girilmeye başlandığı zaman hoca bana 0 girmişti ders ortalamam bir anda 7 puan düşmüştü. Öğretmene sorduğumda performansımı vermediğimi söylemişti verdiğimi söylediğimde ise bulamadığını söylemişti sonrasında da sanki bana kıyak geçiyormuş gibi iyi hadi 100 verdim tarzında bir şeyler söylemişti. Bende zaten hakkım olanı aldığım için öğretmene çok sinirlenmiştim. Öğretmene verdiğimi söylememe rağmen kaybettiğini kabullenmiyordu. Öğretmene sinirlenip tepki göstersem zaten gıcık bir insan başıma iş alacağım. Bu bir örnekti genelde başıma bu tarz olaylar geliyor tepki gösteremeyeceğim ve boş verip geçemiyorum. Derdimi anlatacağım bir yakınım arkadaşımda olmadığı için bunu dışa dökemiyorum eve gelince en ufak olayda sinirlenip patlayabiliyorum. Ama bundan sonra söz olsun daha sakin davranıp derdim olduğunda birine anlatmayı tercih edeceğim. Konuyu açışımdan bu yana bir olay daha yaşadım bu sefer kendimden beklemediğim şekilde sakin bir tepki verdim sesim bile yükselmedi boş verip geçtim. Belki burada anlatmak fayda etmiştir. İyi sosyaller.
Bu aslında Türkiyede özellikle görebileceğimiz psikolojik rahatsızlıklardan biri "Obsesif Komplesif Bozukluk" mutlaka ne olduğunu biliyorsundur, ama bu tarz olayları kafana bu kadar takmak obsesiflikten başka bir şey değil, ya doktora gidersin ilaç yazarlar ya da düşüne düşüne kendin çözersin ki çözmeye başlamışsın bile :D.

Bu aslında Türkiye'de özellikle görebileceğimiz psikolojik rahatsızlıklardan biri "obsesif komplesif bozukluk" mutlaka ne olduğunu biliyorsundur, ama bu tarz olayları kafana bu kadar takmak obsesiflikten başka bir şey değil, ya doktora gidersin ilaç yazarlar ya da düşüne düşüne kendin çözersin ki çözmeye başlamışsın bile :D.

Aslında irademe hakim olabilen bir insanım. Bir şeyi bazen canım çok istese bile yapmam gereken daha önemli bir şey varsa önemli olan şeyi yapabiliyorum. Ama haklısın bazı şeyleri kafama gereğinden fazla takıyorum bunu geçenlerde bende fark ettim fakat hastalık olduğunu bilmiyordum. Basit bir olay yaşasam bile bazen kafaya fazla takıp söylendiğim zaman arkadaşlarım bu konuda da beni eleştirebiliyor kafa ütülediğim için fazla kafaya takıp kendimi boş yere strese soktuğum için. Umarım sakin olup irademi koruyup kurtulurum bundan. Bende senin gibi düşünüyorum ilaç taraftarı değilim. Bende genelde ilaçlar ters tepip yan etki gösteriyor zaten.

Aslında irademe hakim olabilen bir insanım. Bir şeyi bazen canım çok istese bile yapmam gereken daha önemli bir şey varsa önemli olan şeyi yapabiliyorum. Ama haklısın bazı şeyleri kafama gereğinden fazla takıyorum bunu geçenlerde bende fark ettim fakat hastalık olduğunu bilmiyordum. Basit bir olay yaşasam bile bazen kafaya fazla takıp söylendiğim zaman arkadaşlarım bu konuda da beni eleştirebiliyor kafa ütülediğim için fazla kafaya takıp kendimi boş yere strese soktuğum için. Umarım sakin olup irademi koruyup kurtulurum bundan. Bende senin gibi düşünüyorum ilaç taraftarı değilim. Bende genelde ilaçlar ters tepip yan etki gösteriyor zaten.

Kanka almak istiyorsan ikileme girme bak ben senden 1 yaş büyüğüm sadece bende yeni aldım ashwagandha yı 3 gündür kullanıyorum ve bende hayatım boyunca olamadığım kadar sakinleştirici etkisi oldu anksiyetem azaldı bu plasebo etkisi de olabilir ama bilmiyorum etkileri zaten 2 haftada hissedileceği söyleniyor ama ben 3 günde hafiften hissettim bakalım 2-3 hafta sonra ne olacak yani sana şunu söyleyim istersen hemen almayacaksan 2 hafta deneyip sana hissettiklerimi ve etkilerini söyleyebilirim ben oxy2gen gen markasından aldım sabah ve akşam yatmadan önce kullanıyorum ve gün boyu neredeyse stres yapmıyorum benim için hayat kurtarıcı oldu çünkü aşırı anksiyete vardı.

Kanka almak istiyorsan ikileme girme bak ben senden 1 yaş büyüğüm sadece bende yeni aldım ashwagandha yı 3 gündür kullanıyorum ve bende hayatım boyunca olamadığım kadar sakinleştirici etkisi oldu anksiyetem azaldı bu plasebo etkisi de olabilir ama bilmiyorum etkileri zaten 2 haftada hissedileceği söyleniyor ama ben 3 günde hafiften hissettim bakalım 2-3 hafta sonra ne olacak yani sana şunu söyleyim istersen hemen almayacaksan 2 hafta deneyip sana hissettiklerimi ve etkilerini söyleyebilirim ben oxy2gen gen markasından aldım sabah ve akşam yatmadan önce kullanıyorum ve gün boyu neredeyse stres yapmıyorum benim için hayat kurtarıcı oldu çünkü aşırı anksiyete vardı.

Benim de anksiyetem vardı çok fazla. 1.5 haftadır falan magnezyum kullanıyorum her gün. Uyku saatimi 2 saat geriye alabildim. Normalde 2-3 gibi uyurdum artık 12-1 gibi uyuyorum. Ayrıca anskiyetem bayağı azaldı durduk yere telaş yapmıyorum. Kaygılarım azaldı. Yazılarımda yazdığım gibi çok kolay sinirlenebilen bir insanken magnezyum kullanmaya başladığımdan beri evde 1 kez bile sinirlenmedim şu ana kadar. Bir olay yaşadığımda bağırarak çağırarak kızarak tepki vermiyorum insan gibi davranabildiğimi hissediyorum artık ve hiperaktivitem vardı o da çok büyük ölçüde azaldı. Bence bu yazıyı okuyanlar ilk önce magnezyum kullanmayı denesin bende gerçekten işe yaradı çünkü.

Magnezyum doktor tarafından reçete edildiyse gayet doğal bir toplaman zamanla usta. Bazı vitamin ve minerallerin eksikliği insanlarda ve hayvanlarda garip davranışlara neden olabiliyor her şeyde hemen psikolojik şeyleri kurcalamamak lazım.

Magnezyum doktor tarafından reçete edildiyse gayet doğal bir toplaman zamanla usta. Bazı vitamin ve minerallerin eksikliği insanlarda ve hayvanlarda garip davranışlara neden olabiliyor her şeyde hemen psikolojik şeyleri kurcalamamak lazım.

Doktora gitmedim eczaneden kendim aldım vitaminlerin hepsini araştırmıştım bana en doğru magnezyum gelmişti.

Gidip bir aile hekiminde kanına baktırsaydın keşke. Öyle kafana göre vitamin almak doğru değil.

1-2 hafta içerisinde yaptırmayı düşünüyorum haklısın her şeyin fazlası zarar fakat ben magnezyum değerlerimin doğal sınırlar içerisinde olduğunu düşünüyorum şu an ama tabii kan testi olmadan bunu bilemeyiz. Yaptırdığım zaman magnezyum değerlerini buraya atarım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı