Erdem, kardeşim benim, hayatında bir sürü zorlukla karşılaşacaksın ve senin bunlarla başa çıkman gerekecek. Düşeceksin, kaldırmayacaklar. Üzüleceksin, teselli etmeyecekler, hatta düştüğün için gülenler olacak. Sevdiklerini kaybedeceksin, sevdiklerinle aran açılacak ve kimse umursamayacak. Sen her şeye rağmen, her şey kendim için diyerek yoluna devam edeceksin, etmelisin. Kanaatimce korkuların sadece askerlikle ilgili değil genel olarak korkuların var. Korkularınla yüzleşmediğin sürece anksiyeten ilerleyecek ve kendine boşuna zarar vereceksin. Hayatının en güzel günlerindesin, iyi değerlendirmelisin. 20 yaşında olmak için neler vermezdim şu an tahmin edemezsin. 18-28 yaş arası inanamayacağın kadar hızlı geçiyor ve senin bir saniye bile kaybetmemen gerekiyor. Bu yüzden yerinden kalkmalısın ve ciddi kararlar vermelisin. Anlattığın her şeyi sadece askerlikte değil, iş hayatında üniversitede ve ülkemizde her yerde göreceksin. Bu yüzden korkuların kendince haklı olsan da yersiz, aşmalısın.
Askerlik korkuna gelirsek, bağırıp çağıracaklar, binlerce emsalsiz akıl sağlığından şüphe edeceğin insanlarla karşılacaksın ama hepsi güzel hatıra olarak kalacak. Öyle dövmektir, ölene kadar koşturmaktır falan yok ama disiplinli olmak zorundasın. Sonuçta Türk ordusu ve emin ellerde olacaksın, korkma. Şimdilik yapabileceğin tek şey üniversite sınavına iyi hazırlanmak ve sınavı kazanmak.