Aşırı yavaş çalışan Windows

SonKaptan

Hectopat
Arkadaşlar yaklaşık 2 yıldır AMD A10 9620P işlemcili bir Laptop kullanıyorum. Ama aldığımdan beri sürekli Windows kullanımı bana çok yavaş geliyor. Yani daha önce 10 yıllık Core 2 Quad işlemcili bir PC kullanırken bu kadar yavaş çalıştığını hatırlamıyorum. Sorun şu, arka plan da hiçbir şey çalışmıyorken gayet hızlı ama gel gelelim arkada Steam açıkken Opera'da video bile kasıyor. Mesela oyun oynuyorum arkada ayarlara gideceğim veya bir dosya açacağım o kadar yavaş çalışıyor ki. Format at demeyin çünkü daha biraz önce diskleri biçimlendirerek format attım formatlık bir şey olduğunu düşünmüyorum çünkü aldığımdan beri böyle. Sizce donanımsal bir problemi mi var yoksa bu işlemci gerçekten bu kadar yavaş mı çalışıyor?
8 GB 2133MHz RAM
1 TB HARDDISK 5400 RPM
RX540 EKRAN KARTI

Son düzenleyen: Moderatör:
Bundan çok kötü eski sistemim de bile hızlı çalışan win10 nasıl olur da bu kadar yavaş olur anlayamıyorum gerçekten. SSD almak hep aklımda ama başka şeyler almaktan bir türlü nasip olmadı. Sorunun HDD'den mi kaynaklandığını düşünüyorsunuz ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı