Aşırı Yalnızlık

Hocam olayın üzerinden neredeyse 2 sene olacak Derslerime iyi bir şekilde çalıştım. Elimden geleni yaptım. Beni çekemeyenler küstü gitti. Yine yalnızım ama bu sefer mutluyum

Lisede gördüğün insanların çok çok büyük bir kısmıyla (istisna kalabalık arkadaş grupları elbet olabilir) okul bittikten birkaç sene sonra bir daha görüşmeyeceksin bile. Bu yüzden kendini çok strese sokup bedenine zarar vermeni engellemeni tavsiye ederim. Arkadaş çevren sadece liseden ibaret olmamalı bunu unutma.

Düzeltme : Hahaha cidden 2 sene önce olmuş olay. Tarihe bakmadan cevap verdim kusuruma bakma.

Yok hocam, estağfurullah. Sonra edindiğim arkadaşlarım da oldu. Bu olay üstüne sevgilim de oldu hatta. Arkadaşlarımla şimdi konuşmıyorum. Aralarında dersleri en kötü olan bendim. Üniversite sınavında aralarında en iyi ben yapınca kaldıramadılar ve sıra sıra ilişkiyi kestiler
İyi ne güzel, çok sevindim mutlu olmanıza. Mutluluğunuz daim olsun.
Amin, cümlemizin

Kanka salla sınav haftam bitsin LoL CS falan oynayalım karantina var zaten herkes yalnız 1 senedir ailem dışında toplam 2 kişiyle sohbet ettim arkadaş olarak birileri seni sevmiyorsa boş ver yeni insanlarla tanış bak ben seni anlayan biriyim bu seneye kadar 1 2 tane arkadaşım bile yoktu o derece asosyeldim kimse için üzülmeye değmez en kötü Netflix party kullanıp dizi izleriz.

Halimden şu an memnunum fakat istersen yaparız tabii ki, neden olmasın

Akran zorbalığı berbat bir durum. Bundan 4 5 sene önce okula her gittiğimde ekonomik durumumuz hakkında ve o yıllarda şişman olmamdan dolayı inanılmaz bir baskıya uğruyordum insanlar benimle konuşmayı reddediyor fikilerime değer verilmiyor üstüme iftiralar atılıyor hocalar dahi bana inanmıyordu haliyle okuldan soğuma ve depresyon geldi yeni okulum çok kalabalıktı ve alışmakta zorlanıyordum bu da ekstra bir yüktü ailemle kavga ediyordum her Allah'ın günü çünkü ailem mükemmeliyetçi bir aile idi ve 100 değil 90 alman bile beni haftalarca cezalandırmaları için yeterli bir sebepti sonra 2 kere intiharı denedim. Şu an o sorunlar yok çünkü o insanları hayatımdan çıkardım ani bir gazla 40 kilo verdim 110 kilodan 70 kiloya düştüm yeni çevre edindim pandemide kimseyle konuşmadım arkadaş çevrem okula olan bağım yok oldu ama bunlar geçecek 2 3 sene sonra bakıp ulan ne malmışım diyeceksin bu birçoğumuzun başına gelen bir durum sakın kendini kıçı boklu bir kız için üzeyim deme.

Hocam mevzu sadece kız değildi. Arkadaşlar tarafından da yalnız bırakılmaktı. Beni çağırmadıkları, konuşmak istemedikler ve dışladıkları zaman bunları hissetmiştim fakat dediğin gibi hepsi geçti. Geçmişte kaldı

Hocam yaşadığınız şey basit veya zor fark etmiyor, sizi çok fena yıpratmış. Uzmana danışıp daha detaylı ve kaliteli yardım almanız daha iyi olur. Tavsiye verecek olursam, kendimden de ufak bir hikaye paylaşmak istiyorum:

2021 yazı, pandemi var. Bir takım işler için istanbuldayım, 1 ay kadar orada kalacağım. 1.5 yıldır pandemide yaşamanın etkisiyle yalnızlık ve özgüvensizlik beni yiyip bitiriyor, hayatta tek zevk alabildiğim şey mast ve PC olmuş durumda. O yaz İstanbul'a birbiri daha geldi, çocukluktan tanıdığım ve benden 2 3 yaş büyük biri, takma isim olarak X verelim kolayca yazılıp okunsun. X ile 1 ay boyunca çok güzel eğlendik, gezdik, tozduk, beni adeta dış dünya ile tanıştırdı. İlk kez onunlayken bir restoranda hesap ödemiştim mesela, tabii 14 yaşımda olduğum hesaba katılırsa sevinirim. Kısaca böyle böyle beraber kalıyor ve sohbet ediyorduk, sohbetlerimiz esnasında ondan yalnızlığım ve keyifsizliğim konusunda tavsiyeler alıyordum. 2021 Kasım'ına kadar birkaç defa benim veletlik sağ olsun küstük barıştık, bir şekilde konuşmaya devam ettik ama benden soğuduğunu iyice hissettim, kaçan kovalanır misali ben ilişkimizin yaz aylarındaki gibi güzel olması için kendimi yırtıyordum. Her neyse, bir gün X ile konuşurken hiç çabalamadığını, hep benim ilk adımı atmamdan sıkıldığımı söyledim. Cevabını hatırlamıyorum ama sanırım beni sevdiğini ve yeterince çabaladığını söylemişti. Madem öyle, hadi yallah deyip engeli bastım, birkaç gün geçti engeli kaldırdığımda onun da beni engellediğini gördüm. O an sanki ölmüşüm de ruhum süzülüyormuş gibi hissettim, bir derdim olduğunda koştuğum, sohbetinden zevk aldığım, kendimi kasmadan rahatça sohbet edebildiğim tek kişiydi ve artık yoktu. İlk başlarda alışamadım, çok rahatsız hissettim kendimi, tam da sınav dönemine denk gelmişti çok fena patlamıştım, 50'yi geçen tek notum biyoloji ve tarihti. Hala anılarımızı hatırlıyorum. Tüm bunları anlattım, okursanız teşekkür ederim. Şimdi bunları anlatma sebebime geleyim, bu durumun benim için ne kadar özel olduğunuzu bir nebze anlayabilmeniz ve size çözüm olarak sunacağım tavsiyenin de ne kadar etkili olduğunu görmeniz için. Çözüm alışmaktan başka bir şey değil hocam. Kendinizi bir ormana koyun, bir de aç ayı koyun. Kendinizi ayının önüne atıp sizi yemesi için yalvaracak mısınız yoksa savaşıp kendinizi kurtarmayı mı deneyeceksiniz? Hayat sizin karşınızdaki aç ayıdır hocam, ayağa kalkmadığınız, kalkmak istemediğiniz an tek bir pençe darbesiyle her şeyinizi alır ve onu bir daha almak, savaşmaktan binlerce kat daha zordur. Mezuniyetinize az zaman kaldıysa biraz dayanın, uzun zaman varsa okulunuzu değiştirin hocam. Hatta gerekirse il/ilçe değiştirmeye çalışın, TR'de kadın namusu meselesi her kesimin hassas noktasıdır.

Benimkine benzer bir durum görünce biraz iç dökmek istedim, umarım yanlış anlaşılmaz veya sorun olmaz. İyi geceler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…