Asker Nasıl Olunur ?

sumbls5

Hectopat
Daha fazla  
En özendiğim meslek askerliktir. Şu anda 8. sınıfım ama nasıl bu hayalimin peşinden gideceğimi bilmiyorum. Asker olmak için bir boy sınırı var mı ? Boyum 1.79, kilom ise 65.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi sınıf olacağına göre değişiyor. Havacı olacaksan çok ağır kriterler var fakat karacılarda durum biraz daha hafif. Genelde boy kilo oranına bakıyor hepsi. Sonrasında ise ortopedik durumuna bakıyorlar. Kambur olmak ya da düz taban olmak gibi. En son da göz muayenesi yapıp spor mülakatına alıyorlar. Hatta alım yaparken spordan ne beklediklerini de yazıyorlar. 100 metreyi 15 saniyede koşmak gibi (tamamen atıyorum). Ben bundan 6 sene önce Hava Harp Okulu için girdiğimde bunları yaptılar fakat sen liseden girmek istiyorsan şartlar değişiklik gösterebilir.

Şimdi kendim araştırdığım için ve istediğim için yazıyorum. YGS den 275 puan yüksek alırsan eğer ve halen katılmak istersen başvuru yapıyorsun. 3'lü sınav sistemi uygulanıyor. İlki sözlü sınav oluyor. Diksiyonun nasıl ona bakıyorlar. Kendini ifade edebiliyor musun? vb. İkincisi yazılı sınav oluyor. Yazılı sınavın konularını tam bilmiyorum. Son olan ise fiziksel sınav ve mülakat. Bu kısımda senin fiziksel gücünü test ediyorlar.

İlk Sınav %15 ikinci sınav %70 üçüncü sınav ise %15 etki ediyor toplam puanına. Bunların hepsinin ortalaması 70 ve üstüyse orduya katılabiliyorsun diye biliyorum. Ben de bir Anadolu lisesinde okuyorum şuan da. Yüksek de bir okulda okumaktayım. YGS den yüksek puan alıp başvurmayı kesinlikle istiyorum. Vücut yağ oranına da dikkat etmen gerekiyor tabi. Boyun çok iyi değerde. Kilon da fazla sayılmaz normal değerler ama biraz daha kilo alırsan eksi nota düşürebilir bu. Olduğun yerde kalmaya ve uzamaya bakmalısın. Benimde boyum 1.76-1.75 civarlarında. 45 Kiloyum. Vücut yağ oranım %3 ve spor salonuna gidiyorum. Umarım ikimiz de istediğimiz yerlere ulaşırız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı