Aşı Randevusu Aldım

Dün ekşi sözlük'te de gördüm; 20 yaşında herhangi bir kronik rahatsızlığı ve önceliği olmamasına rağmen birisi randevu alabilmiş. Şimdi de sizi görüyorum.

Sizde herhangi bir kronik rahatsızlık vs. var mı? Çünkü ben denetlediğimde maalesef çıkmıyor. (Ben sağlamım, rahatsızlığım yok ama olayı anlamaya çalışıyorum)

Düzenleme: Çok ilginç. 32 yaşında birisini gördüm bu sefer de; o da şaşırmış sıra gelmesine. Neye göre genç insanlara aşı geliyor çok merak ediyorum. @feneresevdalı
Ben de 21 yaşındayım ve 2 dozu da vuruldum. Fakat bende iltihaplı romatizma var ve kullandığım ilaçlar bağışıklık sistemini zayıflattığı için sıra gelmişti. Kronik rahatsızlığı veya sürekli kullanması gereken ilaçlarda bağışıklık sistemi azaltan bir ilaç varsa çıkıyor onun dışında çıkması tuhaf.

Bilgilendirme:
Aşı olduğum ilk gece hiç bir belirti yoktu. Ancak sabah uyandığımda çok şiddetli bir kol ağrısı ile uyandım. Gece kolumu biraz zorlayarak aşı bölgesindeki kasılmayı azalttım. Bugün sabah uyandığımda az da olsa ağrı vardı. Akşam itibari ile ağrı tamamen kayboldu diyebilirim. 21 temmuzdan sonra 2. doz randevusu verdi. 2. dozu da olunca gelişmeleri yazarım :)

47 yaşındayım. Sıram geldiği için alabildim. Biontech aşısı olacağım. Haftaya da 40 - 45 yaş arasına sıra geliyormuş. Böyle böyle haziran sonrasına kadar nüfusun büyük bir kısmı daha aşılanmış olacak. İlerisi için umutluyum doğrusu...

Bilgilendirme:
Aşı olduğum ilk gece hiç bir belirti yoktu. Ancak sabah uyandığımda çok şiddetli bir kol ağrısı ile uyandım. Gece kolumu biraz zorlayarak aşı bölgesindeki kasılmayı azalttım. Bugün sabah uyandığımda az da olsa ağrı vardı. Akşam itibari ile ağrı tamamen kayboldu diyebilirim. 21 temmuzdan sonra 2. doz randevusu verdi. 2. dozu da olunca gelişmeleri yazarım :)
Kol ağrısı normal. Herhangi bir aşı olunca da kol ağrısı görülebilir.

Kol ağrısı normal. Herhangi bir aşı olunca da kol ağrısı görülebilir.
Normal olduğunu biliyorum hocam. 1 gün sürdü topu topu o da. Bende başka bir yan etkisi olmadı.

Tebrikler, artık siz de aşılı olacaksınız. Turistlerimiz biraz daha güvenli.
Turistlere rahatlıkla şunu diyebilirsiniz:
Enjoy, I'm vaccinated.
Enjoy, i am vaccinated.
Isırma tehlikeniz azalttı turistler artık daha rahat kebap yiyebilecek!
Hocam iyi ki aşılandınız aşılanmayan insanlar turistleri ısırıyordu :(
Ya anlamıyorum, tamam turizm bakanlığı bayağı malca bir reklam projesi yapmış anladım. Ama şimdi aşılanan herkese bunun denmesi bence çok saçma. Aşı gelmeyince herkes "Neden aşı yok?" "Avrupa ve Amerika aşılandı herkes geziyor, her yer açık biz niye açılmıyoruz, aşılanmıyoruz?" gibi yorumlar gördüm. Hatta bir ara -ki hala da var- Sinovac aşısı geldiğinde "Neden bu Çin aşısı geldi?" "Biz Alman aşısı BionTech istiyoruz!" diyenler oldukça fazlaydı. Şimdi hem aşı var hem de Alman aşısı BionTech marka. Daha ne istiyorsunuz anlamış değilim ben. Sizin bence işiniz gücünü saçma bir şekilde her şeyi kötülemek. Yapmayın ya...

Bir de aşı yok iken "Ben aşı olmak istiyorum!", "Nerede aşılar?", "Alman aşısı gelsin hemen olacağım!" gibi yorumlar yapanlar şimdi ise aşı olmayacağım diye kampanya yapıyorlar? Soruyorum mantık bunun neresinde?

Hayırlı olsun hocam. Sayın Bakan Fahrettin Koca üniversite öğrencilerini de aşılayacaklarını söyledi. Umarım dedikleri kadar hızlı aşılayabilirler. Online eğitimden bıktım usandım çünkü.
twit.PNG

21 yaşındayım ve 3 gün önce Biontech aşısını oldum. Babam, yaşı 50 altı olmasına rağmen çalıştığı iş sebebiyle öncelikli gruba alındı ve bunun hemen ardından ev ahalisine randevu sırası geldi. Ya onun sayesinde bana da randevu çıktı ya da yukarıdaki arkadaşımız @Kéd gibi iltihaplı romatizma (AS türü) hastası olduğum için. Tedavimi geçen sene sonlandırmıştım ve o zamandan beri ilaç almıyordum o yani sebeple çıktığını pek sanmıyorum. Kol ağrısı ve hafif olmak üzere sırtımın o tarafında harekette ağrı yaşadım. Sonrasında üstüne yatmam sonucu bir gün daha sürdü ancak büyük bir ağrı olduğunu söyleyemem.

Evet, aşılamanın 3. aşaması başlamış.

ekşi sözlük'te gördüklerim de burada gördüğüm kişiler gibi öncelikli olduğundan veya öncelikli yakını olduğundan dolayı aşılanmışlar.

1623404544011.png

4.367.000 nüfuslu (2019 verisi) İzmir'de aşılama miktarı aşağıda mevcut. Bu sebeple her geçen gün daha da rahatlıyorum.

1623333366943.png

Düzenleme: 11.06.2021

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı