Aşı koruyorsa bu dayatma neden?

Aşı olanlar hasta olmayacak, aşı olmayanlar ise bir şekilde hastalığı atlatmış olacak.
Aşı olmayanların sayısı fazla olduğu sürece bu virüs sürekli mutasyon geçirecek, çok temel bir biyoloji bilgisi bu. Yani çıldırıyorum bunları gördükçe.
 
Gel bakalım sana bazı bilgileri vereyim.

1- Kalp iltihabının kaynağının aşı olduğu hâlâ kesin değil, İsrail hâlâ bunun nedenini araştırıyor.

2- Diyelim aşının yan etkisinden dolayı bu oldu, İsrail'de kaç kişide bu sorun görüldü. 5,000,000 kişide sadece 275. Bunun oranı ne? 1/18,181, hasta olunca ölüm riski ne? 1/40! Bu kadar mı hesap yapmaktan uzaksınız güruh olarak? Ayrıca o 275 vakanın sadece %5'i ciddi, bunun da ihtimali 1/357,142. Kaynaklar: Centers for Disease Control and Prevention, The Poynter Institute ve Pharmaceutical Technology.
Haklısın ama Biontechin etkileri uzun süre sonra çıkmaya başlıyor. Bazı doktorlar kanser hücresi bile yaratabileceğini savunuyor.
 
Haklısın ama aşıların içeriği hakkında bile bilgi verilmiyor. Aşı olurken sorumluluğu da bizim üstümüze veriyorlar. Bu virüsten kurtulmanın tek yolu sürü bağışıklılığı.

Sürü bağışıklığı için ya herkesi hasta edip ölenler ölsün denilecek ya da bu tarz aşı çalışmaları düzenlenecek.
Genel olarak aşıların içerisinde hastalığa ait virüslerin zararsız/daha az kuvvetli halleri bulunur. Tabii bu genel bilgi bu aşılar için net açıklamalar yok.
 
Aşı olmayanların sayısı fazla olduğu sürece bu virüs sürekli mutasyon geçirecek, çok temel bir biyoloji bilgisi bu. Yani çıldırıyorum bunları gördükçe.
Koronavirüs ailesinden mutasyona uğrayıp süper virüse dönüşen bir virüs var mı? Her mutasyonunu sağlıklı bir vücut yenebilecek kapasitede şu anda. Mutasyon dediğimiz olay 2 günde mi oluyor?
 
Askerleri sizi kamyona yükleyip savaşa götürür gibi aşıya götürmüyor.

Ama, yok ben daha ev içinde 10 yıl (T)uzaktan eğitim alırım diyorsan sen bilirsin.
 
Biontechin yarattığı kalp iltihabından haberin yok mu? Hayatını kaybedenler oldu. Mrna yeni bir teknoloji ve daha çok erken olduğu apaçık ortada

Sıkıntı şurada bu bir hastalık değil. Çin in kendi profesörü Li Meng bile laboratuvarda üretildiğini açıkladı. Nüfus azaltma projesi olduğu apaçık ortada.
Muhtemel denilmiş. Düşük bir ihtimal, "olasılık". Ayrıca yararı zararından daha fazla olan bir aşı. Etkinlik oranı da yüksek.
 
Haklısın ama Biontech'in etkileri uzun süre sonra çıkmaya başlıyor.
İşte bir saçmalık daha. Bu aşı sana DNA'nı değiştirecek bir şey vermiyor ki uzun süreli yan etkisi olsun. Virüsün RNA'sı içindeki bir proteini sana veriyor ki antijen üretimi sağlansın. Bunun etkisi uzun süreli bile değil, kısa süreli bir reaksiyon bu sadece.

Ayrıca daha yaşanmamış bir şey için, 1/40'lık riski kabullenmek nedir? Trilyonlarca dolarlık toplumsal kaynak kaybı, sürekli değişen ve giderek agresifleşecek bir virüsle yaşamanın neresi mantıklı?
 
Koronavirüs ailesinden mutasyona uğrayıp süper virüse dönüşen bir virüs var mı? Her mutasyonunu sağlıklı bir vücut yenebilecek kapasitede şu anda. Mutasyon dediğimiz olay 2 günde mi oluyor?
Delta+ varyantı buna örnek. 2 günde olmuyor ama kısa bir zamanda gerçekleşiyor. Mutasyonlar etkinlik oranını azaltıyor, bu yüzden de aşının etkisi azalıyor.
 
Aşıyı sadece kendin için değil, toplum için de oluyorsun.
Aşı olan da aşı olmayan da virüsü bulaştırabiliyorsa niçin insanları aşı olmaya zorluyorsunuz? Örnek, ben aşılı değilim ve sana virüs bulaştırdım ve sen aşılı olduğun için bir sıkıntısını görmeyeceksin. Sen aşılısın ve ben değilim, sen bana virüsü bulaştırıyorsun ve sıkıntısını ben çekiyorum. Peki bundan size ne? Sen bir zarar görmeyeceksin ki?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı