Askerden nasıl çürük alınabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sk8erBoi

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Askerde nasıl çürük alabilirim? 178 boyunda 64 kiloyum, konuşma bozuklugum var. 30 saniye hoplayıp zıpladığımda göğüs kafesimde bir agrı oluşup yere yatıyorum, daha önce 4 abim gitti ben de gitmeyim demiyorum ama bi ailede 1 kişi gitmiyorken bizim ailede 4 kişi gitti. Benim de gitmemi istemeleri üstelik hasta halimle adil mi? Sadece soruyorum koskoca TSK ne yapacak benim gibi 178 boyunda 64 kilo zayıf bir insanı? Elime silah verseler ağlarım bir de duygusalım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hastaysan doktora git sıkıntını öğren. İstemiyorsan bedelli yap. Tercihlerine kimse karışamaz ama yaptığın fırsatçılıktan başka bir şey değil. Ben de zıpladığım zaman bir anda ikiye bölünüyorum ve her parçam ağlamaya başlıyor.

Senin elinde olan bir şey değil. TSK gerekli sağlık testini yapar ve çürük olup olmadığına karar verir. Balıkesir'de acemilik yaparken Osman adında bir arkadaş vardı. Çok yapmak istiyordu askerliği ama aşırı kiloluydu 120-130 kilo falan. Çürük verip gönderdiler. Psikolojik sorunlardan dahi çürük alabilirsin ama o zaman sana yapışıyor. Siciline işliyor. Yani deli rolü yaparım, yırtarım diye düşünüyorsan iki kere düşün.

Hastaysan sağlık raporu alıp gitmezsin zaten. Ama sağlığım yerinde ben gitmek istemiyorum diyorsan açıktan üniversite okumaya devam et. En sonun da bedelli yaparsın. Oda artık zannedersem bir müddet zorunlu olacak. Koskoca TSK demişsin. Onların sana ihtiyacı yok. Senin onlara var. Dünya da ne olacağını hiç bir zaman bilemezsin. Olur da ülke gerçekten tekrar kurtuluş mücadelesi gibi bir mücadele vermek zorunda kalırsa elindekini oyuncak sanma diye yapıyorlar. Dediğim gibi hastaysan zaten gitmezsin. Ayrıca işin gücün varsa da bedelli yaparsın ileride.

Çok yanlış bir mantık. 4 abim gitti ben gitmeyeyim. 4 abisi doğuda ölenler var evlerden ırak. Git veya gitme demiyorum yanlış anlama ama bu mantık yanlış sadece. 15000TL'ye bedelli yap gitme bence de. Çürük raporu da kalıtsal hastalıklar, aşırı kilo, bazı ortopedik hastalıklar, eşcinsellik, zührevi hastalıklar vb. gibi durumlarda verilebiliyor.

Askerlik maalesef herkesin hayatından büyük bir parçayı götüren, kim ne derse desin kimsenin de koşarak gitmediği bir yer ve çoğu zamanda maalesef kaçışı olmayan bir yer.
Vatan borcu vs gibi söylemlerle haklı çıkarılmaya çalışılsa da, insanların yaşamlarının bir kısmını gasp edip, işi bittiğinde de posasını atan, bu adamı hayatının en verimli, belkide hayatına yön verebilecek çağında buraya aldık ama acaba nelerine mal olduk, nelerine engel olduk diye de sormayan bir oluşum.
Askerliğin gerekliliğini, önemini tartışmaya kalkacak arkadaşlara hitaben, önemsiz olduğundan bahsetmediğimi baştan söyleyeyim. Vatan borcuysa, ülkede bir tek soluduğumuz havaya para ödemiyor, bu ödediğimiz paralara bile vergi ödüyorken ve işsizlik almış başını gitmişken nasıl bir borç takmış olabileceğimizin düşünülmesini istiyorum.
Ödediğimiz vergiler şeref yoksunlarını zengin edeceğine, işsizlere maaşı karşılığında askerlik mesleği ile avantaj sağlanabilir. Bu şekilde, gencecik yaşında hayatına yön vermeye çalışan, tam iş buldum diye seviniyorken hadi bakalım askere denerek ellerinden bu şansları alınmamış, işleri bitince de git şimdi ne halin varsa gör de denmemiş olur.
Fakat durum bu olmadığına göre kaçışınız olmadığını, maalesef gidip askerliğinizi zor olsa da yapacağınız gerçeğine şimdiden alıştırın kendinizi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…