Gönüllü Asker Nasıl Olunur?

rcpozdmr

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben lise 1 öğrencisiyim. Ticaret lisesinde okuyorum. Gönüllü askerlik yapmak istiyorum ilerde. Bunun için hangi okula ya da hangi üniversiteye gitmek gerekir? Gönüllü askerlik için kaç yaşında olmamız gerekir ve hangi sınavlara gireriz?

18 Yaşına geldiğinde askere direkt gidebilirsin sonra askerkik belgen ile ( benim bildiğim kadarıyla ) TSK'ne başvuracaksın.

Sözleşmeli er yada sözleşmeli subay alımları var 19.5 yaşında yada üstünde isen kara kuvvetleri komutanlığına başvurman gereklidir 3500 Türk lirası civarı bir ücret veriyorlarmış 7 yıl çalışıp emekli olursan 75 bin Türk lirası emekli ikramiyesi alırsın boy kilo fizik kabiliyet sınavlarına giriyorsun çalıştığın süre zarfında bir çok ihtiyacını devlet sağlıyor yükselme sınavları sayesinde erbaş olabilirsin

Arkadaşın verdiği rakamlar biraz farklı o tarihlere göre, 7 Yıla 75 bin lira tazminat alması imkansız 5 yıl x brüt maaşı 2 yıl ise brüt maaşı üzerine ekleniyor yani öyle 75 bin gibi rakamlar nerde 3500 TL maaş değilde 3000 TL Batıdaki Birliklerdeki maaşlar Doğuda ohal tazminatı alırsa 4500 TL rakamlarını görebilir. Sözleşmeli Er hakkında bilmek istedikleriniz olursa sorabilirsiniz. Kaynak

"Gönüllü Asker" (karşılık almadan- beklemeden vatanı korumak) mi yoksa "Paralı Asker" (hizmetinin karşılığını fazlasıyla alan, yani normal hizmet veren memur gibi) mi olmak istiyorsunuz?

Ben 3 sene görev yapıp istifa ettim, bu işe canı gönülden girdim lakin şartlar ve şahsi olarak kaldıramadım büyük bir sorumluluk sosyal hayat sıfır.

zorunlu askerliğini yaptıktan sonra uzman erbaş olarak kalabilirsin tsk da isteğine göre.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı