Askerde patates soymak diye bir şey var mı?

Hayır, yok. Özel şirketler dışarıdan yapar gönderir kışlaya. Bazı kışlalarda yemek yapan askerler de var ama öyle herkesin sırayla yaptığı bir şey falan değil, sen yapmazsın.

Peki Askerlikte ne yapılıyor her gün eğitim mi? Tek.
Parkur gibi.

Peki Askerlikte ne yapılıyor her gün eğitim mi? Tek.
Parkur gibi.
Standart bir durum yok. Bırakın şehirden şehire, kışladan kışlaya değişmesini, bölükten bölüğe bile dağlar kadar fark var. Aynı taburda yan koğuştaki bölük her gün yatarken siz günde 12 saat eşşek gibi çalışabilirsiniz. Çok değişken şeyler. Fazla kafaya takmayın zaten 6 ay geçer gider. Burada ne kadar dinlerseniz dinleyin gittiğinizde bambaşka bir şeyle karşılaşabilirsiniz.

Ben doğru düzgün çarşı iznine çıkamayan, cumartesi, pazar günü bile 12 saat mesaisi olan, günde 6 saat nöbet, 6 saat inşaat olarak yaptım. Yan koğuştaki farklı bölükteki adamlar sabah içtiması-boş gezme-akşam içtiması-yatış- cumartesi-pazar izinli olarak yapıyorlardı, keyif sürüyorlardı.

Değişir yani gidince görürsünüz.

Saatlerce ağaca, köpeğe vs. tekmil verme.
Yağmurlu havada bahçe sulama.
Güneşe dokunma emriyle zıplayarak güneşe dokunmaya çalışma vb.

Bunlara benzer Emir'ler alabilirsin ve uymak zorundasın. Emri veren kişi de zaten yağmur yağıyorken bahçeyi sulamanın saçma olduğunu bilir. Amacı koşulsuz ve sorgulamadan emre itaat etmeyi öğretmektir. Bunu aşıladıktan sonra ölmeyi emrettiğinde ölmen gerektiğine inancın tam olur. Komutanların bir plan hazırladıklarında operasyon aşamasında sana planın gerekçelerini, emredilen eylemlerin sebeplerini ve sonuçları hakkında sana brifing vermeyecekleri için, yap dediklerini sorgulamadan anında yapman gerekir. Kendince mukayese yapıp, "böyle yapsak daha iyi olmaz mı komutanım" dalaveresini senin zihninde bitirmeleri lazım. Yani onlar senin yerine düşünür, sana uygun gördükleri emri verir ve sen düşünmeden yaparsın.

Profesyonel askerlikte olsa temel sistem budur. Koşulsuz itaat. Askerlik, doğası gereği beyninin yarısını kullanmamayı gerektirir. Verilen Emir'leri anlayıp icra edecek kadar kullanman yeterli, fazlası zarardır. Bundan sonraki bölüm senin hangi konumda olduğunla alakalı. Emir veren misin? Alan mısın? Hiyerarşi zincirinin neresindesin. Astsubay, uzman çavuş vs. ise en altlardasındır. O yüzden bütün Emir'ler silsileyle sana gelir ve düşünmeden yaparsın.

Dalga geçermiş gibi olacak sorum ama lütfen öyle algılamayın merakımdan soruyorum. Mesela örneğinizden yola çıkarsak güneşe dokun emri verince bende zıpladıktan sonra "ah be az kalsın dokunuyordum" gibi şeyler söylersem nasıl bir ceza verirler?

Dalga geçermiş gibi olacak sorum ama lütfen öyle algılamayın merakımdan soruyorum. Mesela örneğinizden yola çıkarsak güneşe dokun emri verince bende zıpladıktan sonra "ah be az kalsın dokunuyordum" gibi şeyler söylersem nasıl bir ceza verirler?

Orası lise değil, hocanla gırgır geçer gibi komutanınla gırgır geçemezsin. Zaten o emri alana kadar kıvama getirilmişsindir. Onu diyebilecek tıpası olan insan, en başta güneşi yakalamak için zıpla emrine de zaten uymazdı ;) Kısacası oraya itaat etmek için gidiyorsun. Mehmet Ağar'ın oğlu falan değilsen itaat edeceksin. Bana kimse emir veremez falan diyorsan parasını verirsin bedelli yaparsın vs.

Öyle bir şey söylersen komutanına göre değişir ama yüksek ihtimalle annenle cima edeceğini haykırarak sana bir tokat vurabilir ya da deliyse direkt dövebilir yahut tutanak tutar, askerliğini ziyan eder. Dayak askerde halen devam ediyor, adamına göre.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı