Askerden nasıl çürük alınabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu forumda 1000 kişi gitmiştir. Bende gitmeyeyim.

Çürük demek bizim millet arasında sıkıntı. Dedikodu için malzeme.

Ben mümkün oldukça yüksek seviyede yapmaya çalışacağım. Seneye DGS hayalim var. Askerliği de eğer mühendisliği kazanırsam iyi bir rütbede uzun dönem yaparım. 12 ay.

Askerlik bir kez geliyor başımıza. O 1 kez de adam gibi yapalım. Ama Er olarak hayatta yapmam. Veririm 15K. Biraz çabuk verdim ama parayı hallederdim.

@Zgrrs Askerlik zaman kaybı/gereksiz bir olay katılıyorum fakat bu mantıkla herkes amaan işsizlik almış başını gitmiş, soluduğumuz hava para vs. gibi yaklaşımlar sonucu dur çürük alayım kaçayım bundan diye bir mantık yok.
@Sk8erBoi Askerliğimi Gata Haydarpaşa'da yaptım. Çürük raporu da verdim çok. Dediklerini ben ordayken bana anlatsan büyük ihtimal 10 km koşturur, 200 şınav çektirir adına da sağlık muayenesi der yollardım. Kesin çözüm, kendini kısırlaştır. 2-3 kimyasal, Elvis'le birlikte sende çürük raporu alırsın.

Vicdani ret diye bir opsiyon sunmazlarsa (var ama yok) böyle olur. Cürük raporu en cok escinsellik ve sismanliktan veriliyor diye biliyorum bu arada. Yanlisim varsa düzeltin :)
Sadece şişmanlık değil de zayıflıktan da veriliyor. Ancak arkadaşın kilosu normal sayılıyor.

@Zgrrs Askerlik zaman kaybı/gereksiz bir olay katılıyorum fakat bu mantıkla herkes amaan işsizlik almış başını gitmiş, soluduğumuz hava para vs. gibi yaklaşımlar sonucu dur çürük alayım kaçayım bundan diye bir mantık yok.
@Sk8erBoi Askerliğimi Gata Haydarpaşa'da yaptım. Çürük raporu da verdim çok. Dediklerini ben ordayken bana anlatsan büyük ihtimal 10 km koşturur, 200 şınav çektirir adına da sağlık muayenesi der yollardım. Kesin çözüm, kendini kısırlaştır. 2-3 kimyasal, Elvis'le birlikte sende çürük raporu alırsın.
Hangi mantığın hangi bünyede olacağına bence o bünye sahibi karar vermeli, sonuç itibari ile işleri bittiğinde çöp gibi kapının önüne konup, tek başına kalan ve ne yapacağım ben şimdi sorusunu kendine soran da aynı bünye.
Yapabilen yapsın, kaçabilen kaçsın bu konuda kimsenin söz hakkı olduğunu düşünmüyorum. Askerlik yaptı diye kim kimin sırtını sıvazlıyor da, kaçtı diye yerme hakkına sahip oluyor.
Her türlü fedakarlığı halk yapsın, vergi ödesin, askere gitsin, yeri geldi mi bütün imkanlarını geri tepsin, yeri geldi mi canından olsun, telafisi de Vatan Sağolsun. Vatanın sağ olduğu yok ki çakallar sürüsü yesin diye bunca fedakarlık.

Hangi mantığın hangi bünyede olacağına bence o bünye sahibi karar vermeli, sonuç itibari ile işleri bittiğinde çöp gibi kapının önüne konup, tek başına kalan ve ne yapacağım ben şimdi sorusunu kendine soran da aynı bünye.
Yapabilen yapsın, kaçabilen kaçsın bu konuda kimsenin söz hakkı olduğunu düşünmüyorum. Askerlik yaptı diye kim kimin sırtını sıvazlıyor da, kaçtı diye yerme hakkına sahip oluyor.
Her türlü fedakarlığı halk yapsın, vergi ödesin, askere gitsin, yeri geldi mi bütün imkanlarını geri tepsin, yeri geldi mi canından olsun, telafisi de Vatan Sağolsun. Vatanın sağ olduğu yok ki çakallar sürüsü yesin diye bunca fedakarlık.
Devlet gereksiz vergi topluyor vergi kaçıralım.
Millet işini kaytarıyor işimizi kaytaralım.
Adamlar emniyet şeridine giriyor trafikten kaçıyor biz enayi miyiz bizde girelim.

Al sana büyükten küçüğe. Benim için hepsi hırsızlık/dolandırıcılık. Askerden kaçmakta öyle. Bu mantıkla zaten millet olarak git gide yerin dibine giriyoruz. Ama kimse karışamaz. Hani demişsin ya "telafisi de Vatan Sağolsun", gidenlerin suçu ne de onlara Vatan Sağolsun kalıyor da bu kahvesini yudumlasın.

Ama pardon :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Vicdani ret diye bir opsiyon sunmazlarsa (var ama yok) böyle olur. Cürük raporu en cok escinsellik ve sismanliktan veriliyor diye biliyorum bu arada. Yanlisim varsa düzeltin :)
Splenektomi de bu kategoriye giriyor. Kendimden biliyorum 🙂

Devlet gereksiz vergi topluyor vergi kaçıralım.
Millet işini kaytarıyor işimizi kaytaralım.
Adamlar emniyet şeridine giriyor trafikten kaçıyor biz enayi miyiz bizde girelim.

Al sana büyükten küçüğe. Benim için hepsi hırsızlık/dolandırıcılık. Askerden kaçmakta öyle. Bu mantıkla zaten millet olarak git gide yerin dibine giriyoruz. Ama kimse karışamaz. Hani demişsin ya "telafisi de Vatan Sağolsun", gidenlerin suçu ne de onlara Vatan Sağolsun kalıyor da bu kahvesini yudumlasın.

Ama pardon :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sizin ısrarla anlamak istemediğiniz şu,
Devlet gereksiz vergi topluyor, vergi kaçırmayalım, devlet dediğin gereksiz vergi almasın. Alıyorsa da bu gibi sorunlara çözüm olsun.

Gidenlerin suçu yoktu tabi ki, ama bu dediğim sebeplerden dolayı, bundan üzüntü duyacak, vicdan azabı duyacak, varsa zerre gururları pişmanlık duyacak kişiler de belli. Ben artık vatandaşın, milletin, halkın yapabileceği her türlü fedakarlığı gereğinden fazla yaptığını ve yapmaya devam ederse de sonunun olmayacağını düşünüyorum.
Sokakta yanına yanaşamadığınız, ne yapıyorsun sen koskoca milletvekili o diye geri çevrildiğiniz o adamın koskocalığı vekillikten gelmiyor Millet' ten geliyor.
Hiç bir partiyi ayırmadan, hiç birini kayırmadan, hiç birini parmakla göstermeden diyorum ki, bu millet Vatan borçları ile Vatan sağolsunlar ile yeterince kendini kandırdı hatta kandırıldı ve bu uğurda da her türlü fedakarlığı yaptı yapmaya da devam ediyor, artık yeter.
Vatan sağolsun deyip öleceksem, vatan sağolsun deyip herşeyimi arkada bırakıp gideceksem, vatan sağolsun deyip koca bir günün büyük bir bölümünü kazanmak için köpek gibi çalıştığım paranın büyük kısmına bunları ortak edeceksem, Vatan dediğin ne ki benim o zaten.

Sizin ısrarla anlamak istemediğiniz şu,
Devlet gereksiz vergi topluyor, vergi kaçırmayalım, devlet dediğin gereksiz vergi almasın. Alıyorsa da bu gibi sorunlara çözüm olsun.

Gidenlerin suçu yoktu tabi ki, ama bu dediğim sebeplerden dolayı, bundan üzüntü duyacak, vicdan azabı duyacak, varsa zerre gururları pişmanlık duyacak kişiler de belli. Ben artık vatandaşın, milletin, halkın yapabileceği her türlü fedakarlığı gereğinden fazla yaptığını ve yapmaya devam ederse de sonunun olmayacağını düşünüyorum.
Sokakta yanına yanaşamadığınız, ne yapıyorsun sen koskoca milletvekili o diye geri çevrildiğiniz o adamın koskocalığı vekillikten gelmiyor Millet' ten geliyor.
Hiç bir partiyi ayırmadan, hiç birini kayırmadan, hiç birini parmakla göstermeden diyorum ki, bu millet Vatan borçları ile Vatan sağolsunlar ile yeterince kendini kandırdı hatta kandırıldı ve bu uğurda da her türlü fedakarlığı yaptı yapmaya da devam ediyor, artık yeter.
Vatan sağolsun deyip öleceksem, vatan sağolsun deyip herşeyimi arkada bırakıp gideceksem, vatan sağolsun deyip koca bir günün büyük bir bölümünü kazanmak için köpek gibi çalıştığım paranın büyük kısmına bunları ortak edeceksem, Vatan dediğin ne ki benim o zaten.

Konu yeterince uzadı ama demeden edemeyeceğim.
1.Bizim milletin/halkın yaptığı bir fedakarlık falan yok. Uzun yıllardır sadece tüketim üzerine odaklanmış, haksızlık karşısında gücü yettiğini ezen, gücünün yetemediğine karşı "Kader,Kısmet" çeken bir halkımız var. Yaşadıklarımızın çoğu bu halk/millet yüzünden ve benim açımdan kendi ektiklerini biçiyorlar beter olsunlar.

2. Koskoca milletvekilini de seçen başa getiren onlar. Millet sadece kullandığı oydan ibaret olunca hiç kusura bakmasınlar milletvekilleri de oy pusulası, bir kağıt parçası muamelesi çeker kendi suçları.

3. Köpek gibi çalıştığım para demişsin. Zaten para akışı durmadıkça sesini çıkarmayan bir MİLLET, parası gidene kadar eyvallah çekince onun parası gidince umrumda olmaz.

4. Toplum bir kurallar ve yasalar çerçevesinde yaşar. Bu benim kafama uymuyor ben yapmayacağım demek benim gözümde suçtur. Ama ne diyim ÇOK FEDAKARLIK YAPTIK ÇOK ÇEKTİK diyen insanları çok gördüm. Fedakarlık ne diye sorduğunda Türk tarihinden, Kurtuluş Savaşından ve 15 TEMMUZ'dan bahseder ama yaptığı tek fedakarlık benliğini yok sayması ve sessiz kalmasıdır.

Sistem kafana uymuyor diye vergi kaçırayım almasın o zaman o kadar, askerden kaçayım almasın askere o zaman diyemezsin. Ha dersin ama ben buna şahit olduğum dakika önüne engel koyar, babam olsa yine de cezai işlem başlatırım. Kolay gelsin.

Arkadaşa bazılarınız yüklenmiş ancak neden? Fiziksel ve psikolojik olarak rahatsızlığı varmış. O adam askere gitse ve daha kötü bir halde çıksa gidip ona yardım mı edecek bu esip gürleyen arkadaşlar? Kimse bir şeye zorlanmamalı. Bir kere dünyaya geliyor insan, insan tarafından oluşturulan devlet denen şeye ömür harcanmaz. İsteyen yapsın.

Askerde nasıl çürük alabilirim? 178 boyunda 64 kiloyum, konuşma bozuklugum var. 30 saniye hoplayıp zıpladığımda göğüs kafesimde bir agrı oluşup yere yatıyorum, daha önce 4 abim gitti ben de gitmeyim demiyorum ama bi ailede 1 kişi gitmiyorken bizim ailede 4 kişi gitti. Benim de gitmemi istemeleri üstelik hasta halimle adil mi? Sadece soruyorum koskoca TSK ne yapacak benim gibi 178 boyunda 64 kilo zayıf bir insanı? Elime silah verseler ağlarım bir de duygusalım.
Öncelikle vatani görevi bu şekilde gördüğün için kendinden utanmakla başlayabilirsin. Kullanıcı adına Atatürk yazınca millet kurtarılmıyor.
  • Bir ailede 1 kişi doğuya gittiyse 2.si gitmez bunun askere gitmeyle alakası yoktur kaldı ki doğuya gitme konusu bile rütbeliler için insiyatif konusudur gidilebilir diyerek göndermeleri siz konusudur.
  • Askerde herşey koşmak hoplayıp zıplamak değildir. Bunun geri hizmeti yazıcısı postası vs. var seni değerlendirecek yer elbet bulurlar. Elektrikçi olursun marangoz olursun berber olursun boya badanacı olursun illa ki birşey olursun. Hiç mi çalışmayacaksın normal hayatta hiç mi yorulmayacaksin seni koşturmayacaklar mı sanıyorsun?
  • Hastalığını kanıtlayabilir isen zaten alırsın çürük raporunu oturursun evinde.
  • Son olarak eline silah alınca ağlayacaksan varsayalım ki bir savaşa sürüklendik nereye kaçacaksın kimin eteğinin altında ağlayacaksın?
Askerdeyken babası ölen arkadaşım var benim annesi kardeşi evde yalnız kaldığında paşalar gibi yaptı askerliğini. Senin mantığınla düşünürsek hak mı bu? Adil mi? Ağlamadı mı o çocuk sence?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı