Askerden nasıl çürük alınabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Senin millete saygın olsaydı seçtikleri iktidara sayğı gösterir hakaret etmezdin. Eleştirebilirsin ama hakaret etme hakkın yoktur. İster millet ol ister vatandaş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim gibi kilolu olsan. "Ölüyooooom", desen askere almazlar.

Senin millete saygın olsaydı seçtikleri iktidara sayğı gösterir hakaret etmezdin. Eleştirebilirsin ama hakaret etme hakkın yoktur. İster millet ol ister vatandaş.
Canım kardeşim, senin güruh belli oldu, yanlız ısrarla ve ısrarla yazıyorum hangi iktidar olduğunu önemsemiyorum, kim olduğu hatta belli bir partiden de bahsetmiyorum, olayı çarpıtıp çarpıtıp durma. Kimseye saygı duymak zorunda değilim hak edersen alırsın saygıyı bu kadardır bu. Kime saygı duyacağımıza kadar da mı karışıyorsunuz. Ben ne diyorum sen ne diyorsun. İnsanlar ölüyor, yok pahasına gidiyorlar, ana kuzuları evlerinden kopup yitiyorlar, löp löp yiyeceklerine çözüm bulsunlar. Başlatacaksınız siyasi partizanlığınıza ya.

Arkadaşlar çürük almak isteyen arkadaşın yorumuna uzunca fikrimi belirtmek istedim o sırada konu kapandı. İçimi çok dökmüştüm oysaki. Konu olarak atmak istiyorum.

Askerlik vatan borcu değil, vatan sevgisidir. Düşük rütbeyle askere gitmek isteyen de mazoşist ruhludur.

Eski askerlik olsa çok daha tartışmaya açık bir konu. Diyorlar ya askerde adam oluyorsun diye. İtaat etmeyi adamlık sanıyorlar. Gideceksin ve yerdeki izmaritleri toplayarak, patates soyarak vatan borcunu ödeyeceksin.

"Askerlik vatan borcudur." diyen kim bilmiyorum. Belki bunu M. Kemal Atatürk söylemiş de olabilir ki o söylediyse de önemi yok. Stratejik bir kalkındırmadır. Ülke askeri olarak zor durumdayken önemli bir insandan bunu duymak insanları askerliğe pohpohlamış olabilir. Eğer böyleyse günümüze kadar uzaması çok garip.

İlk mesajımda da belirttiğim gibi ben profesyonel askerlikten yanayım. Bunu okuyan ve askere gidip kalırım diyen varsa ne olursun git gitme bilmiyorum ama sakın kalma! Haberlerde sürekli uzman çavuş şehit olmuş da şehit olmuş haberleri gelip duruyor. En kötü hava, deniz zorla yoksa da kara da iyi yerler oku.

Ha şimdi diyeceksiniz şehitlik kötü bir şey mi? İslam inancına göre çok üstte tutulan bir şey. Alimlerden bile yukarıda tutuluyor. Unutmayın ki medya ota b*ka şehit diyor. Şehitlik o kadar kolay elde edilecek bir şey sanmayın. Buhari, Ezan 32'de kimler şehittir diye hadis vardır. Nöbet sırasında ölürsün, Allah yolunda öldün mü diye sorgula bakalım ortada bir cihad var mı?

İnsanlar iç kesimlerde hobilerini, eğlencelerini, hayatlarını yaşarken düşük rütbede vatan savunduğunu sanıp komutanlara ezdirme kendini. Keza Atatürkle, Fatihle aynı organlara sahipsin!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…