Asker vs boksör

Kardeşim şuan da son cümlenle konuyu saptıran sensin. Ben boksörle askerin dövüşü dışında bir konudan bahsetmedim. Bizim askerlerimiz zaten kahraman ama süpermen değiller. Askerleri süpermen gibi gördüğün zaman onları yüceltmiş olmuyorsun. Konuyu başka yere çekip vatan sevgimizi sorgulama haddin yok. Niyetinin kötü olmadığını biliyorum seni linçlemek gibi bir derdim de yok. Neden bu kadar hararetlendiğimi açıklarsam konu çok uzayacak. Tabi ki de bir özel harekat askeri John Jonesi dövemez. Bunu söylediğin zaman askerleri küçümsemiş olmuyorsun.

Jon Jones o adamı kendine yaklaştırmaz ki zaten. Adamın kanat açıklığı 2.15 metre civarı, boyu 193 cm. Fiziksel güç kullanmadan nasıl yeneceğini anlat biz de öğrenelim. Silah türevi bir şey kullanacaksa zaten ben de alamayacağında hemfikirim fakat Jon Jones bu UFC'nin en iyisi, Messi nasıl futbolun en iyisi ise bu adamda öyle.

Bana göre demiştim yanlış hatırlamıyorsam... Herkesin yargıları farklıdır. Nesnel olan ise bunu alanında uzman bir kişinin doğrulamasıdır. İkimizden birinin savunduğu yargı %100 yanlış olabilir. Herkes fikrini belirtiyor, ben saygı duyduğumu belirtip konuyu kapatmıştım. Amacınızı anlamış değilim.

Ben de saygılı bir biçimde karşı görüş sundum benim görüşüm böyle bu konu hakkında. Sizin görüşünüze de saygı duyuyorum tabii ki. Zaten çok önemli bir konu değil bu kadar uzatmaya gerek yoktu.

Siz haklısınız beyler. Belki askerlerin milyon dolarlara falan ihtiyaçları olursa bu konudan sonra UFC ye başlamayı düşünebilirler.

Hahahahah çocuksun gerçekten bilgisizliğin artık mide bulandırıyor. Aksiyon filmleri izleyip izleyip gelmişsin. Kaç kere yumruk attın hayatında? Beş dakika lapa deneyimin tek bir kere sparring deneyimin kum torbası deneyimin oldu mu? Bilmediğin konular hakkında atıp tutma. Askerlere saygımız sonsuz ama aksiyon filmlerinde yaşamıyoruz gerçek dünya sizin hayallerinizdeki komando filmleri değil. Askerler bu kadar iyi dövüşçülerse girsinler MMA'de parayı kırsınlar milyon liralar kazansınlar. Şunu idrak edemiyorsun ve anlamıyorsun. Tsk'nın ne üst düzey bir dövüş eğitimi verecek eğitmen kadrosu, ne buna dair bir müfredatı ne de böyle bir amacı var. Gir elinin altında YouTube Google. Bana göster, ne gibi bir üst düzey dövüş eğitimi veriliyor göreyim? Herhangi bir yazıya videoya vs. okeyim.

Sen dövüşle boksu birbirinden tamamen ayrı şeyler mi sanıyorsun? Tutturmuşsun bir yok tek yumrukla bayıltır yok pipetle içer. Çeneye inen yüzlerce kiloluk boksör yumruğu adama ne yapar biliyor musun çocuk? Asker dizilerini izlemeyi acilen bırak. Askerlerin çoğu nizami yumruk atmayı bile bilmez yahu ne anlatıyorsun sen? Jab jab cross kombinasyonu yapamaz çoğu. Böyle bir eğitim görmüyorlar anlamıyor musun yavrum? Eğer ki kendisi dışarıdan hobi olarak bu işlere meraklı güreş bjj vs grappling sporu yapmıyorsa prof bir boksörü hayatta deviremez. Cehalet ne güzel şey böyle bomboş atıyorsun işte. Ha bir de üniversiteli hocanın ne düşündüğü umurumda değil demişsin. Yahu çocuk, üniversiteli hocam demedim. Kick boks hocam dedim, soruyu soran üniversiteli bir elemandı, böyle bir soru sorunca Kick boks hocamızın tek dediği ‘yazık' oldu.

Not: Şu dünyada en kompleksli insan tipi hatalı, yanlış olduğu halde yiğitliğine laf sürdürmemek, geri adım atmamak için hatasında ısrarcı olandır. Yanlışım diyemeyendir. Büyüyüp topluma karışmadan önce bu tür huylarınızdan arınmanızı ve bir konuyu bilmiyorsanız tartışmaları gurur meselesi yapmayıp sizden daha bilgili insanları dinlemenizi tavsiye ediyorum

Not2: USA deniz kuvvetleri dünyada en seçkin birliklerden. Bak ‘emekli' bir prof dövüşçü nasıl oynuyor askerlerle.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Not3: Al yine bir prof. dövüşçü deniz kuvvetleriyle dövüşüyor TAM TAMINA 10 askeri üst üste pes ettiriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

O kadar toksik kendini beğenmiş birsin ki okumadım bile yazdıklarını. Çok boş yapıyorsun.

O kadar toksik kendini beğenmiş birsin ki okumadım bile yazdıklarını. Çok boş yapıyorsun.
Hocam arkadaş mesajları okuyor mu emin değilim. Konunun ilk mesajında özel eğitimli askerlerden bahsetmişsiniz. Ama hala normal askerleri anlamakta ısrarcılar.
Bir ordu ne kadar kompleksli olursa olsun o ordunun her birimi aynı eğitimlerden geçmiyor tabii ki. Hocamız ABD deniz askerlerinin videolarını atıp duruyor. Biz normal askerlerden bahsetmiyoruz ama... Şimdi sizi de savunmuyorum, askerlerimizin süpermen olması mesajınız gereksiz abartı biraz.
Bu konudaki herkes dövüş sporları ile ilgili mesaj yazdıklarına göre, o zaman çoğunuz Namık Ekin'i tanıyordur. Ben o adamla birebir muhabbete girdim ve özel eğitimli birlikler (burayı vurguluyorum çünkü herkes farklı bir şey anlıyor, tabii ki sıradan bir kuvvet askeri ile bir değil bu birlikler)hakkında bilgi aldım ve aldığım bilgiler doğrultusunda kendi görüşümü belirttim ve hala arkasındayım. Çoğu kişi fikrini belirtmiş hepsine de saygılıyım. Burası bir forum, nesnel bilgiler olabilir ama herkes öznel bilgilerini belirli ölçüde belirtme hakkına sahip. Arkadaşa göre de siz adamlığınızdan ödün vermeyip yanlış bilgiden vazgeç miyorsunuz belki de? Lütfen saygı çerçevesinde cevap veriniz, asıl çocukça olan arkadaşın yaşıyla vs. uğraşmanız bence. @Meric.S

Ben askerimize süpermen demedim, sadece kahraman dedim ki zaten öyleler. Bu arkadaşa söylediğin laflara gelince sonuna kadar haklısın, biz normal askerlerden bahsetmez iken ısrarla saçmalıyor kendisi. Yaşıma atıp tutuyor, herhalde beni 15 yaşında dizi izleyen bir çocuk sanıyor belli ki. Halbuki onun yaşını bilmiyorum ama akıl yaşının bayağı küçük olduğu belli. Serbest dövüşte bile boksör alır diyenler zaten ayrı bir komedi, oralara hiç girmeyeceğim. İnsanları küçük düşürerek kendini cool falan sanıyor zaten laflarından belli, wake up to reality falan, görende arkadaşı bordo bereli eğitimi almış her şeyi öğrenmiş sanar, halbuki tek iyi bildiği şey saçmalamak. Konunun kısa cevabı bence budur. "karşıdaki suçlu ise boksör, dövüşçü, güreşçi fark etmez askerimize. Bir mermiye bakar" olay ringde ise denenmeden bilemeyiz.

Bunlara ancak Chatgpt ile yanıt verebilirim

Normal asker ile bordo bereli askerin farkları:

Normal askerler ve bordo bereliler arasındaki farklar, eğitim, görev tanımları ve yetenekler açısından oldukça belirgindir:

1. Eğitim Süresi ve İçeriği:
- Normal Askerler: Genellikle temel askeri eğitim alırlar. Bu eğitim, fiziksel dayanıklılık, silah kullanımı, temel taktikler ve disiplin üzerine odaklanır.
- Bordo Bereliler: Çok daha zorlu ve uzun bir eğitim sürecinden geçerler. Bordo berelilerin eğitimi, ileri düzey fiziksel dayanıklılık, özel harekat taktikleri, yakın dövüş teknikleri, paraşütle atlama, deniz, hava ve kara operasyonları gibi birçok özel alanı kapsar.

2. Görev Tanımı:
- Normal Askerler: Genellikle savunma, güvenlik, sınır koruması ve benzeri görevlerde yer alırlar.
- Bordo Bereliler: Daha çok özel operasyonlar, terörle mücadele, rehine kurtarma, keşif ve istihbarat toplama gibi yüksek riskli ve kritik görevlerde bulunurlar.

3. Seçim Süreci:
- Normal Askerler: Askerlik hizmeti, belirli bir yaşa gelen erkek vatandaşlar için zorunludur ve seçim süreci nispeten basittir.
- Bordo Bereliler: Çok sıkı bir seçim sürecinden geçerler. Fiziksel ve psikolojik testler, zorlu dayanıklılık sınavları, ve özel eğitim programlarını başarıyla tamamlamaları gerekir.

4. Yetkinlik ve Beceri Seviyesi:
- Normal Askerler: Temel askeri yeteneklere sahiptirler ve genellikle belirli bir alanda uzmanlaşmamışlardır.
- Bordo Bereliler: Çok daha geniş bir yelpazede uzmanlaşmış becerilere sahiptirler ve yüksek derecede profesyoneldirler. Çeşitli çevresel koşullarda (dağ, deniz, şehir, çöl) operasyon yapabilme yeteneğine sahiptirler.

Özetle, bordo bereliler, normal askerlere göre çok daha yoğun ve kapsamlı bir eğitimden geçerler ve daha kritik ve yüksek riskli görevlerde bulunurlar.

Son düzenleme:

Genel Değerlendirme:​

• Bire Bir Dövüş: Bir kafes dövüşü veya benzeri bir durumda, üst düzey bir MMA dövüşçüsü, dövüş becerileri sayesinde büyük olasılıkla avantajlı olur.
  • Gerçek Dünya Senaryosu: Gerçek dünya senaryolarında, özel kuvvet askerinin eğitimli olduğu taktikler ve stratejiler, dövüşün sonucunu etkileyebilir.
Sonuç olarak, bire bir dövüşte veya kontrollü bir ortamda, MMA dövüşçüsü büyük bir avantaj sağlayabilir. Ancak, daha geniş bir senaryoda, özel kuvvet askeri stratejik ve taktiksel avantajlar elde edebilir. Bu nedenle, hangi tarafın kazanacağı tamamen duruma bağlıdır.

Bire bir dövüşte MMA dövüşçüsü genel olarak daha üstün gözüküyor.
Gerçek dünyada ise durum değişir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…