Aşı koruyorsa bu dayatma neden?

Aşı sadece hafif atlatmamızı mı sağlıyor? Yani yakalanmamamızı sağlıyor mu? Eğer sağlıyor ise aşı olan taraf için mi yoksa olmayan taraf için mi geçerli?
 
Aşı olsan bile virüse yakalanma ihtimalin var. Ama daha hafif atlatıyormuşsun.

O zaman aşı olmayan sadece kendine zarar vermiyor mu? Aşı olmakla başka insanların sağlığının bağlantısı nedir? Tabii bulaşma oranını azaltıyorsa başka insanların sağlının bağlantısı kuruluyor.
 
O zaman aşı olmayan sadece kendine zarar vermiyor mu? Aşı olmakla insanların sağlığının bağlantısı nedir?
Aşılar belirli bir süre koruma oranına sahip. İnsanlar aşı olmazsa aşı olmayanlar içinde yeni varyantlar çıkacak. Bu yeni varyantlar öldürücülük oranı ve bulaş oranını arttırabilir ayrıca aşının etkisini düşürebilir.
 
Aslında mantık olarak aşı virüsten korumuyor. Bunu doktorlarda açıkladı. Sadece hafif atlatmanı sağlıyor.
Biontech aşısının kalp iltihabı yaptığı doğrulandı mesela. İsrail de bu nedenle hayatını kaybedenler çok var. Mrna yeni bir teknoloji herkesin güvenmemesi gayet normal.
Okuduğum bir habere göre Amerika'da milyonlarca kişiye biontech aşısı vuruldu ve sadece 300e yakın kişide bu yan etki görüldü. 300 kişinin de %80inden fazlası zaten tedavi edilmiş.
 
Merhaba. Kadir has üniversitesi aşı olmayanları kampüse almayacakmış. Büyük birçoğunlukta helal olsun, olması gereken bu gibi cevaplar yazmış. Benim anlamadığım durum şu:

Neden aşı oluyoruz? Virüsten korunmak için değil mi? O halde aşı olmayanlara neden bir dayatma durumu var, insanlar neden aşı olmayanlara kızıyor? Canını seven aşı olur, aşı olmayan da hastaneye düşme riskiyle karşı karşıya kalır. Bu durumda aşı olanlar neden olmayanlarla arasına mesafe koymaya, engel çıkarmaya çalışıyor? Yoksa oldukları aşıya güvenmiyorlar mı? Bir diğer deyişle aşı olmamızın ne manası var o zaman?

Pandeminin bitmesi için büyük çoğunluğun aşılanması gerek, bahsettiğim şey aşı olanların olmayanları eleştirmesi. Ölecek, hastaneye düşecek olan onlar.
Arkadaşım hani virüs birinden birine geçebiliyor ya hani.Daha fazla yazmayacağım yukarıdaki arkadaşlar güzelce açıklamış.
Ben zaten oldum?

Aşıyı neden olduk o halde? Sorduğum şey bu. Madem korumayacak neden oldum?
Aşı senin hafif atlatmanı sağlayacağı için aşı oldun.
 

Geri
Yukarı