Ülkenin ekonomisi rezalet, eğitim sistemi, adalet sistemi yerlerde. Vergiler uçmuş. Baştakiler vatandaşı yerine cebini düşünüyor. Eskisi gibi alım gücü kuvvetli bir ülkede olsak, ülkenin ilk kurucularına sövmeyen bir ülkede olsak, şehitlerimizin siyasi çıkar için değil, gerçekten vatanı için şehit olduğu bir ülkede olsak, sadece 1 şehit olunca tüm ülkenin yas tuttuğu, herkesin ayağa kalktığı bir ülkede olsak kesinlikle askerliğimi çok büyük bir gururla yapardım.
Bu konu sahibine laf edenler, hakaret edenler çocukluklarını adam gibi bir ülkede geçirdiği için şimdikilere bu kadar laf atıyorlar. Keşke gözünüzü açıp etrafınıza bir baksaydınız.
Özellikle
@Mevlüt Çetinkaya acınacak haldesin... Sorunları olan arkadaşa hakaret edip ailesine ve öğretmenlerine yine hakaret ediyorsun. Kendini vatan sevdalısı falan zannediyorsun ama gözü kör, vatan millet diyerek ülkenin sorunlarını görmezden gelen birisin. Yine aynı şekilde, sizinde vatana millete hiç bir hayrınız yok.
İlk önce söylemine ve yorumlama şekline dikkat et güzel kardeşim.
Ben acınacak haldeyim öyle mi? Askerliğimi Şırnak şehrinde yapmış bir insanım ve 25 yaşındayım. Bende hazır olarak gitmedim askere ama en iyi şekilde askerlik vazifemi yaptım. Ölüm korkusu vatani görev yapmaya engel değil.
Vatan görevi vücut ve kişiliğin hazır olmasını beklemez.
Cahil ve acınacak bir kişi varsa eğer senin gibi yorumlayan ve bu konuyu açan şahıs gibi olanlardır.
Ülkemizi ve devletimizi beğenmiyor ve sizi mağdur ettiğinizi düşünüyor ve öyle olduğunu sanıyorsanız eğer sizi bu ülkenin vatandaşı olarak zorla tutan bir durum yok. ABD, Almanya, Fransa, Yunanistan sizin gibi düşünenleri iyi kullanır buyurun sizde o kervana katılın.
Konuyu açan şahıs gelecek tepkilere hazır olarak açacak bu konuyu. Sen ve senin gibiler kendini düşünürken ben ve benim gibiler önce vatan ve devleti düşünür.
Kendini vatan sevdalısı falan zannediyorsun ama gözü kör, vatan millet diyerek ülkenin sorunlarını görmezden gelen birisin. Yine aynı şekilde, sizinde vatana millete hiç bir hayrınız yok. Diye yorum yapıyorsun ancak beni tanıyor musun? Benimle hayatı mı paylaştın?
Bu yorumu yapıyorsan eğer kendini anlatıyorsun demektir.
Vatanıma hayrım yoksa ve Vatan sevdalısı sansam eğer kendimi Şırnak üzerinde askerlik yapmazdım.
Vatanıma hayrım yoksa esnaf olmazdım. SGK destekli çalışanlar dahi bu ülkeye ne kadar emek veriyor sen bilmiyorsun belli ki.
Vatanıma hayrım yoksa vergilerimi ve yükümlü olduğum ödemeleri yapmazdım.
Tanımadığın ve bilmediğin bir kişinin hayatını sakın ola böylece yorumlama. Sanal üzerinde konuşmak kolaydır Vatan üzerinden saldırı yaparak. Gerçek hayatında biri seni bir alır aşağıya o zaman anlarsın Vatan nedir, Vatani görev nedir, Devlet nedir, Bayrak nedir, Vatandaşlık nedir iyice öğrenirsin.
Konuyu açan şahısın ailesine ve eğitmenlerine hakaret etsem ne olacak bir söyle bana. Yetiştirilememiş bir birey var ortalıkta Vatan, Bayrak, Devlet, Vatandaşlık nedir bilmeyen biri olmuş belli.
Ülkemize ve devletimize olan düşmanlığa karşı bir tavır, beraberlik sergilemek yerine gelmiş bu ölümden korktuğu için zırlayan şahsı savunuyorsun.
Yazıklar olsun senin gibi ve bu konuyu açan şahsın zihniyetini taşıyan kişilere.
Utanıyorum artık aynı kimliği taşıyıp, aynı bayrağın gölgesine sığındığımız için.
Türk nedir ne için yaşar önce bunu öğrenin.