Askerden nasıl çürük alınabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Askerde nasıl çürük alabilirim? 178 boyunda 64 kiloyum, konuşma bozuklugum var. 30 saniye hoplayıp zıpladığımda göğüs kafesimde bir agrı oluşup yere yatıyorum, daha önce 4 abim gitti ben de gitmeyim demiyorum ama bi ailede 1 kişi gitmiyorken bizim ailede 4 kişi gitti. Benim de gitmemi istemeleri üstelik hasta halimle adil mi? Sadece soruyorum koskoca TSK ne yapacak benim gibi 178 boyunda 64 kilo zayıf bir insanı? Elime silah verseler ağlarım bir de duygusalım.
Zaten doktor muanesinde neyin varsa çıkar. Askerliğe elverişli olup olmadığın belli olur. Zaten dediğin kadar hasta isen doktor gitmene izin vermez. Öyle bir yazmışınki hasta olduğun halde silah dayayıp götürüyorlar gibi.
Arkadaşa bazılarınız yüklenmiş ancak neden? Fiziksel ve psikolojik olarak rahatsızlığı varmış. O adam askere gitse ve daha kötü bir halde çıksa gidip ona yardım mı edecek bu esip gürleyen arkadaşlar? Kimse bir şeye zorlanmamalı. Bir kere dünyaya geliyor insan, insan tarafından oluşturulan devlet denen şeye ömür harcanmaz. İsteyen yapsın.
Kardeşim Askerlik muanesi diye birşey var. Vucüdun sağlığın elverişli degilse göndermezler. Sizi kimse silah zoruyla götürmez korkmayın. Sen bu işi siyasete dökmüşün. Askerlik devlet için degil millet için yapılan bir görevdir
Askerlik maalesef herkesin hayatından büyük bir parçayı götüren, kim ne derse desin kimsenin de koşarak gitmediği bir yer ve çoğu zamanda maalesef kaçışı olmayan bir yer.
Vatan borcu vs gibi söylemlerle haklı çıkarılmaya çalışılsa da, insanların yaşamlarının bir kısmını gasp edip, işi bittiğinde de posasını atan, bu adamı hayatının en verimli, belkide hayatına yön verebilecek çağında buraya aldık ama acaba nelerine mal olduk, nelerine engel olduk diye de sormayan bir oluşum.
Askerliğin gerekliliğini, önemini tartışmaya kalkacak arkadaşlara hitaben, önemsiz olduğundan bahsetmediğimi baştan söyleyeyim. Vatan borcuysa, ülkede bir tek soluduğumuz havaya para ödemiyor, bu ödediğimiz paralara bile vergi ödüyorken ve işsizlik almış başını gitmişken nasıl bir borç takmış olabileceğimizin düşünülmesini istiyorum.
Ödediğimiz vergiler şeref yoksunlarını zengin edeceğine, işsizlere maaşı karşılığında askerlik mesleği ile avantaj sağlanabilir. Bu şekilde, gencecik yaşında hayatına yön vermeye çalışan, tam iş buldum diye seviniyorken hadi bakalım askere denerek ellerinden bu şansları alınmamış, işleri bitince de git şimdi ne halin varsa gör de denmemiş olur.
Fakat durum bu olmadığına göre kaçışınız olmadığını, maalesef gidip askerliğinizi zor olsa da yapacağınız gerçeğine şimdiden alıştırın kendinizi.
Devlet senin gibi kafalara bedelli çıkardı merak etme. Askerlik 1 yıla düştü. Belki dahada düşecek.

1 yılda hayatından ne kaybın olacak?

2 gün sonra savaş olsa ve askerlik olmasa eline verilen tüfeği deynek niyetine kullanmayacağına söz verebilirmisin?

Askerlik sadece ömrünüzden çalınan bir görev yeri değil. Askerlik insanı adam eder, olgunlaştırır, aile önemini, degerini öğretir. Şu askerliğe olan düşmanlığınızı anlamış değilim. Askerliğe ve bu milli göreve sayğınız yoksa, o görevde vatan için can verenlere sayğınız olsun. Gitmeyin kardeşim kimse sizi artık zorlamıyor. Bedelli çıktı verin parayı hayatınızı yaşayın. Başkalarıda sizi korusun can versin. Sizlerde bunu göz ardı ederek yaşayın.

Son düzenleme:
Hayat Askerlikten daha zor. İş ararken daraldığım kadar askerde daralmadım.
Askerlik psikolojisi zordur. Hayat psikolojisi daha zor. Evlenirken yaşayacakların daha zor.
Evlendikten sonraki sabır daha zor. 40 yaş ve sonraki evreler muhtemelen daha da zor olacaktır henüz o evrelere varamadım.
Bu zorluklara alışma evresidir askerlik. Yeri geldiğinde susman gerektiğini öğretir. Yeri geldiğinde dik durmayı.
Askere gittiğimde sürekli ağlayan, hayattan şikayet eden çürük almaya çalışanlarla beraberdim.
Benim muhtemelen onlardan çok daha fazla derdim vardı. Onlar askerlikte kafayı yedi, ben kendimce hayata dair dersler çıkardım ve döndüm.

Arkadaşa bazılarınız yüklenmiş ancak neden? Fiziksel ve psikolojik olarak rahatsızlığı varmış. O adam askere gitse ve daha kötü bir halde çıksa gidip ona yardım mı edecek bu esip gürleyen arkadaşlar? Kimse bir şeye zorlanmamalı. Bir kere dünyaya geliyor insan, insan tarafından oluşturulan devlet denen şeye ömür harcanmaz. İsteyen yapsın.
Benim annem 55 yaşinda yasli bir kadin, daha once 4 kez asker acisi özlemi tatti simdi ben anneme 5 kez yaşli haliyle asker acisi tattirmak istemiyorum kadin 4 asker gondermiş bende rahatsizligim var gitmek istemiyorum devletin 4 kisinin askerlik yaptigi bi aileye adil olmasi lazim

Kardeşim TSK'nın sağlık yönetmeliği var orayı açıyorsun. Rahatsızlığın ne ise onu o yönetmelikten buluyorsun sanırım B ve D bentlerine giren rahatsızlıklar muaf ettiriyor. Rahatsızlığın var ise ve bu iki bendin birinde yazılıysa askere gitmezsin.Ama mantık yanlış, 4 abim gitti ben gitmiyim diye bir şey yok. Yönetmeliğin linkini de eke bırakıyorum;

Konu yeterince uzadı ama demeden edemeyeceğim.
1.Bizim milletin/halkın yaptığı bir fedakarlık falan yok. Uzun yıllardır sadece tüketim üzerine odaklanmış, haksızlık karşısında gücü yettiğini ezen, gücünün yetemediğine karşı "Kader,Kısmet" çeken bir halkımız var. Yaşadıklarımızın çoğu bu halk/millet yüzünden ve benim açımdan kendi ektiklerini biçiyorlar beter olsunlar.

2. Koskoca milletvekilini de seçen başa getiren onlar. Millet sadece kullandığı oydan ibaret olunca hiç kusura bakmasınlar milletvekilleri de oy pusulası, bir kağıt parçası muamelesi çeker kendi suçları.

3. Köpek gibi çalıştığım para demişsin. Zaten para akışı durmadıkça sesini çıkarmayan bir MİLLET, parası gidene kadar eyvallah çekince onun parası gidince umrumda olmaz.

4. Toplum bir kurallar ve yasalar çerçevesinde yaşar. Bu benim kafama uymuyor ben yapmayacağım demek benim gözümde suçtur. Ama ne diyim ÇOK FEDAKARLIK YAPTIK ÇOK ÇEKTİK diyen insanları çok gördüm. Fedakarlık ne diye sorduğunda Türk tarihinden, Kurtuluş Savaşından ve 15 TEMMUZ'dan bahseder ama yaptığı tek fedakarlık benliğini yok sayması ve sessiz kalmasıdır.

Sistem kafana uymuyor diye vergi kaçırayım almasın o zaman o kadar, askerden kaçayım almasın askere o zaman diyemezsin. Ha dersin ama ben buna şahit olduğum dakika önüne engel koyar, babam olsa yine de cezai işlem başlatırım. Kolay gelsin.
Soylediklerinizin çoğuna katilmak, hatta zaten benim anlatmak istedigimin bu olduğunu belirtmek istiyorum. Fakat, sesini çıkarmıyor olduğu için şikayet ettiğiniz halk şu anda burada sesini çıkarıyor, ondan da şikayet ediyorsunuz.
Bugün burada yapılan konuşmalar bundan yılar önce yapılmış, sesler yükselmiş, işi gücü milletin emeğini zimmetine geçirmek olan soysuzlar asıl yapmaları gerekeni yapmış olsaydı, bugün ne canlar yitip gitti dediğiniz canlardan büyük kısmı sağ salim sevdikleri ile birlikte olurdu. Dolayısı ile canından olanların suçu ne düşüncesi ile bugün kural diye dayatılanı kabul edip ses çıkarmamak çözüm aramamak, bundan sonra yitecek canların vebalini almak demektir.
Zaten ülkede ki sorun da bu, her zaman birileri kendi durduğu yerden gördüğü kadarı ile sesini çıkarana muhalif oluyor, zaten insanlarda böyle böyle sindirilip, boşverciliğe alışıyor.
Dediğim gibi cogu soylediginize katılıyor olmakla birlikte, kimse kimsenin ne fedakarlık yaptığına, fedakarlığının ölçüsüne kanaat getirme hakkı yok. Dolayısı ile hayatına çok büyük etki edecek, yönünü değiştirecek bir detaya da onun adına karar verme hakkı yok. Kendi bakış açısıyla, kendi yaşam standartları doğrultusunda, herkes askerliğini yapsın kardeşim şeklinde cümle kurmak kolay.
Ben babamın ölümünden 3 ay sonra gittim askere. Kısa sayılabilecek hayatı boyunca açmak ayakta tutmak için didindigi, belki de ölümüne zamanından önce sebep olan dükkani kapatmak zorunda kalarak gittim. Zirtapozun tekinin egosu tatmin olsun diye ayak islerine bakarak 18 ayımı harcadım., hayatıma yön vermek varken. Arkamda neleri, ne şartlarda bıraktım kimse bilmiyor onemsemiyorken, bırakın beni evlatlarını kaydetmiş aileleri bile kimse onemsemiyorken bana kimse de fedakarlığın ne olduğundan yada neyin doğru neyin yanlış olduğundan bahsetmesin.
Benim nazarımda, askerlik için feda ettiklerim, özellikle ve özellikle orada yaşadıklarım hayatıma olumsuz olarak çok büyük etkisi olmuş herşey çok önemli detaylar, sizin için olmayabilir. Buna rağmen kaçabilen kacsin demiyorum buna çözüm bulması gerekenler çözüm bulsun diyorum. Hala ısrarla, askere gidecek insanlara yükleniliyor, ya kardeşim adamların askerliğe buldukları çözüm bile yine para almaktan ibaret, bu adamlar senden benden canımızda dahil her şeyimizi almak dışında bir şeyler yapsın diyoruz kötü mü diyoruz.

4 Abim askerlik yaptı ben yapmayım, annem yaşlı asker acısı yaşamasın devlet biraz adil olsun gibi şeylerle isteğini kendi içinde meşrulaştırmanın sana hiç faydası olmayacak. Askere gitmeden önce muayene oluyorsun. Muayenede askerliğe engel teşkil edebilecek bir durum varsa askeri hastaneye sevk edilip orada tekrar kontrole giriyorsun. Hastalığın zamanla iyileşebilecek türden bir hastalıksa ertelemeli çürük veriyorlar, bir yıl sonra tekrar muayene oluyorsun. Duruma göre ya gidersin ya gitmezsin. Yaşın tutarsa bedelli yaparsın. Ama yok ben istemiyorum askere gitmek benim 4 abim askerlik yaptı ben gitmeyeyim... O zaman tek erkek olanlar da 4 kişilik yapsın. 4 erkek kardeş olanlara haksızlık oluyor.

• Beğen
İfadeler: ksn
Sağlığın yerinde değilse, askerlik psikolojisini kaldırabileceğini düşünmüyorsan ki bu çok normal. Herkesin bünyesi kaldırmayabilir o kadar disiplini. Gitme kardeşim. Bak mesela bende gitmeyi düşünmüyorum, çürük almayı düşünüyorum. Ama benim sebebim kulak zarımdan dolayı. Ayıptır söylemesi banyo yapmam 30 dakika sürüyor. Bunun 15-20 dakikası kafamı yıkamaya çalışmakla geçiyor çünkü kulağıma 1 damla su kaçsa beni 1 hafta yataktan kaldırmıyor. E şimdi askere gitsem kim uğraşacak benim kulağımla? Allah korusun yanımda silah sıksalar belki sağır olurum. Ha psikolojisini kaldırabileceğimi düşünüyorum ama sağlıktan dolayı hiç ama hiç gidesim gelmiyor. Onun için bakma sen milletin ağzına. Kim ne derse desin, kendi kararını kendin ver. Bu senin hayatın.

Zaten doktor muanesinde neyin varsa çıkar. Askerliğe elverişli olup olmadığın belli olur. Zaten dediğin kadar hasta isen doktor gitmene izin vermez. Öyle bir yazmışınki hasta olduğun halde silah dayayıp götürüyorlar gibi.

Evet aynen götürüyorlar. İstediğin kadar uğraş dur o çürük raporunu alman çok zor. 3 örnek vericem, direkt tanıdığım kişiler ya da bunların oğulları vs. Biri kalp hastası, çürük için başvurdu, askere aldılar, o sırada askeri hastanede bakılacak dendi, işlemler git gel 6 ay sürdü, 6 ay sonunda çürük aldı. Yani 6 ay askerlik yaptı. Diğeri bipolar bozukluğu vardı. Kesinlikle hiç gitmemesi gerekiyordu ama vermediler çürük, birinci ayın sonunda intihar etti ve öldü. Diğeri keza yine bipolardı, yine çürük vermediler, aylarca yalvardı yakardı hem ailesine, hem orda askeri hastanelerde uğraştı. Sonuçta intihar ve ölüm. Bipolar gibi intihar oranı yüksek bir rahatsızlıkta bile alıyorlar askere.

Son olarak biri askerlikle "adam" oluyorsa hiç olmasın zaten.

4 abim gitti ben gitsem ne olur nedir yahu? TSK senin abilerine mi bakıyor seni askere alırken? Gidersiniz doktora sorununuzu öğrenirsiniz.

• Beğen
İfadeler: ksn
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı