Askeri pilot olmak için küçüklükten gerekenler

Hocam gözlük kullanıyorum onun etkisi olabilir mi?

Gözlük numaraları düşürme ya da büyümesini durdurma gibi bir etkisi olmaz bildiğim kadarıyla. Sadece daha iyi görmeni sağlar. Ne kadar büyümeye devam edeceği genetiğin ile alakalı.
 
Lazer herhangi bir sorun oluşturmuyor, Bnb. Yusuf KURT'un bu konuda anlattıklarını YouTube'da bulabilirsin.
Göz sınırları her bir göz için 1 derece.
Hava Harp Okulu için en önemli olan istemek, Hava Harbiyeli olmasının her safhasında azimli olmak gerekir.
Şu anda yapabileceğin şey sporla uğraşmak olabilir en fazla, bir de bel sağlığına dikkat etmek.
 
Hayallerinizin 20'li yaşlarda suya düşmesini istemiyorsanız eğer genel bir sağlık kontrolüne gidin. Eğer sağlık kontrollerinde herşey iyi ise(HHO'ya göre) bu değerleri sabit tutmaya çalışın ve elinizden geldiğince fit olun(kaslı olun demiyorum, fit olun diyorum).
 
0/0 veya daha yakın değeri olan biri varsa onu seçerler hocam yani.

Böyle bir durum söz konusu değil. Sağlık yönetmeliğine göre: "her bir gözde görmeleri tam olmak şartıyla, her bir gözde 1.00 (bir dâhil) diyoptriye kadar olan miyopi, hipermetropi ile 1.00 (bir dâhil) diyoptriyi geçmeyen astigmatizmalar öğrenciliğe engel değildir." yani göz derecesi 1 derecenin üstünde olmayan her kişi askeri öğrenci olabilir. Gözü 0.50 derece olan birisinin gözü 0.75 olan birisine üstünlük kurma gibi bir durumu yoktur.
Hava Harp Okulu'na girmek her zaman ilk planınız olabilir. Sadece toplumda yer alan bilgi kirliliğinden dolayı insanlar okula girmenin çok zor olduğunu giren 1000 kişiden 30-20 sinin pilot olduğunu falan düşünüyorlar. Bunlar yalnızca birer hurafe. Hava Harp Okulu'nu kazanan her aday pilot adayı muvazzaf hava subayı yetiştirilmek üzere eğitim görmektedir. Hava Harp Okulu hakkında başka bir sorunuz olursa severek dinlerim.
 
Son düzenleme:
KHO'ndaki kara havacılık
images (6).jpeg

images (8).jpeg
 

Geri
Yukarı