Aşı koruyorsa bu dayatma neden?

Aşı sadece bireysel koruma için etkin değil, toplumun büyük bir yüzdesini aşılamadığın sürece orta vadeden sonra o aşıların etkinliği de büyük oranda düşüyor. Aşı olmayan kişi sayısı ne kadar fazlaysa, "farklı" bölgelerde o kadar fazla insan hasta olacak demektir. Bu da zamanla virüsün bölgesel olarak farklı mutasyonlarına neden oluyor ki şu anda olan durum da bundan ibaret. Bir virüsün, daha doğrusu bir patojenin neredeyse tamamen yok olması isteniyorsa çok fazla oranda bir aşılama bu yüzden gerekiyor, aşı olmayı reddedenlerin yüzünden de bu varyantlar sürekli değiştiği için aşıların da etkinliği bir süre sonra ortadan kalkmaya başlayacak.
Net olarak anlayabildim.
Kadınlara "Eğer başörtüsü takmazsanız sizi kampüse almayız" demeleri gibi bir şey bu. Kimse kişisel bir özgürlüğü kısıtlayamaz.
Aşı olmayanlar online olarak devam edebilecekmiş.
 
Kadınlara "Eğer başörtüsü takmazsanız sizi kampüse almayız" gibi bir şey bu. Kimse kişisel bir özgürlüğü kısıtlayamaz.
Hiç alakası yok. Bir kadının baş örtüsü takması ya da takmaması toplumsal bir risk yaratmaz. Nüfusun büyük kısmı aşı olmadığı sürece, virüs farklı bölgelerde sürekli varyantlarını çoğaltmaya ve protein yapısında değişiklikler yapmaya devam edecek. Bu da bir süre sonra şimdiki aşıların da yetersiz olmasına neden olacak, bu da aynı tehdidi çok kısa bir sürede ortadan kaldırabilecekken inadına herkesi tehlikeye atmak demek.
 
Aşı olmadıkça virüs yaşamaya devam ediyor. Yaşamaya devam ettikçe de virüsün aşıya dayanıklı bir varyasyonunun oluşma riski var. Herkes aşı olursa bu varyasyon oluşmadan virüs hayatımızdan çıkmış olacak.
 
Kimse aşı olmak zorunda değil, kimse de ol diye zorlayamaz.
Kimse seni aşı olmak için fiziksel olarak zorlamıyor, madem ki devletler gibi regülasyon kurumları var; onlar da yapması gerekeni yapıp toplumu korumak için aşı olmayı "tercih" etmeyenlerin ortak alanlardan uzak durmasını sağlayacak.

Saçma sapan bir inat, saçma sapan zırvalar yüzünden zaman içinde herkesi tehlikeye atmaya da aşı olmayanların hakkı yok.

Bu aşı karşıtlığı saçmalığı yüzünden insanların en az yarısı aşı olmayacak, bu durumda bu virüs ilk zamanlarda aşı olmayanlarda dolaşıp mutasyona uğramaya devam edecek. Bunun sonrasında ise şimdi aşılar da bir süreden sonra etkisiz kalmaya başlayacak. Okulda basit bir biyoloji dersi almış herkesin bilebileceği bir gerçek bu diyeceğim ama gerçek hayatta o bilgiler ne işinize yaracaktı değil mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı