Aşırı ısınan HP laptop için termal macun önerisi

Hocam donma veya mavi ekran gelince anında fanlar zaten değişik bir hıza geliyor.
Donma veya mavi ekran gelince işlemci ve ekran kartı durduğu için olabilir.

İşlemcilerin yüksek sıcaklık koruması direkt PCyi kapatıyor işletim sistemini de o yüzden mavi ekran almanız cok olası degil.

Başka bir sorun olabilir işlemci sıcaklık yükselince frekans değişiminden mavi ekran alıyor olabilirsiniz.
 
Hocam işlemci %100'de maksimum 93 olmuyor mu? Sıcaklıktan kaynaklı olsa bilgisayar direkt kapanırdı mavi ekran almazdınız.

Yok hocam %100 görüyor. Konudaki gördüğünüz değerler yüke binmemiş hali :) test yapıyordum da

Adaptör ile alakalı olduğunu düşünmüyorum hocam sanırım i5 8. nesillerde genel bir ısınma sorunu var.

Net o zaman termal macundandır.
 
İşlemci fanının BIOS ayarı ses yapmamak için bir değere yükselmedikçe az çalışıyor olabilir. Önemli olan %100 yükteki değerler ki o da gayet iyi laptop için.

Cool n quiet/speedstep.

Biliyorum elbette fakat dediğiniz olay 50 derece ve altında olur. Bende HP kullanıcısıyım zaten. Boşta 55 görmek bakıma hazırlık yap demek oluyor.
 
Biliyorum elbette fakat dediğiniz olay 50 derece ve altında olur. Bende HP kullanıcısıyım zaten. Boşta 55 görmek bakıma hazırlık yap demek oluyor.

Hocam bakım yapıldı. Fanlar tertemiz sadece üzerinde kalitesiz macun var.

Umarım macun sorunu çözer yoksa kombiye ihtiyacım kalmayacak :)

Hahaha inşallah çözülür.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı laptopun i5 9300H'li versiyonu vardı bende, orjinal Arctic MX4 ile macunu yenileyip içerisini tertemiz yapmama rağmen sıcaklıklarım gene 95+ derecelerde geziyordu. Uzun uğraşlar ve araştırma sonrası işlemci frekansını Throttlestop ile düşürerek sonunda azaltabilmiştim sıcaklığı. Satmadan 2-3 ay önce de BIOS üzerindeki Hyper threading seçeneğini kapatmam ile sıcaklığı büyük oranda neredeyse performans kayıpsız düşürebildiğimi görmüştüm ve kalan sürede öyle sorunsuz kullanmıştım. Eğer macun yenilemek işe yaramazsa sanallaştırma ve bunu kapatın belki işinize yarar, en kötü biraz performans kaybı karşılığında ThrottleStop ile frekansı biraz düşürün veya uğraşamam dersemiz direkt sistemden Turbo Boost'u kapayın.
 
Son düzenleme:
Aynı laptopun i5 9300H'li versiyonu vardı bende, orijinal Arctic MX4 ile macunu yenileyip içerisini tertemiz yapmama rağmen sıcaklıklarım gene 95+ derecelerde geziyordu. İşlemci frekansını ThrottleStop ile düşürerek kullanıyordum. Satmadan önce BIOS üzerindeki Hyper threading seçeneğini kapatmam ile sıcaklığı büyük oranda neredeyse performans kayıpsız düşürebildiğimi görmüştüm. Eğer macun yenilemek işe yaramazsa sanallaştırma ve bunu kapatın belki işinize yarar, en kötü biraz performans kaybı karşılığında ThrottleStop ile frekansı biraz düşürün veya uğraşamam dersemiz direkt sistemden Turbo Boost'u kapayın.

Güç seçeneklerinden işlemci gücü düşürebiliyorsunuz ekstra programlara gerek yok. Hyper threading ayarını kapatıp deneme yapacağım umarım sorunu çözerim.
 

Geri
Yukarı