Askerden gelip PC toplamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kardeşim bir askeri personel olarak sana tavsiyem, askerliğini gönüllü olarak 12 ay yaparsan 6 ay boyunca maaş alırsın ve o aldığın maaşı biriktirip çok daha iyi bir sistem toplarsın. Askerde rahatça para biriktirebilirsin.
Her isteyen 12 ay yapıp maaş alamıyor.

Benden daha iyi biliyorsun yani? :) 6 ay boyunca bir sorun çıkarmamış, sicili düzgün her asker Komutan'ın onay vermesi halinde +6 ay ücretli askerlik yapabilir.

+6 ay askerlik yaparsan aylık en az 2324 lira alıyorsun. Yanlış bilgi kirliliği var konuda.

Asker harçlığı verilmektedir.

Doğu bölgelerinde 220 TL,

Normal görev kapsamında sayılan askerlikte 110 TL,

Görev tanımı normal onbaşı maaşı 130 TL olarak ödenmektedir.

( Netten alıntıdır. )

Son düzenleyen: Moderatör:
Benden daha iyi biliyorsun yani? :) 6 ay boyunca bir sorun çıkarmamış, sicili düzgün her asker Komutan'ın onay vermesi halinde +6 ay ücretli askerlik yapabilir.

+6 ay askerlik yaparsan aylık en az 2324 lira alıyorsun. Yanlış bilgi kirliliği var konuda.
Benim bildiğim sözleşmeli er olduğunda gerektiğinde sınıra bile gidiyosun, kısa dönemler normal askerliğini yapıyor. Sırf bilgisayar alabilmek için canını ortaya koymaya değer mi? Verilen para dediğiniz gibiyse kimsenin canı o kadar ucuz değildir. Askerliği para için değilde gerçekten istiyosan yapmalısın diye düşünüyorum bu devirde.

6 Ay zorunlu askerliği tamamladıktan sonra komutanların onay vermesi halinde 6 ay daha askerlik yapıyorsun ve en az "asgari ücret" alıyorsun ve Suriye, libya vb. bölgelere gönderilmeniz söz konusu değil çünkü normal ersiniz.

"Sözleşmeli" Er'lik için geçerli bu söylediğiniz olay, ikisi aynı şey değil, onun için mülakatlara girip kazanmanız gerekiyor yani Suriye, Libya'ya giden askerler normal er değil, profesyonel askerler! Ve aldıkları maaş 8-10bin liradan başlıyor.

Benim konu sahibi arkadaşa önerdiğim şekilde herhangi bir operasyona gitmesi söz konusu değil, kışlada normal askerlik yapıp maaş alıyorlar ve bence gayet mantıklı bir seçim birikim açısından.

Ukala? Senin karşında devletin askeri personeli var üslubuna dikkat et.

+6 ay askerlik yapmak için e-devlet'e başvurmuyorsun ki? Normal askerliğin devam ederken komutanlarından onay istiyorsun sadece! Yedek subay ve yedek astsubaylık ile karıştırıyorsun!
Benim dediğim normal er için geçerli!
Bir önceki mesajında zaten söylemiştin kendinde sözleşmeli er oluyosun diye sonradan düzenleyip silmişsin. 6 ay daha askerliği uzattığında sözleşme imzalanmadan kalınacağını sanmıyorum. Kışlaya çırak alınmıyor sonuçta, asıl görevin ihtiyaç anında ülkenin gerekli bölgelerine gitmek değil mi? Dediğiniz doğru normal er statüsünde olanlar bu tür yerlere gönderilmiyor. Sözleşmeli olmak normal askeri bu statüden çıkarmıyor mu zaten?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı