Aşı koruyorsa bu dayatma neden?

Sen aşılısın ve ben değilim, sen bana virüsü bulaştırıyorsun ve sıkıntısını ben çekiyorum. Peki bundan size ne? Sen bir zarar görmeyeceksin ki?
Evet, ben zarar görmeyeceğim ama virüs yayılmaya devam edecek ve bitmeyecek. Diyelim ki ben sana virüs bulaştırdım ve benim yüzümden hayatını kaybettin. Bundan size ne diyorsun ama insanların ölmesi kötü bir şey. Veya yine ben sana virüs bulaştırdım ve sen ailene, arkadaşlarına bulaştıracaksın ve hepsi acı çekecek virüs yüzünden. Bu iyi bir şey mi sence?
 
Aşı karşıtlarına laf anlatmaya çalışmayın arkadaşlar. Doğal seçilim iyi bir şey.
Aşı olmayanlar yüzünden virüs hayatta kalmaya devam ediyor ve hayatta kaldıkça da mutasyon geçiriyor. Aşıya bağışıklık kazanmış bir varyasyonunun oluşma ihtimali, aşı olmayanlar oldukça an meselesi. Bu yüzden aşı zorunlu olmalı.
 
Doktor Li Meng i de dinleyebilirsin...
Arkadaşım, bak yukarıda sana verdiğim oranlarda (ki miyokardi için 5 milyon, diğer ihtimaller için de 2 milyon kişiden sonra ortaya çıkan sonuçlar bunlar) kaynaklarını da verdim. Hakemli ve "işi" bunları araştırmak olan o kaynaklara neden bakmıyorsun da internetin sağladığı fırsatla prim kasmak için uğraşanlara inanıyorsun?

Bir şeyleri okuyup araştırmak, öğrenmek işinize gelmiyor, zor geliyor da ondan değil mi?
 
Aşı olmayanlar yüzünden virüs mutasyon geçiriyor ve aşıya bağışıklık kazanmış bir varyasyonunun oluşma ihtimali, aşı olmayanlar oldukça an meselesi. Bu yüzden aşı zorunlu olmalı.
Zorunlu mu? Herhalde savaş çıkmasını istiyorsun. Aşı karşıtları çok fazla. Ayrıca aşı virüsten korumaz. Sadece hafif atlatmanı sağlıyor. Çin in kendi profesörü bile bunun proje olduğunu savunurken...
 
Ben aşı olmayacağım.
 
Ikinci doz asimi Mayis ayinda oldum, herhangi bir sorun olmadi. Asi bireyi korur ancak buyuk oranda topluma uygulanirsa toplum bagisikligi guclendirir.

Sen asi oldun ancak virus tasiyan biriyle temas ettin, diyelim ki dokundun. Asi olmayan birine goturursen hasta olur. Yani asi olsan da hastaligi yayabiliyorsun mekanik olarak. Bu noktada toplumun cogu asisini olursa virusun hasta etme orani azalacaktir. Bu yuzden toplum asilamasi onemli.

Asinin koruma orani yuksek olsa da yuzde yuz degil. Bu yuzden dikkat etmek gerekiyor. Bu sadece Covid19 degil, influenza icin de gecerli. Hatta diger asilar cok daha az bile koruyabiliyor. Bu anlamda toplum asi olsa da tek tuk hasta olanlar cikacaktir. Bunu en aza indirmek icin de hastalik tasiyabilecek olanlarin yani asilanmayanlarin bazi alanlara alinmamasi gerekiyor. Bu da fasizme girer bir anlamda.

Bu uygulamanin en kolay cozumu, asilanmayanlarin toplumsal alanlara girerken son 4 gun icinde alinmis bir negatif PCR testi gostermesi. Hasta olmadigini kanitlamasa da buyuk olcude onlemi ancak bu alir. Asi olmamak da bir ozgurluktur. Ancak ben asilanmayanlarin bu sekilde bir denetime alinmasindan yanayim. Sonucta olasi bir mutasyonda en buyuk virus yayilim kaynagi asi olmayanlar olacaktir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı