Hocam arkadaş mesajları okuyor mu emin değilim. Konunun ilk mesajında özel eğitimli askerlerden bahsetmişsiniz. Ama hala normal askerleri anlamakta ısrarcılar.
Bir ordu ne kadar kompleksli olursa olsun o ordunun her birimi aynı eğitimlerden geçmiyor tabii ki. Hocamız ABD deniz askerlerinin videolarını atıp duruyor. Biz normal askerlerden bahsetmiyoruz ama... Şimdi sizi de savunmuyorum, askerlerimizin süpermen olması mesajınız gereksiz abartı biraz.
Bu konudaki herkes dövüş sporları ile ilgili mesaj yazdıklarına göre, o zaman çoğunuz namık Ekin'i tanıyordur. Ben o adamla birebir muhabbete girdim ve
özel eğitimli birlikler (burayı vurguluyorum çünkü herkes farklı bir şey anlıyor, tabii ki
sıradan bir kuvvet askeri ile bir değil bu birlikler)hakkında bilgi aldım ve aldığım bilgiler doğrultusunda kendi görüşümü belirttim ve hala arkasındayım. Çoğu kişi fikrini belirtmiş hepsine de saygılıyım. Burası bir forum, nesnel bilgiler olabilir ama herkes öznel bilgilerini belirli ölçüde belirtme hakkına sahip. Arkadaşa göre de siz adamlığınızdan ödün vermeyip yanlış bilgiden vazgeç miyorsunuz belki de? Lütfen saygı çerçevesinde cevap veriniz, asıl çocukça olan arkadaşın yaşıyla vs. uğraşmanız bence.
@Meric.S
Ben askerimize süpermen demedim, sadece kahraman dedim ki zaten öyleler. Bu arkadaşa söylediğin laflara gelince sonuna kadar haklısın, biz normal askerlerden bahsetmez iken ısrarla saçmalıyor kendisi. Yaşıma atıp tutuyor, herhalde beni 15 yaşında dizi izleyen bir çocuk sanıyor belli ki. Halbuki onun yaşını bilmiyorum ama akıl yaşının bayağı küçük olduğu belli. Serbest dövüşte bile boksör alır diyenler zaten ayrı bir komedi, oralara hiç girmeyeceğim. İnsanları küçük düşürerek kendini cool falan sanıyor zaten laflarından belli, wake up to reality falan, görende arkadaşı bordo bereli eğitimi almış her şeyi öğrenmiş sanar, halbuki tek iyi bildiği şey saçmalamak. Konunun kısa cevabı bence budur. "karşıdaki suçlu ise boksör, dövüşçü, güreşçi fark etmez askerimize. Bir mermiye bakar" olay ringde ise denenmeden bilemeyiz.
Hocam arkadaş mesajları okuyor mu emin değilim. Konunun ilk mesajında özel eğitimli askerlerden bahsetmişsiniz. Ama hala normal askerleri anlamakta ısrarcılar.
Bir ordu ne kadar kompleksli olursa olsun o ordunun her birimi aynı eğitimlerden geçmiyor tabii ki. Hocamız ABD deniz askerlerinin videolarını atıp duruyor. Biz normal askerlerden bahsetmiyoruz ama... Şimdi sizi de savunmuyorum, askerlerimizin süpermen olması mesajınız gereksiz abartı biraz.
Bu konudaki herkes dövüş sporları ile ilgili mesaj yazdıklarına göre, o zaman çoğunuz Namık Ekin'i tanıyordur. Ben o adamla birebir muhabbete girdim ve
özel eğitimli birlikler (burayı vurguluyorum çünkü herkes farklı bir şey anlıyor, tabii ki
sıradan bir kuvvet askeri ile bir değil bu birlikler)hakkında bilgi aldım ve aldığım bilgiler doğrultusunda kendi görüşümü belirttim ve hala arkasındayım. Çoğu kişi fikrini belirtmiş hepsine de saygılıyım. Burası bir forum, nesnel bilgiler olabilir ama herkes öznel bilgilerini belirli ölçüde belirtme hakkına sahip. Arkadaşa göre de siz adamlığınızdan ödün vermeyip yanlış bilgiden vazgeç miyorsunuz belki de? Lütfen saygı çerçevesinde cevap veriniz, asıl çocukça olan arkadaşın yaşıyla vs. uğraşmanız bence.
@Meric.S
Bunlara ancak Chatgpt ile yanıt verebilirim
Normal asker ile bordo bereli askerin farkları:
Normal askerler ve bordo bereliler arasındaki farklar, eğitim, görev tanımları ve yetenekler açısından oldukça belirgindir:
1.
Eğitim Süresi ve İçeriği:
-
Normal Askerler: Genellikle temel askeri eğitim alırlar. Bu eğitim, fiziksel dayanıklılık, silah kullanımı, temel taktikler ve disiplin üzerine odaklanır.
-
Bordo Bereliler: Çok daha zorlu ve uzun bir eğitim sürecinden geçerler. Bordo berelilerin eğitimi, ileri düzey fiziksel dayanıklılık, özel harekat taktikleri, yakın dövüş teknikleri, paraşütle atlama, deniz, hava ve kara operasyonları gibi birçok özel alanı kapsar.
2.
Görev Tanımı:
-
Normal Askerler: Genellikle savunma, güvenlik, sınır koruması ve benzeri görevlerde yer alırlar.
-
Bordo Bereliler: Daha çok özel operasyonlar, terörle mücadele, rehine kurtarma, keşif ve istihbarat toplama gibi yüksek riskli ve kritik görevlerde bulunurlar.
3.
Seçim Süreci:
-
Normal Askerler: Askerlik hizmeti, belirli bir yaşa gelen erkek vatandaşlar için zorunludur ve seçim süreci nispeten basittir.
-
Bordo Bereliler: Çok sıkı bir seçim sürecinden geçerler. Fiziksel ve psikolojik testler, zorlu dayanıklılık sınavları, ve özel eğitim programlarını başarıyla tamamlamaları gerekir.
4.
Yetkinlik ve Beceri Seviyesi:
-
Normal Askerler: Temel askeri yeteneklere sahiptirler ve genellikle belirli bir alanda uzmanlaşmamışlardır.
-
Bordo Bereliler: Çok daha geniş bir yelpazede uzmanlaşmış becerilere sahiptirler ve yüksek derecede profesyoneldirler. Çeşitli çevresel koşullarda (dağ, deniz, şehir, çöl) operasyon yapabilme yeteneğine sahiptirler.
Özetle, bordo bereliler, normal askerlere göre çok daha yoğun ve kapsamlı bir eğitimden geçerler ve daha kritik ve yüksek riskli görevlerde bulunurlar.