Askerde KPSS çalışmak mümkün mü?

Daha fazla  
Meslek
Öğretmen
Başlık biraz komik duruyor olabilir ama askerliğimi hiçbir şekilde erteleme şansım sanırım yok. Bu yüzden aralık, ocak, şubat aylarında çalışıp KPSS için not çıkarsam ve mesela mart ayında askere gitsem ağustos gibi de dönsem ve o süre zarfında da askerde pek çalışma şansım olmasa da bu notları okuyabilirsem Eylül'e kadar o tekrar ettiklerimle 75 puan alabilir miyim? Tahmincimde mart ayında askere giderim diye düşünüyorum. Askerlik için aralığın sonuna kadar başvurmam gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla gün içerisinde bunu yapmanız çok zor fakat yatmadan önce ve erken uyanarak yapabilirsiniz. Askerde size verilen en büyük özgürlük erken kalkmakmış diye duydum. Normal uyanma saati 5 ise siz 3-4'te kalkarak notları okuyabilirsiniz.

75 almak için aşırı çalışmaya falan gerek yok. Biraz Türkçe biraz da matematik yeterli. Genel kültürden de ne yaparsanız artık.

Eğer notun varsa notlarından bakıp çalışabilirsin ama oturup konu çalışmak, soru çözmek bunlar çok zor.

Yani yükümlü ersen, askerlik sürecinde çalışacağın KPSS'nin bir etkisi ve faydası olacağını sanmıyorum. Ha, not çıkarır notlardan okursun ezber yaparsın ne bileyim tarih falan. Notların tükenirse izne çıkarsın veya varsa çarşı iznine çıkarsın yeni notlar hazırlarsın.

Ne kadar KPSS çalışacağım düşüncesiyle gitsen de bir iki hafta sonra salarsın zaten, askerlik çok farklı gelecek ve çok farklı düşündürecek, çok daha farklı şeyler düşüneceksin. KPSS aklına bile gelmez, çalışasın gelmez.

Yapabileceğiniz tek şey okumak olacaktır. Türkçe-Sosyal konularını okuyarak Nirvana'ya ulaşabilirsiniz. Matematik için ise pratik ve farklı soru tipleri görmek lazım, bu da askerde mümkün değil bence.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı