Askerde dayak var mı?

Yerine göre ve komutana göre değişir. Kimi var askere el sürdürtmez kimi var karışmaz. Ben 2010 da yaptım ilk bölük komutanı binbaşıydı adam karışmıyordu başçavuş dövebiliyordu milleti zaman zaman. Özellikle uzun dönemleri. Sonra kısa dönemlere de arada girişti. Sonra 3 ay geçti yeni bölük komutanı geldi yüzbaşı adam bunu duymuş askerlerden adam çıkıp sabah içtima da kimse askere dokunmayacak diye bağırdı mesela. O günden sonra bazı astsubay ve başçavuş buradan gitmek lazım diye homurdanmalarını duymuş askerler. Yani diyeceğim o ki. Bu değişken bir şey. Göze batmamak önemli ne en arkada olacaksın ne en önde. Ortada kal.
Ne çok az konuş ne de fazla. Bunlar çok önemli sabah erken kalk. Hatta biraz daha erken kalk. Hazırlan. Alışıyorsun zaten sonra.

Dostum komutanlarına bağlı, ben askerliği mürted hava meydan komutanlığında yaptım, bütün bölüklerde 1-2 tane üstteğmen varken, bizik bölükte 5 tane üstteğmen vardı, bölüğümde uçaksavar'dı. Hepsini sever sayardım, sağolsunlar onlarda beni sevip saydı. Komutanlarla aran iyi olursa, her şekilde yırtarsın. Bizim üstdevre vardı, denetim zamanı, askeriyenin meydan komutanına, bizim botlar komutan botları gibi olucakmi diye soru sordu, her yere yayıldı, bir kaç hata yaptı, ot mangasına verdiler, çalışırken kolunu bilerek yada bilmeyerek inciltti, hastaneye götürdüler gece, geri geldiğinde bizim üstteğmen nöbetçi amirdi, koğuşa baskın yaptı, bizim yanımızda rezil etti, dövme noktasına geldi, kendini zor tuttu. Sakın ama sakın yalan vs söyleme komutanlarına, sonu kötü biter. Denetim bitti, hava korgeneral'den'de taktir aldım. Üstdevrelerim varken, komutan sağolsun, benim ismimi verdi. Verdikleri işi eksiksiz yaparsan, sözlerini dinlersen sıkıntı olmaz.

Dayak yasak, küfür yasak, ceza olarak şınav çektirmek bile yasaktı. Komutan kızınca ileri dön, sola dön, geriye dön falan yaptırıyordu bize durmadan. Ben bedelli yapmıştım ama 6 aylıklarda da durum aynıydı. Albay zaten açılış konuşmasında özellikle küfür ve dayak yok diye komutanları direk tembihlemişti. Direk tutanak olayı var oda askerliğini uzatabilir işte. Komutanlarda da var uzatma yetkisi. Dayaktan daha mantıklı ve etkili bir çözüm bence. 😃

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı