Askere gitmeden uzman cavus olunabilir mi?

kubicayir

Decapat
Daha fazla  
Aciktan liseyi bitirdim. 2006 dogumluyum. Askerligim 2028'in sonuna kadar tecilli. Uzman cavus olmak istiyorum. Askere gitmeden olunabiliyor mu? Ona gore sozlesmeli erlige basvuracagim. Tavsiye verecekler hiç yazmasin yapacak baska bir şeyim yok gitmem lazim.

Yanlış bilgi
Sözleşmeli er en son düşüneceğin şey olsun. MSÜ'ye gir, bak yaşın da kurtarıyor; liseni bitirmişsin.

Ayrıca uzman çavuş olabilmek için askerliğini çavuş olarak yapman gerek.

Bak, önce MSÜ'ye neden gitmiyorsun, onu cevapla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sözleşmeli er en son düşüneceğin şey olsun. MSÜ'ye gir, bak yaşın da kurtarıyor; liseni bitirmişsin.

MSÜ sinavini kacirdim. Kac kisiye sordum dogru duzgun cevap alamadim. Uzman cavus arkadasim var o askerlige gitmeden olabilirsin diyor baskasi gidemezsin diyor internette de jandarmaya gidilebilir yaziyor anlamadim gitti. Ayrıyeten ben liseyi birkaç ay once bitirdim MSÜ sinavinin TYT AYT sarti falan var mı bilmiyorum ama onlara giremedim yani.

MSÜ sinavini kacirdim. Kac kisiye sordum dogru duzgun cevap alamadim. Uzman cavus arkadasim var o askerlige gitmeden olabilirsin diyor baskasi gidemezsin diyor internette de jandarmaya gidilebilir yaziyor anlamadim gitti. Ayrıyeten ben liseyi birkaç ay once bitirdim MSÜ sinavinin TYT AYT sarti falan var mı bilmiyorum ama onlara giremedim yani.
MSÜ sınavı TYT ve AYT'den önce oluyor. Bu sene şubatta falan yapılır kaçırma, 5 Ocakta kayıt başlıyor.

Kim diyor askerliğini Çavuş olarak yapması gerek diye? Bilmediğiniz işler hakkında yorum yapmayın lütfen.

Aciktan liseyi bitirdim. 2006 dogumluyum. Askerligim 2028'in sonuna kadar tecilli. Uzman cavus olmak istiyorum. Askere gitmeden olunabiliyor mu? Ona gore sozlesmeli erlige basvuracagim. Tavsiye verecekler hiç yazmasin yapacak baska bir şeyim yok gitmem lazim.
2 Yıllık bir üniversite bitirip gidersen daha rahat edersin diyorlar genelde. Sözleşmeli er çok hor görülüyormuş. Bende 2 yıl üni. bitirip o şekilde gideceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı