Asker vs boksör

Merak ettiğim soru şu. Bir özel eğitimli asker, örneğin PÖH olan bir askerimiz, bir profesyönel boksör ile karşılıklı dövüşse kim alır? Boksör diyenler vardır kesin fakat, asker özel eğitimli olduğundan bence rahatça alır yakın temasta. Çünkü birçok taktik öğreniyorlar. Düşünceniz nedir? Merak ettim.
Her şey serbest sokak stili bir dövüş ise özel kuvvetlerden bir asker çoğu boksörü yer. Adamlar o kadar dayanıklılık ve özel dövüş stilleri ile eğitiliyor, karşısındakini saniyeler içinde öldürme teknikleri biliyorlar. ÖKK den bir asker istediği boksörü darmadağın eder. Diğer açıdan bu karşılaşma bir boks müsabakası halinde olacaksa yani boks kuralları içerisinde bir dövüş olacaksa boksör daha avantajlıdır.

Her şey serbest sokak stili bir dövüş ise özel kuvvetlerden bir asker çoğu boksörü yer. Adamlar o kadar dayanıklılık ve özel dövüş stilleri ile eğitiliyor, karşısındakini saniyeler içinde öldürme teknikleri biliyorlar. ÖKK den bir asker istediği boksörü darmadağın eder. Diğer açıdan bu karşılaşma bir boks müsabakası halinde olacaksa yani boks kuralları içerisinde bir dövüş olacaksa boksör daha avantajlıdır.
Yaklaşık 5-6 mesajdır anlatmaya çalıştığım şey. Teşekkürler...

Her şey serbest sokak stili bir dövüş ise özel kuvvetlerden bir asker çoğu boksörü yer. Adamlar o kadar dayanıklılık ve özel dövüş stilleri ile eğitiliyor, karşısındakini saniyeler içinde öldürme teknikleri biliyorlar. Ökkden bir asker istediği boksörü darmadağın eder. Diğer açıdan bu karşılaşma bir boks müsabakası halinde olacaksa yani boks kuralları içerisinde bir dövüş olacaksa boksör daha avantajlıdır.

Çok güzel yorumlamışsın. Konunun başından beri bunları anlatmaya çalışıyoruz ama bazı geri kafalılar, kendini bir şey sanıyor anlamamakta ısrar ediyorlar. Sağ ol yanıtın için.

Hala bildirim geliyor ne saçma uzatmışsınız. Özel kuvvet personeliyle boksörü kıyaslamaya kadar gitmiş. Bak güzel kardeşim. Bu adamlar çıplak ellerle adam öldüren insanlar. Boksörü terörist gibi düşünelim, sence şansı var mı?

Ama eğer dersen ki bir müsabaka olacak, özel kuvvet personeli ile boksör yüzleşecek o zaman bilemem. Bu noktada önemli detay askerin gerek eğitimde gerek sivilde boksör ile aynı eğitimi almış olması veya olabileceği ihtimali. Bir asker sivilde boksör eğitimi alabilir ama bir boksör sivilde gerçek bir asker eğitimi alamaz. Eğer gerçekten soracak olursanız, subay ve astsubaylar harp ve astsubay okullarında yakın dövüş eğitiminin alasını alıyor. Gerek 5 yıllık eğitim süresince, gerek okula girer girmez gittikleri menteş kampında. Her zaman her yerde, her Allah'ın günü eğitim.

Diğer detay ise neden askerden kastımız özel kuvvetçi? O zaman diğer tarafta da Muhammad Ali veya Tyson olsun?

Bizim ülkemizde "asker" anlayışının tam karşılığı "Piyade Komando". Çünkü ek bir faaliyet göstermeden odak noktası terör/düşman unsurları olan sahadaki tek birlik türü bu. Özel kuvvetlerin amacı terörle mücadele değil. Eğitimde de bu böyle değil. Özel kuvvetlerin amacı seferberlik durumunda halkı eğitmek, uğraştıkları görev türü ise basit bir anlatım ile 8 kişi kullanarak 100 kişilik bir orduya olabildiğince zahiat verdirmek, etkisiz hale getirmek veya moral bozmak. Gayrinizami harp deniyor buna. Buna başka harp türleri de örnek verilebilir. Şimdi burada 8 kişiyle 100 kişiye kafa tutan adamları boksörle kıyaslamak büyük haksızlık olur. O yüzden "asker" tanımının örneğini ülkenin en seçkin birliğinden vermek doğru olmaz. Ha boksörün özel kuvvetçiyi yendiği bir senaryoyu savunan arkadaşı da doğrudan Bakırköy'e yatırmak lazım. Orası ayrı.

Sonuç olarak, mekandan mekana göre, kişiden kişiye göre değişir. Bazı piyade komandolar var dağın başında manyak gibi yakın dövüş eğitim görüntüleri paylaşıyorlar, bazı boksörler var yumruklarının hızından sayısı sayılamıyor.

Biz her ikisine denk gelmemeye bakalım. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı