Askere Giderken Neler Götürülmeli?

Ahmet Altunova

Hectopat
Katılım
17 Nisan 2014
Mesajlar
263
Yer
Adana
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2 gün sonra askere gidiyorum. Gidenler, tecrübeli olanlar yardım edebilir misiniz? Yanımda neler götürmeliyim? Askerlik yapacağım yer Manisa Alaşehir. Bide telefon serbest mi?
 
Son düzenleme:
Kantinden bir sepet verecekler tek tek sırayla alıyorsun İç çamaşır, çorap, kâğıt kalem ayakkabı boyası gibi malzemeleri.
Yanında sarı ufak kilit götüre bilirsin akşamları botları birbirine kilitliyordum kimse giymesin karışmasın diye Ayrıca bot ve silah numaranı mutlaka not defterine yaz.
 
Bizim tabur komutanı rütbelilerin üzerlerini bile arıyordu telefon olmayacak diye hepsinin elinde telsiz vardı. İzin verseler bile asker telefonu farklı diye biliyorum. Usta birliğinde bir yolunu bulursun ama acemi birliğini hiç deneme derim.
 
İç çamaşır, çorap, kağıt kalem (çok nadir lazım olur). Fazla bir şey götürme dolabından çalarlar. Bizzat başıma gelmişti çünkü.

Askerlikte çalmak diye bir şey yoktur. Yer değiştirmek vardır :D İşin şakası bir yana ufak hatıralar, iç çamaşırı, not defteri ve en önemlisi dönüşte gerçekleştirilecek hayaller gibi şeyler götürülebilir. Bildiğim kadarı ile komutanlığa yakın yerlerde asker marketleri oluyor genelde. Bu tarz şeyleri oralardan da öğrenip temin edebilirsin. Galaxy S4 götürebileceğini sanmıyorum. Götürürsen telefonundan olup dayak yeme riskin de mevcut. Tabi bu latife o an ki komutanına göre değişebilir :)

Arkadaşın dediği gibi 3310 hatta daha dandik sadece bir kaç numaraya arama yapılabilecek ve sms gönderilebilecek bir telefon olabilir. Ama her halükârda son karar komutanına ait. Acemi birliği olarak güzel yere düşmüşsün ama asıl mesele usta birliğinde. İnşaAllah Rabbim vatani görevini sağ salim yerine getirip ailene kavuşmayı nasip etsin. Hayırlı tezkereler.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı