Askere gitmek istemiyorum, ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Gel kardeşim ben engelliyim sen o bacaklarını bana ver bendekileride sana vereyim ömür boyu kurtulursun. Sayende Şehadet Nasip olur.

Bana da sürekli askerde şu olacak böyle dövüyorlar böyle aç bırakıyorlar deniyor. Korkum var mı, hayır.

Askere gitmeyen dedikodu için can verecek kişilerin yalanı bunlar, dayakmış, küfürmüş, adam etmekmiş-tabi orası askeriye orada herkesin uyması gereken kurallar var-. Ha şu ben biliyorum olayı gerçek herkes beni uyarıyor güzel bir iş sormazlarsa bilme diye yoksa berberim desen sabaha kadar tıraş yaparmışsın, terziyim desen parayı kırarmışsın.

Kusura bakmayın ama bunu yazmadan edemem. O kadar saçma sapan sebep yazmışsınız resmen çocuk gibi ağlayıp mızmızlanmışsınız. Gördüğüm kadarıyla ciddi bir probleminiz yok, zaten buna siz veya ben değil doktor karar verecek. Artık bazi zorluklarla yuzlesmeye hazırlan, hayat toz pembe değil. Olayları çok abartmışsın yada birileri seni korkutmuş. Git askerliğini yap gel. Bu kadar insan yaptığına göre sende yapabilirsin.

Arkadaşım konuyu askerlik meselesi olarak düşünme ben ilerideki hayatında üzülme men için psikolojik destek almanı tavsiye ediyorum. Mutlaka iyi bir psikolog ile tüm hayatını detaylı bir şekilde konuşmalısın. Bunu dalga geçmek için yazmadım şu zamanda hepimiz gitmesi gerekiyor o ayrı bir mesele ama sendeki durum biraz farklı. Ek olarak askerliği kimden duydun nerelerde araştırma yaptın bilmiyorum ama şu anki askerlik sadece evinden bir süre uzakta kalmaktan ibaret öyle anlattığın gibi değil.

Kardeşim benim sen istediğin kadar uzat elbet birgün gideceksin ki 20 yaşındasın ufacık adam değilsin askerlikten korkarsan hiç gidemezsin sadece askerlik açısından değil korkularınla yüzleşmeyi öğren yoksa hayatın boyunca herzaman birşeylerden korkacaksın. zaten üniversiteye gidiceksen otomatik olarak okul tecil ettiriyor seni ama sana tavsiyem korkularınla yüzleş ki askerlikte en fazla fiziksel iş yaparsın ve dayakmış savaşmış bunlara kısa dönem erleri göndermiyolar, fiziksel işte yaparsın yani öyle öldürene kadar felan da çalışmıyolar orda tek asker sen değilsin. Kabadayı barzo tipler hayatın her alanında bulunur askeriyede de bulunur ama sende orda tek olmıcaksın senınde arkadaşların olucak.

Gidip gitmemek senin kararın şahsen şu devirde askerlik kalmadı eskisi gibi, yani eskisi gibi zor değil 6 ay 15 gün tatil zaten birşey anlamazsın bile bende bedelli yapmayı düşünüyorum.

Ne heveslerle askere gitmek isteyenler var ama sen kalkmışsın bahane buluyorsun var bir sürü yolu var ver parasını gitme çık yurt dışına gelme kaçak yaşa korkuyormuşsun. Bu yaşta ne gördün ne yaşadında korkuyorsun önce bir doktora görün varsa birşey zaten göndermezler. İleride sonra kalkarsın vatan millet sakarya diye atlarsın...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…