Asic madencilik nedir?

Halving i biraz araştırdım sanırım yarılanma ile zarar edebilirim biraz daha detay açar mısınız hocam.
@TENSES
Hocam dediğim gibi madencilik dediğimiz şey zaten belirli işlemleri yapıp oluşturduğunuz bloklar için ödül almanız.
Şuan da bir blok ödülü 12.5 LTC miş bu ödül halving gerçekleştikten sonra 6.25 LTC olacak.
Halving olduktan sonra genellikle kriptonun fiyatı artar. 2019 sanırım halving gerçekleşmiş o zamanki ltc grafiklerine bakın neler olmuş.
Bir de sanırım ltc kazımı yaparken aynı zamanda doge olarak da ödül alıyorsunuz.
 
Hocam dediğim gibi madencilik dediğimiz şey zaten belirli işlemleri yapıp oluşturduğunuz bloklar için ödül almanız.
Şu an da bir blok ödülü 12.5 ltc miş bu ödül halving gerçekleştikten sonra 6.25 ltc olacak.
Halving olduktan sonra genellikle kriptonun fiyatı artar. 2019 sanırım halving gerçekleşmiş o zamanki ltc grafiklerine bakın neler olmuş.
Bir de sanırım ltc kazımı yaparken aynı zamanda doge olarak da ödül alıyorsunuz.

Bu sitede her açıp kapatığımda değişiyor bu hocam Realtime mining hardware profitability | ASIC Miner Value

@TENSES

Bir de K7 buldum sahibinden de fiyatı nasıl ben yurt dışından alsam gümrük ile birlikte yine aynı gelir sanırım.



Bu arkadaşa sordum fiyat 2 katına çıkar diyor %18 KDV %25 %6 extra vergiler varmış.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    219,3 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Attığınız görseldeki gelirler şuanda gerçekçi değiller. Sürekli değişmesi de normal sonuçta anlık olarak hem kritonun fiyatı hem de zorluk seviyesi değişiklik gösteriyor.

K7'nin resmi stesindeki fiyatı şuan 4700 gösteriyor ama sanırım stok yok. Bu fiyat yaklaşık 90 bin lira ediyor ve 90 bin liranın gümrük vergisini eklersek %30 olarak (emin değilim orandan) 117 bin lira yapar.
Paylaştıklarınızdan 2 tanesi zaten ön sipariş olarak ilan açmışlar. Kimse zararına böyle bir ilan açmayacağına göre ürünün fiyatı daha ucuza gelmesi gerekli. Eğer ürünleri adınıza faturalı veriyorlar ise kdv düştükten sonra ürünün fiyatı 135 bin lira olur. %15 Kar ile sattıklarını düşünürsek 117 bin lira yapar bu da ilk başta hesapladığımız tutara denk.

Kısacası ön sipariş olarak araya bir aracı sokmanızın bir manası olduğunu düşünmüyorum. Hazır stok olarak alıcak iseniz ayrı tabii ki. Ama bitmain'in sitesinde devam edecek şeklinde yazıyor sadece, stoklar ne zaman gelir bununla ilgili bir yazı göremedim.

Bence en iyisi mail yolu veya whatsapp hattı üzerinden ayrıntılı bilgi almanız olacaktır.
 
Attığınız görseldeki gelirler şu anda gerçekçi değiller. Sürekli değişmesi de normal sonuçta anlık olarak hem kritonun fiyatı hem de zorluk seviyesi değişiklik gösteriyor.

K7'nin resmi stesindeki fiyatı şu an 4700 gösteriyor ama sanırım stok yok. Bu fiyat yaklaşık 90 bin lira ediyor ve 90 bin liranın gümrük vergisini eklersek %30 olarak (emin değilim orandan) 117 bin lira yapar.
Paylaştıklarınızdan 2 tanesi zaten ön sipariş olarak ilan açmışlar. Kimse zararına böyle bir ilan açmayacağına göre ürünün fiyatı daha ucuza gelmesi gerekli. Eğer ürünleri adınıza faturalı veriyorlar ise KDV düştükten sonra ürünün fiyatı 135 bin lira olur. %15 kar ile sattıklarını düşünürsek 117 bin lira yapar bu da ilk başta hesapladığımız tutara denk.

Kısacası ön sipariş olarak araya bir aracı sokmanızın bir manası olduğunu düşünmüyorum. Hazır stok olarak alacak iseniz ayrı tabii ki. Ama Bitmain'in sitesinde devam edecek şeklinde yazıyor sadece, stoklar ne zaman gelir bununla ilgili bir yazı göremedim.

Bence en iyisi mail yolu veya WhatsApp hattı üzerinden ayrıntılı bilgi almanız olacaktır.

Kendim alırsam %18 KDV %25 %6 extra vergiler var dedi adam ne kadar doğru bilmiyorum.
 
Bir bilgim yok hocam ne desem yalan olur bu konuda. Sadece %30 olarak kalmış aklımda Avrupa dışından gelen ürünler için onun üzerinden bir hesap yaptım.

Bende kesin bir şey diyemiyorum onlardan alsam kar koyuyorlar üstüne.
K7'nin kazıdığı ckb adlı coine ne kadar güven olur bilmiyorum amorti edip kar bırakması da bir söz sadece.

L7'nin de kârı düşük zaten.
 
Son düzenleme:
Bende kesin bir şey diyemiyorum onlardan alsam kar koyuyorlar üstüne.
K7'nin kazıdığı ckb adlı coine ne kadar güven olur bilmiyorum amorti edip kar bırakması da bir söz sadece.

L7'nin de kârı düşük zaten.
O halde kriptoların artmasını bekleyin veya yeni bir BTC ya da LTC makinesi çıkmasını bekleyin. Hem S19 hem de L7 çıkalı baya oldu. S19 pro ve Xp modelleri çıkarak hashrate'i arttı ama devrimsel bir artış olmadı.

Belki ETC nin fiyatında çok yüksek bir artış olur ETC miner alırsınız.
ETC tarafında da jasminer'ın ilginç modelleri var. Ama şuan kazanç az olduğu için mantıklı olmuyor tabii.

Anladığım kadarıyla siz bu işe girmezseniz aklınız bir tarafında kalacak sürekli. İsterseniz her ne kadar mantıklı bulmasam da sadece tecrübe edinmeniz bakımından cloud mining yapmayı düşünün. Bence mantıklı bir sistem değil ama sadece hangi hasrate de hangi coin ne kadar sürede ne kadar getiriyor gibisinden bir veri elde edersiniz. Ona göre de cihaz alıp almamayı veya hangisini alıcağınıza karar verirsiniz.
 
O halde kriptoların artmasını bekleyin veya yeni bir BTC'ya da ltc makinesi çıkmasını bekleyin. Hem S19 hem de L7 çıkalı bayağı oldu. S19 Pro ve XP modelleri çıkarak Hashrate'i arttı ama devrimsel bir artış olmadı.

Belki ETC'nin fiyatında çok yüksek bir artış olur ETC miner alırsınız.
ETC tarafında da Jasminer'ın ilginç modelleri var. Ama şu an kazanç az olduğu için mantıklı olmuyor tabii.

Anladığım kadarıyla siz bu işe girmezseniz aklınız bir tarafında kalacak sürekli. İsterseniz her ne kadar mantıklı bulmasam da sadece tecrübe edinmeniz bakımından Cloud mining yapmayı düşünün. Bence mantıklı bir sistem değil ama sadece hangi hasrate de hangi coin ne kadar sürede ne kadar getiriyor gibisinden bir veri elde edersiniz. Ona göre de cihaz alıp almamayı veya hangisini alacağınıza karar verirsiniz.

Cloud mining nasıl yapılıyor bilgim yok hocam.
 

Geri
Yukarı