"Askeri personelim" yalanıyla dolandırılmaya çalışıldım

French ArKaDaTa

Hectopat
Arkadaşlar araç satarken birinin alıcı kurgusuyla sizi arayıp askeri personelim aracı komutanıma alacağız. Aracı başkası üzerine alacağız vs. diye olan muhabbeti biliyorsunuzdur. Birisi aracım için aradı birkaç saat önce. Kapora atma konusunda çok ısrar etti. Ben de kapora istemediğimi söyledim. Israrı üzerine şüphelendim. Daha sonrasında zaten asker olduğunu ve şu anda askeri bölgede olduğunu iddia etti. Aracı başkası üzerine alacağız sorun olur mu vs. deyince ben direkt olayı anladım. Bu kişiyi şikayet etme şansım var mı? Yani ortada bir suç yok ancak adam denilemeyecek mahlukat herkesi deniyor. Profiline de dümenden asker fotoğrafı koymuş yersen. Şikayetten pek bir şey çıkacağını sanmıyorum ancak sahibindene bildirsem bir şey çıkar mı?
Olayı bilmeyenler için dolandırıcı kişi ekstradan bir alıcı ve satıcıyı buluşturuyor. Kendisi alıcıymış gibi yapıyor ancak alıcıyı ve satıcıyı fiyatın uygun olduğuna, alacağı vereceği olduğuna ikna edip tembihleyip parayı dolandırıcılığa aracılık eden banka hesabına göndertiyor. Satıcı da bana para gelmedi deyip aracın satışını vermiyor. Burada tek zarara uğrayan taraf gerçekten aracı almak isteyen kişi. Tabii satmak isteyen de zaman kaybediyor vs. bu birkaç yıldır yapılıyor ve insanlar utanmadan denemeye devam ediyor bunu.

Arkadaşlar, araç satarken birinin alıcı kurgusuyla sizi arayıp askeri personelim, aracı komutanıma alacağız, aracı başkası üzerine alacağız vs. diye olan muhabbeti biliyorsunuzdur. Birisi aracım için aradı birkaç saat önce. Kapora atma konusunda çok ısrar etti. Ben de kapora istemediğimi söyledim. Israrı üzerine şüphelendim. Daha sonrasında zaten asker olduğunu ve şu anda askeri bölgede olduğunu iddia etti. Aracı başkası üzerine alacağız sorun olur mu vs. deyince ben direkt olayı anladım.

Bu kişiyi şikayet etme şansım var mı? Yani ortada bir suç yok ancak adam denilemeyecek mahlukat herkesi deniyor. Profiline de dümenden asker fotoğrafı koymuş yersen. Şikayetten pek bir şey çıkacağını sanmıyorum ancak sahibindene bildirsem bir şey çıkar mı?
Direkt polisi arasan adamdan şüpheleniyorum diye, Adam devletin adını kötü düşürüyor insanlara.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı