birpolarmıikipolarmı
Centipat
Erken de yatsam geç de yatsam sabahlasam da her gün dehşet yorgunum. Kaç saat uyuduğum ya da uyuyup uyumadığım asla fark etmiyor. Yeterli süre uyusam bile enerjik bir gün geçiremiyorum. Kahve içiyorum, çay içiyorum hatta dikkat sorunum için kullandığım ve normalde uyku açan bir ilaç kullanıyorum ama nafile. İlaç da maksimum bir iki saat enerjik yapıyor, etkisinin daha uzun süre devam etmesi gerektiği halde. YKS'ye hazırlanıyorum ve bu yorgunluk meselesi beni çok zorluyor. Öğlenden beri masa başındayım, yorgunluktan daha 3 saat çalışabildim, başka bir işle pek uğraşmadığım halde. Dakika başı kafamı masaya gömmek ya da yatakta uzanmak zorunda kalıyorum. Ha bire sigara ve puff içiyorum uykum açılır belki diye ama her zaman işe yaramıyor. Soğukta kalıp uykumu açmayı deniyorum yine olmuyor. Kendimi gaza getirmeye çalışıyorum o da bir yere kadar işe yarıyor. Hareketli şarkılar açıyorum o da her zaman işe yaramıyor. Çalışıyorum, kendimi zorlayıp uzun süreler çalışmaya uğraşıyorum ama bu esnada resmen acı çekiyorum, yerine göre ders çalışırken keyif alabilen bir insan olduğum halde. Sınav yaklaşıyor ve benim bir an önce enerjimi kazanıp günde minimum 10 saat çalışmam lazım, hedefime ancak bu şekilde ulaşabilirim. Bir ara dershaneye gittim, geçen hafta da bıraktım, dershanede kaç kere bir anda sızıp kaldım hatırlamıyorum, bundan dolayı çok da azar işittim. Üçüncü mezun senemdeyim, bu sene gitmek zorundayım ama böyle giderse istemediğim bir yere gidebilirim ancak. Bu yorgunluğun sebepleriyle ilgili tahminlerim var ama o durumlar uzun süredir var ama hiç bu kadar etkilememişti. Ne yapabilirim, bu durumu yaşayıp da çözümünü bulabilen ya da herhangi bir bilgisi, önerisi olan var mı?
Son düzenleyen: Moderatör: