Merhaba. 4 Aralık birliğe katılma günü ancak iki gün yol izni veriyor yani 6 Aralık son gün.
Yol izni şafaktan düşer diyen de var, düşmez diyen de. Bir de sizlere sormak istedim.
Askerlik şubeyi aradığımda bir bayan "Bilmiyorum." demek yerine "Zaten altı ay yapacaksın, iki günü mü düşünüyorsun?" dedi. Maalesef sezonluk çalıştığım için o iki gün işe alınmam konusunda önemli, öğrenmem şart.
Deneyimi olan arkadaşlardan rica ediyorum.
Teşekkürler.
Yol izni askerlik süresine dahil sayılır. Ayrıca yol izni hakkı da toplam izin hakkına eklenir, ayrı bir izin türü değil. Kurala göre kullanılmayan izin hakları askerlik sonunda şafaktan düşer.
Teşekkürler. Sanırım bu izinleri kullanmasam ve erken çıksam bile askerde gözüktüğüm için sigorta başlatamıyorlar. Bu yüzden pek bir anlamı olmuyor benim için.
İzin kullanmazsan erken terhis olduğun için hala sistemde asker gözükürsün. Araba falan da kullanamıyorsun bildiğim kadarıyla öyle diyorlardı bize de ben izindeyken denk geldim takmadılar.
Fakat askerde bu izinleri tutmak çok zordur gerçekten. Usta birliğinde işin iyiyse ve rahatsa neyse ama ortalama veya zor işte gerçekten öyle bir an geliyor ki o izin kullanılıyor. Çelik gibi irade lazım harcamamak için.
Fakat askerde bu izinleri tutmak çok zordur gerçekten. Usta birliğinde işin iyiyse ve rahatsa neyse ama ortalama veya zor işte gerçekten öyle bir an geliyor ki o izin kullanılıyor. Çelik gibi irade lazım harcamamak için.
Kıbrıs'ta askerlik yapmak sıkıntı ölüm iznine gidersen şafaktan düşüyor yakın akrabalardan birisi ölürse kullanılıyor ben birisi ölsün de izne çıkayım diyordum.
Konu kapanmış gibi ama gelecekte okuyan arkadaşlar için yazayım. İnce hesap yaparsınız bir olay yaşanır ceza alırsınız. Değil erken çıkmak işe başlamak eve geç gidersiniz.
En basit şekilde özetliyim. Sülüs kağıdında senin askerliğinin başlama tarihi yazıyor. Sen o tarihten itibaren askersin, yolda mı, geçer havada mı, karada, denizde, orası fark etmez
Şafaktan düşer kalan izinlerini de askerliğin sonunda kullanıp erken den askerlikden ayrılabilirsin buna T.M.İ denir yani Terhis mahyetinde İzin.
Bu şekilde askerden erken ayrılırsan T.M.İ süresi boyunca işe falan başlayamazsın çünkü hala asker sayılıyorsun Terhis tarihi önemlidir örneğin 18 Nisan sevk tarihin ise 18 Ekimde terhis tarihindir. Hiç izin kullanmayıp erken çıkarım diyorsan şöyle olur 6 gün normal izinin var 1 günde yol izni varsa 6+1 T.M.İ ye çıkarsın 11 ekimde askerden ayrılmış olursun.
Bende askerdeyken hiç izin kullanmadım erken çıkmak için ceza falan da almadım ama tertiplerimden oldu ötneğin.