Çözüldü Askeri kıyafet bulundurmak suç mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Enes0160

Zeptopat
Daha fazla  
Trendyol'dan üzerinde Jandarma Özel Harekat yazan uzun kollu, scuba kumaşı dokumalı, vücudu tam saran güzel bir kıyafet almak istedim. Şu anda fotoğrafını yükleyemedim ama Trendyol'a girip "jöh tişört" yazarsanız çıkıyor. Bunu dışarıda giymek sorun olur mu acaba? Kışın okula giderken veya dışarı çıkarken giymek istiyorum. Kafam karışık, suç mu değil mi bilmiyorum.

Çözüm
Hocam dilerseniz şu anda resmi olarak Askeriyede kullanılan güncel kıyafet yönetmeliğine bakın. Sonuçta birçok kişi askeri tarzda kamuflaj vs kıyafet giyiyor. Ayrıca birebir askeriyede giyilen kıyafetlerin satışı bu şekilde yapılmıyor. Tiyatrolar için satılan askeri kostümler de birebir aynı olmuyor resmi olanlarla.

''Özel İşaret ve Kıyafetleri Usulsüz Kullanma Suçu Nedir? (TCK 264) Madde 264 - (1) Bir rütbe veya kamu görevinin veya mesleğin, resmi elbisesini yetkisi olmaksızın alenen ve başkalarını yanıltacak şekilde giyen veya hakkı olmayan nişan veya madalyaları takan kimseye üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.''

Bahsettiğim buydu aslında. Şu anda yürürlükte olan resmi kıyafetle birebir aynı olmadığı sürece ve kötüye kullanmadığınız sürece bir sorun teşkil etmeyecektir.
Hocam dilerseniz şu anda resmi olarak Askeriyede kullanılan güncel kıyafet yönetmeliğine bakın. Sonuçta birçok kişi askeri tarzda kamuflaj vs kıyafet giyiyor. Ayrıca birebir askeriyede giyilen kıyafetlerin satışı bu şekilde yapılmıyor. Tiyatrolar için satılan askeri kostümler de birebir aynı olmuyor resmi olanlarla.

''Özel İşaret ve Kıyafetleri Usulsüz Kullanma Suçu Nedir? (TCK 264) Madde 264 - (1) Bir rütbe veya kamu görevinin veya mesleğin, resmi elbisesini yetkisi olmaksızın alenen ve başkalarını yanıltacak şekilde giyen veya hakkı olmayan nişan veya madalyaları takan kimseye üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.''

Bahsettiğim buydu aslında. Şu anda yürürlükte olan resmi kıyafetle birebir aynı olmadığı sürece ve kötüye kullanmadığınız sürece bir sorun teşkil etmeyecektir.

Çözüm
Herkese teşekkürler. Bu arada kıyafetin fotoğrafını buldum. 👍

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-08-19-17-19-57-73_5a351068dae84964efd3bc6808f60b72.jpg
    Screenshot_2025-08-19-17-19-57-73_5a351068dae84964efd3bc6808f60b72.jpg
    47 KB · Görüntüleme: 19

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı