Askere gider miyim?

Hocam şahsen benim efor sarfettiren her etkinlik yasak. 3 senedir spontan pnömotoraks hastasıyım. 3 ayda bir ameliyat olup duruyorum. Askere gidebilmek için tecil ettirdim. Bir yanım gerçekten gitmek istiyor. Diğer yanım hastalık durumundan mutsuz durumda...

Hocam şahsen benim efor sarfettiren her etkinlik yasak. 3 senedir spontan pnömotoraks hastasıyım. 3 ayda bir ameliyat olup duruyorum. Askere gidebilmek için tecil ettirdim. Bir yanım gerçekten gitmek istiyor. Diğer yanım hastalık durumundan mutsuz durumda...
Splenektomi geçirmiş biri olarak koşarken hızlı yoruluyorum, dalağım tamamen yok. Size muafiyet verirler muayene sırasında büyük ihtimalle.
Ben askerdeyken bir arkadaşın dediği gibi tetik parmağı olmayan askeri askere almışlar ve silahta zimmetlemişler gözümle görmüştüm. Çok sonra silahı aldılar elinden. Ayrıca çürüğe çıkmak için yüzündeki kocaman beni gösterip uyanıklık yapmaya çalışanı da gördüm bu kadar da olmaz.
Siğil yüzünden muaf olmak isteyeni ilk defa görüyorum... Genellikle, görmüyorum veya duymuyorum yalanlarıyla muaf olmak isteyenler var. Benim engelli sağlık kurulu raporum mevcut. Süresiz. Asperger Sendromu var. Asperger sendromundan madde 18/d/2 üzerinden elverişli değildir verilecekmiş. Son bir işte KBB kaldı o da BERA testi istedi.

Splenektomi geçirmiş biri olarak koşarken hızlı yoruluyorum, dalağım tamamen yok. Size muafiyet verirler muayene sırasında büyük ihtimalle.

Siğil yüzünden muaf olmak isteyeni ilk defa görüyorum... Genellikle, görmüyorum veya duymuyorum yalanlarıyla muaf olmak isteyenler var. Benim engelli sağlık kurulu raporum mevcut. Süresiz. Asperger Sendromu var. Asperger sendromundan madde 18/d/2 üzerinden elverişli değildir verilecekmiş. Son bir işte KBB kaldı o da BERA testi istedi.
Hocam şahsen ağır birşey kaldırmam vs. de yasak maalesef. Üstüne son 3 senedir kilomu koruyamaz hale geldim. Şuan boyum 184, kilom 57 ve bu şuan toparlanmış halim son 4 aydır amelıyat vs olmadığım için bir şekilde kendime gelmeye çalışıyorum. Gerçekten mental olarak çok yorulmuş haldeyim...

Geçmiş olsun hocam. Sakince kafanızı toparlayacak şeyler yapmanızı öneririm. Bir de psikolojik destek al. Mental ve zihinsel açıdan.
Hocam şahsen ağır birşey kaldırmam vs. de yasak maalesef. Üstüne son 3 senedir kilomu koruyamaz hale geldim. Şuan boyum 184, kilom 57 ve bu şuan toparlanmış halim son 4 aydır amelıyat vs olmadığım için bir şekilde kendime gelmeye çalışıyorum. Gerçekten mental olarak çok yorulmuş haldeyim...

Geçmiş olsun hocam. Sakince kafanızı toparlayacak şeyler yapmanızı öneririm. Bir de psikolojik destek al. Mental ve zihinsel açıdan.
Alıyorum son 1 senedir. Hem psikiyatri hem de psikolog ile görüşüyorum. Ancak kafamı toparlayamıyorum. Hayatımdan 3 sene alınıp gitmesi çok ağırıma gidiyor. Çok başarılı bir öğrencilik hayatım vardı. Üniversite sınavına bile gidemedim bu durumdan dolayı. Sınavı bırakın 11-12. sınıfım yalan oldu. Arkadaşlarımla gülüp eğlenebileceğim vakitlerde ben hep hastanede yatmak durumunda kaldım. Maalesef tek bir arkadaşım bile görmeye gelmedi :/

Siğil değil ben büyükçe bir ben. Askere gitmeyen oradaki ortamı bilemez hatta gitmeyipte muhabbet olsun diye konuşan insanımız çok. Rdm diye bir kavram vardı askerde. Rdm isen sana silah vermezlerdi. Silahlı her şeyden muaf olurdun. Sırf rdm olmak için uyuşturucu bağımlısıyım diye yalan atana bile şait oldum. Deli rolü bile yaparlardı rdm olmak için. İnternette de vardı böyle deli ayağına yatan asker videoları. Başka bir olay; bir gün acemilikte eğitimdeyiz çocuğun biri çok sıkıştım diye izin istedi vermediler bizim komutanlar tam bir...ydı. Çocuk yine istedi vermediler oda bayağı altına yaptı kasten sonra git dediler askerlik böyle olaylarla dolu. Türkiye'de ne kadar dengesiz bir daha göremeyeceğiniz insan türü varsa orada.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı